Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi L200 оборотомера не работи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mitsubishi L200 оборотомера не работи

Днес ще направя следния опит.
    От алтернатора излизат жълт и бял( за белия не съм сигурен за цвета) кабели от буксата. Ще свържа оборотомера на моето резервно табло (което работи проверено е) с жълтия кабел - и по този начин ще разбера дали взима сигнал от там!
    Но по принцип знам че по-старите модели коли взимат от алтернаторите (и сигнала е аналогов), докато по съвременните взимат от датчици на хол .

Коментар

И двата извода на буксата са входове към вградения регулатор. Гледай при опитите да го не опукаш

Коментар

Тогава ще проверя другите датчици -на коляновия вал и на разпределителният вал.....

Коментар

Ако е правено за сигнал от генератора, ще покаже нещо и на сигнал от какъвто и да е импулсен датчик, въпроса е доколко ще са верни показанията. Ако ти се намира някой сигнал-генератор, може да го тестваш предварително и лесно да прецениш от къде очаква сигнал.
          Ако преценя, че съм по-добре днес, ще мина да погледна едно Л200, мисля, че е същото, като твоето, и ще погледна от къде идва сигнала.

П.П. За всеки случай пускай пробните сигнали през един резистор, да речем 1к. Не би трябвало да му се отрази, но ако входа е смятан за 5 волта, а му пуснеш 12, има добри шансове да го опази.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Благодаря колега tef4o (много ще ми помогнеш ако подскажеш от къде идва сигнала)

Коментар

Първоначално публикуван от krumtenev Преглед на мнение
              Благодаря колега tef4o (много ще ми помогнеш ако подскажеш от къде идва сигнала)
              Засега не бързай с благодарностите, че ми е малко дефектен крака и все още не съм сигурен, дали ставам вече за разходки.

Коментар

Възможно ли е алтернаторите на митсубиши (дизел) и митсубиши (бензин ) да работят с различни по вид сигнали.( бензиновите със синусоида, а дизелите с правоъгълни импулси)-понеже предишните собственици са сменяли алтернатора.

Коментар

Синуса се прави на меандър за 15 стотинки, по-интересното е дали изобщо има пин. И ако има, дали на него излиза нещо. На един от генератори за Мицу, които ми се търкаляха из къщи, диодите за изходен сигнал просто не бяха монтирани. Помня, щото тогава доста се зверих и се чесах, за чих чеп на единия има, на другия няма, въпреки, че от там нататък са напълно еднакви.
                  Вчера не съм ходил никъде, сори. Трябваше да си взема автоматик, че се кара само с десен крак

Коментар

Не знам за какво са ви алтернаторите в темата за оборотомера, но ето схемите им.
                    Съответно на дизел и бензин, щом така иска Крум

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Alternator4D5.jpg
Прегледи:1
Размер:47.8 КБ
ID:5660582

Име:Alternator6G7.jpg
Размер:42.9 КБ
ID:5660583

Коментар

Видях го Мицко, ама файда... разчаркован - пукната глава, Иначе е същия мотор, същата помпа. Буксата на генератора е само с 2 пина, та няма начин сигнала да е от там. За останалото - като (когато) го посглобят, щото в момента е пръснат на няколко купчинки и е трудничко да се мери.
                      Чисто си го смуча от пръстите, но: премери съпротивлението между пина на оборотомера (на таблото) и маса. Ако не е под килоом (а мисля, че не би трябвало да бъде), просто за експеримента пусни една външна жица от датчика до там. Само за проба. Ако започне да показва - ясно, търсиш по трасето или просто си пускаш читав кабел. Ако нищо не се случи, значи изобщо не е от там

Коментар

Значи напълно съм съгласен с колегата паджеровод - наистина както каза на единия пин на алтернатора има + на другия няма никакъв сигнал.
                        Относно това което ми казваш tef40 да пусна кабел от датчика към таблото ....добре ама от кой датчик и по точно от кой пин на датчика да я пусна за пробата.
                        И друго което ме изнената като проверявах таблото (по точно се съмнявах сигнала да не би да идва на съседният пин) без да исках дадох на късо между 11пин и 12пин и оборотомера заработи но за секунди и пак изчезна. После пак ги окъсих нарочно но това се получава като някакво възбуждане на датчика и е за секунда-две.

Коментар

Това открих по руските форуми - импулсния датчик дава този сигнал

Име:импульсы с ЭБУ.jpg
Размер:82.0 КБ
ID:5660665Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Вот то что должно быть.jpg
Размер:109.1 КБ
ID:5660666
                          на черният фон е слаб сигнал а на белият сигнала който трябва да бъде.

Коментар

А пише ли на какво се дължи 'слабият' сигнал? Прецакан датчик, претоварване, кофти захранване, липсваш пълъп или нещо друго?

Не знам кой точно е датчика, не съм дизелджия, надявах се да премеря на място. Обаче в момента не става за мерене
                            Подозирам, че е тоя отдолу, с трите пина, но няма как да съм сигурен само от гледане. Метни му един осцилоскоп, то ще си каже.

Коментар

Цитат:
                              "Вообщем тахометр не работал по причине малого уровня сигнала с ЭБУ.
                              Вскрыл блок, были две дорожки сгоревших, восстановил, но тах не заработал.
                              Сваял на транзисторе прямо в приборке ключевой каскад-все теперь работает.
                              Осцилки что было и что должно быть-приложил.
                              Всем спасибо."

Мисля си че няма датчик за оборотомера а той взима сигнал от ЕБУ модула .....да ме поправят по запознатите ако греша.....!
                              И къде се намира модула на ЕБУ (ECU) ?

Коментар

Това е за бензиновите варианти. За дизелите е от онзи датчик на ГНП-то.
                                Ето процедура за действие

Име:Tacho_4.jpg
Размер:119.4 КБ
ID:5660973

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X