Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi L200 оборотомера не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Mitsubishi L200 оборотомера не работи

и кой каза че с мултицет не мога да проверя дали работи датчика на КВ
    При включен контакт когато металният зъб е между челюстите на датчика на синия кабел трябва да има 5в.
    Когато между челюстите на датчика няма нищо то на синя кабел трябва да има 0 в.

На времето не напразно съм учил електротехника ......
    Последно редактирано от krumtenev; 06-08-15, 19:36.

Коментар

Проблема е диагностициран (от специалист в гр.Шумен).....компа е прецакан и от него и оборотите не работят и турбото също не работи и егр клапана също не работи.

Коментар

Мисля че турбото не е с променлива геометрия и компа няма какво да му ръководи.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Турбото е с променлива геометрия - със сигурност!

Коментар

Ай сиктир бре! Я снимай ако може. Турбото имам предвид. DI-D ли е мотора?
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

последна година преди di-d т.е 2002г.
              трябваше да го снимам като го бях разглобил сега какво ще видиш на снимката?

Коментар

Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнение
                трябваше да го снимам като го бях разглобил сега какво ще видиш на снимката?
                Квото трябва. За променливата геометрия си има актюатор или нещо аналогично.

Колко коня е чудото? По писанията, които намирам, турбо с променлива геометрия се слага чак на второто поколение DI-D. Може и да не съм прав де - просто това намирам.

Коментар

116 к.с
                  на обикновените турбота има ли датчик за който отчита свръх налягането на турбото понеже моя има.

така като го гледам е същото като това
                  http://www.ersatzteile-autoteile.eu/...35-02652.html&
                  Последно редактирано от krumtenev; 17-09-15, 14:25.

Коментар

Нямаш никаква променлива геометрия, вЕрвай ми!

Какво имаш предвид под "датчик"? Електрически датчик с жици ли?

Защото ако не - всички имат актюатор, управляващ уейстгейта - това му е регулацията за налягане и компира няма никакво отношение към турбото и геометрията му. Просто при достигане на номиналното налягане актюатора отваря клапа, която започва да изпуска част от изгорелите газове покрай турбото, като по тоя начин ограничава налягането, което турбото може да вдигне. Отделно понякога след турбото има механичен клапан за свръхналягане, а понякога няма. Това е изцяло самостоятелна система без никакво външно управление.
                    Последно редактирано от sparkybg; 17-09-15, 14:39.

Коментар

Сега няма повече да споря.....само ти казвам че вътре има едни шибъри които се отварят и затварят от вакуум регулатора (пиша им точните названия а не ползвам амеркианските им имена)
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_25806.jpg
Прегледи:1
Размер:139.6 КБ
ID:5681559
                      И на това ако му казваш че не е с променлива геометрия ....
                      за това говоря....
                      http://www.ebay.com/itm/Mitsubishi-L...-/301355304189
                      Последно редактирано от krumtenev; 18-09-15, 21:15.

Коментар

Това на снимката със сигурност е от турбо с променлива геометрия.

Аз затова поисках да снимаш, по-точно къде влизат вакуумите. Просто ми стана интересно. Може и да бъркам, разбира се. Просто ми е чудно на двигател с тая мощнист да са си играли чак толкова.

Коментар

Като взема джипа от сервиза ще снимам.....вече бил ремонтиран!

Коментар

Взех джипа ....двигателя работи прекрасно....!
                            И трите проблема (работата на турбото, егр-а, оборотомера) се решиха с поправката на компютъра.
                            На колегата обещах да снимам турбото но не остана време....но тези снимки от нета са на същият модел като моя.........

Име:DSC00082.jpg
Размер:83.8 КБ
ID:5681775

Име:DSC00088.jpg
Размер:91.8 КБ
ID:5681776
                            И сега като подавам газ и пръта на вакуумния регулатор се движи !

Коментар

Актюатор имат всички обикновени турбота, и не работи с вакуум а с налягане - управлява уейстгейта. Освен ако при теб налягането не се контролира с геометрия, ама би ми било странно.

Някакъв линк към сервизно ръководство за тоя мотор можеш ли да дадеш? Стана ми интересно.

Коментар

Не ти трябва ръководство. Обикновен уейстгейт, няма тригонометрия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X