Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някакво Г за зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Някакво Г за зимата?

Доста често тече и през втулките за осите на чистачките, не е лошо да ги провериш.
    Последно редактирано от митко; 10-12-09, 23:58.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
      Доста често тече и през втулките за осите на чистачките, не е лошо да ги провериш.
      Абе, аз уж съм го позатапил купето, ама вчера сутринта като се грухнах на скорост в една дълбока и дълга 20ина метра локва и после гледам как от възвишението (дето е скоростния лост) на скоростната кутия, избило водица и се постича надолу... И айде пак вадене на стелки, надигане на това което съм оставил от фабричното дунапренено дюшеме... Само седалките дето не свалих... :-) На лоста на раздатката маншона си е сцепен почти изцяло радиално, ама откъде да търся друг сега... И така. А никак не обичам да остава вода под фабричните "дунапрени", че после ще играе телоподаващото... И се чудя докога ли ще издържа с тия фабричните дунапрени... Тези под седалките и под лостовете не могат да се свалят без сериозно разглобяване и при всяка такава ситуация остава влага и вода...

Та, мисълта ми беше, че вода си влиза при мен все още от много места. И от задната врата си влиза като мия с водоструйката, щото е "магерена" и тя и не е направена добре... Ама от осите на чистачките май не влиза, щото като затисна тоя теч от стъклото в краката и на двете места си е сухо.

Малеее, дай ми клавиатура на мен и стой та гледай...
      Последно редактирано от митко; 10-12-09, 23:58.
      Без блокажи си за никъде. :D
      Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

За раздатка имам горната гума на самия лост. Ако ти върши работа ще ти я изпратя.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Свали стъклото,и ще намериш проблема.Много гният под уплатнението.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            За раздатка имам горната гума на самия лост. Ако ти върши работа ще ти я изпратя.

Ако имаш това, дето е минала химикалката през него, пращай го!
            Прикачени файлове
            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Цъ. Това го нямам. Имам оригинално онова дето си го вдигнал нагоре.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Зимата си дойде и аз си врънкам напред - назад с "някакво Г за зимата"...
                Засега съм повече от доволен. Даже и поизмъчих на няколко пъти машинката из тукашните "пътеки", а и нищо не се счупи, и блокажите се оказват засега "темелни" . И все пак сняг още не е паднал достатъчно, за да му се опре

Благодаря на всички за съдействието от самото начало на темата, та досега!

Поздрави от Враца!
                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

• Малко снимки

Не знам дали им е тук мястото на снимките, след като са само за забавление, ама ги слагам.
                  Прикачени файлове
                  Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Резервоара съм го "подвил" с едно парче гума от транспортна лента (дебела е 7-8мм), че я няма предпазната ламарина отдолу. Това бялото дето се вижда на снимката е гумата. Да пази поне малко. Лошото е, че между нея и резервоара се събера кал и влага и пак ще прогние някой ден...

Километража ме побърка. Има поне 10 пъти го свалям и слагам и разглобявам... Едно спукано колелце намерих първия път, дето не зацепваще на едно междузъбие и направих ново. Подкарах... Първо въртеше, после пак спря. Свалям, всичко си е така, както съм го оставил новото колело си работи... Въртя с отвертката - работи, въртя на струга, вдигам 80, държа така, работи безотказно, слагам го на пуха, работи, след малко не работи..., тамън викам е сега ще го сваля както не работи, докато намеря време - то вземе че проработи... Днеска ми писна и си сложих тоя с милите. Брех, не мога да му хвана разхода от 1 месец го дебна...

Стъклото спря да тече. Първо намазах само проблемния участък с един червен силикон че имах подръка. Преди това чистих калчица между гумата и стъклото и подсуших добре. На първия дъждбсняг - пак протече влиза малко по-натам и пак си тече на същото място. Тоя път си взех силикон на Car System едни червени за автостъкла 13лева някъде флакона, изчистих и намазах между уплътнението и стъклото отвсякъде освен от долните страни на уплътнението и вътрешните вертикали. Говория само за отвън, отвътре в купето нищо не съм мазал. Много добре се размазва с пръст и става един R - супер! И много здраво хваща за стъклото и за гумата. Сега не тече вече, ама парцалчето си го държа под стъклото за всеки случай . Вода влиза в краката на десния човек от жилото за парното - разяла (скъсала) се е гумичката дето го уплътнява към ламарината и като се натрупа сняг върху капака, върху отвора за парното и почне да се стича вътре по жилото се стича, минава през отвора, и айдее - вътре под стелката в дупката при болта 1 чаша...

