Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някакво Г за зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Някакво Г за зимата?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Това ти е превключването бързи-бавни. Става и в движение с натиснат съединител но на ниска скорост. Блокажите няма значение кога ще ги включищ стига да не е когато вече си закъсал и боксуваш с пълна газ. По-добре в началото на зора, докато колата все още не върти две гуми на диагонал. Като включиш и предния е желателно да караш направо. Когато е много хлъзгаво нямя значение, но блокираните дифове правят колата трудно управляема. Със скорост над 20-30 км/ч. няма завиване.

Блокажите са ясни. Идеалния случай е в покой да се включват, другото е малко или много риск.

Ама не вярвам майсторите от Мерцедес да не са изрично упоменали някъде КАК (и до каква скорост, или други условия) се преминава от:
    1) S на SA;
    2) SA на S;
    3) SA на GA;
    4) GA на SA.

Засега само по точка 3 и 4 има инфо, че се ползва съединител. Ти казваш, че е добре да е на ниска скорост, ама швабите дали някъде са го казали?

Айде, от бързи на бавни, обикновено се намаля, че се "точиш" за баира . Ама като излезеш от екстрема, обикновено вкарваш следващите скорости, и в един момент се сещаш че си на бавни, и ... аз включвам със съединител на бързи, не тропа нищо, значи може би е нормално, ама ме интересува производителя какво казва.
    Без блокажи си за никъде. :D
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
      Блокажите са с муфа и легло с по 5 зъба напълни правоъгълни.....
      Точно. Никога не зацепват веднага, еле на място. Срещат се челата и остава да натиска пружината. Ако се включат в движение преди зора, все за няколко метра ще доиде да се уцелят. Ако не светне аз връщам назад леко на завой.

Мойте включват прекрасно и няма скоро да ги сменям.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Точно. Никога не зацепват веднага, еле на място. Срещат се челата и остава да натиска пружината. Ако се включат в движение преди зора, все за няколко метра ще доиде да се уцелят. Ако не светне аз връщам назад леко на завой.

Мойте включват прекрасно и няма скоро да ги сменям.
        Може пък аз да изляза аджамия, ама като се закотвя някъде, последното нещо, което мога да направя е да се върна леко назад, и то завивайки Дърпам блокажа и тръгвам, никога не зацепва веднага, почти никога не ми зацепва и след няколко метра и повече даже (на по-леки терени), затормози ли се машината обаче, т.е. леко да пребуксува някое колело - веднага щраква.

Ама няма повече да ги дърпам в движение, че май верно ще взема да планирам ремонт, пък като не ще да излезе някъде, ще заобикалям...
        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
          ...Ама няма повече да ги дърпам в движение, ...
          Бе човек, не е движението проблема. Проблема е когато вече си се окопал. Тогава си на място ама те пак ще включат с удар като се опиташ да тръгнеш. Това не е паркетник. Иска малко мислене. Включвай ги преди зора на 50-тина метра. Когато още не си се забил в кереча. Пробвай. Ако не караш абсолютно напрво включват прекрасно.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
            Ама не вярвам майсторите от Мерцедес да не са изрично упоменали някъде КАК (и до каква скорост, или други условия) се преминава от:
            1) S на SA;
            2) SA на S;
            3) SA на GA;
            4) GA на SA.

Засега само по точка 3 и 4 има инфо, че се ползва съединител. Ти казваш, че е добре да е на ниска скорост, ама швабите дали някъде са го казали?
            1) и 2) казват че може на всякаква скорост защото са синхронизирани, аз съм пробвал на 80 км/ч без проблеми. В книжката на старата ми 460ка пишеше така.
            http://www.4x4abc.com/jeep101/engage.html
            http://4x4abc.com/jeep101/engage-diff-lock.html
            3) и 4) -натиснат съединител или N за автоматика.
            Блокажите съм включвал както в движение, така и на място, според зависи. Повече от 2 години го имах това Г-е, разковах го от каране по всякакви невъзможни терени и никога не съм имал проблеми с блокажи или 4Х4. Е, може и да съм бил късметлия, не знам. Другото е че ние караме много кал и/или камънак, но с ниски скорости.
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
              1) и 2) казват че може на всякаква скорост защото са синхронизирани, аз съм пробвал на 80 км/ч без проблеми. В книжката на старата ми 460ка пишеше така.
              http://www.4x4abc.com/jeep101/engage.html
              http://4x4abc.com/jeep101/engage-diff-lock.html
              3) и 4) -натиснат съединител или N за автоматика.
              Блокажите съм включвал както в движение, така и на място, според зависи. Повече от 2 години го имах това Г-е, разковах го от каране по всякакви невъзможни терени и никога не съм имал проблеми с блокажи или 4Х4. Е, може и да съм бил късметлия, не знам. Другото е че ние караме много кал и/или камънак, но с ниски скорости.
              Супер! Такова инфо търсех!
              Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Вчера уж тръгнах рано да набарам сняг, докато още не го е стопило, да се поразходя със ските, ама се оказа че го е отнесло, и го ударих на извънпътни приключения.
                Ровичках с Пуха из доста нагорнища, калищаци и преспи. По едно време изтръпнах, че вече предния блокаж се е съсипал...Бре тая лампа само премигва, так, так, припуква отдолу моста, и не включва. Леко назад, леко напред, леко назад, леко напред... Оказа се, че не се е строшил, той така си правеше още когато го взех - като не му е много зор и го включваш при елегантни условия - трудно включва. А задния не е така - дърпаш, мине не мине метър два, само малко да приплъзне някоя гума и трак - заключва ги. Помислих си, че предния ми се е изронил и разплескал, и се видях как съм разглобил моста... Ама после започна да си включва, макар и по инат от задния, ама като включи не изпуска, така че явно не са се заоблили зъбите.
                По едно време се качих на едно каменисто баирче, ама като тръгнах назад не погледнах пътя назад и леко съм кривнал в едната страна и бе спускам си аз леко назад, ма нещо усещам че се товари, като че се влачат гуми, нещо, тормози се... Кога слязох да видя к`во става - що да видя... Вижте снимките с големия камък... Добре че сложих тая гума под резервоара - намалял му е обема малко, ама си е здрав.
                Прикачени файлове
                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Ще скалъпя и някакво клипче, че сега имам време.
                  Прикачени файлове
                  Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Иии па пусто си далече. Да си дойдеш някой път с нас над Пловдив.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Иии па пусто си далече. Да си дойдеш някой път с нас над Пловдив.
                      Еее, аз над Пловдив не съм идвал, ама ти над Враца си идвал, и като гледах снимките си прекаран по "най-извъртяните" места .
                      Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

• Въпрос

Днес се загледах пак в джипката и тоя път ще питам:

Всички Г-та ли са наклонени наляво, или само моята?
                        Като, че отзад идва проблема...
                        При измерване разстоянието от тръбите (тези, дето са пред задните гуми) до земята има разлика от 15мм.
                        Като се мери от купето, отляво и отдясно, отзад, дава разлика около 25мм?!?!

Освен пружините, какво друго би могло да дава тази разлика? В най-скоро време ще разменя задните пружини да видя какво ще стане. А са нови. И още като ги сложих го имаше тоя проблем...
                        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Пoвечето, да не кажа всички Г 460 са наклонени в ляво. Не е болка за умиране.
                          Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                          http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                          http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                            Пoвечето, да не кажа всички Г 460 са наклонени в ляво. Не е болка за умиране.
                            А стига бе!
                            Това или е направено нарочно, като караш по пътя да се компенсира с нормалния наклон на пътя надясно, или тия Г-та са правени от такива като мене
                            Значи да си свиркам...
                            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Някакви смотани пружини айбах, като мойте ми дадоха избождащия очите наклон (отзад) на дясно. Ще подлагам нещо.
                              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

• Някакво клипче от зимата

Не е нищо особено, ама те.

velbor.com/3.mp4
                                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X