Айде стига засега.

Ще правя май пантите на вратите, че нещо много са се разбили, ама тия са заварени, ще е трудоемко, ама май има начин без да се реже.
                    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

• Режим 4х4; бързи, бавни...

Търсих из темите, но главно информация на общо основание за парт-тайм намирах, както и за други марки.

Интересува ме има ли някъде систематизирана информация и препоръки кога, как и при какви условия е желателно и нежелателно да се преминава на 4х4, съответно от бързи на бавни, и обратното, със съединител или не, при скорост каква...? Става въпрос точно за G, парт-тайм.

Само за блокажите знам, че е силно желателно да се включват в покой. А на мен на няколко пъти ми се случва да ги включвам в движение, т.е. когато едната гума буксува.... Причината е, че се набирам по един баир 200-300м и на върха вече като вземе да спира и да буксува, дърпам блокажи... Е, не съм успял още да ги счупя, ама май повече така няма да правя. Лошото е, че не може и отдолу да карам все на блокажи, а спра ли, с блокажи или без, все не може да продължи. Това е вследствие от слабия мотор, ако имаше мощност, нямаше и да се налага да правя такива маймунджулъци...

Малко се отплеснах, както винаги. Моля за някаква компетентна информация по горния въпрос.
                      Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Здравей колега,от моят скромен опит мога да споделя,че преминаването от бързи към бавни става с натискане на съединител и в спряло положение.Целта на преминаването е получаването на повече мощност и намаляване натоварването на съединителя.При бавно движение по тежък терен е по-добре да бъдеш на бавни защото освен всички други неща се налага и много по-рядко да работиш със скоростния лост.Блокажите могат да се включват и в движение,но колелата трябва да не боксуват,а иначе най-добре при спряло положение.Дано да съм бил полезен поне малко и ако някъде бъркам моля колегите да ме попревят,защото също като теб съм неопитен
                        sigpic
                        Land rover lightweight-series 3
                        Range Rover V8
                        Range Rover Classic Vouge SE V8
                        Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

• До: Режим 4х4; бързи, бавни...

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                          Търсих из темите, но главно информация на общо основание за парт-тайм намирах, както и за други марки.

Интересува ме има ли някъде систематизирана информация и препоръки кога, как и при какви условия е желателно и нежелателно да се преминава на 4х4, съответно от бързи на бавни, и обратното, със съединител или не, при скорост каква...? Става въпрос точно за G, парт-тайм.

Малко се отплеснах, както винаги. Моля за някаква компетентна информация по горния въпрос.
                          http://www.4xforum.com/portal/video/...gage%204x4.avi

Много приятно филмче точно по въпроса ти
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

http://www.pruebas.pieldetoro.net/we...2015&MANUAL=20 - оттук си изпреведох единствено (по темата), че превключването между SA и GA става с натискане на съединителя.

http://www.pruebas.pieldetoro.net/we...2016&MANUAL=20 Работа с блокажите:
                            ...
                            Когато потегляте, подавайте леко газ.

Ако след изключване на блокажите някоя от контролните лампи не изгасне, леко завийте в коя да е посока.

Внимание! Не включвайте блокажите на твърда настилка.

Не знам немски, преписвах в BabelFish-a, но мисля че е вярно това, което съм превел.

Някой ако я има тази книжка преведена на български, английски, или испански... че от немски нищо не хващам.

Одеве пробвах, на втора и трета скорост както си карам включвах без съединител без нищо от S на SA и обратно, и става. Само един път нарочно занесох задницата да буксува и тогава включих двойното и тогава изтропа лошо нещо по раздатката някъде...
                            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
                              ... че превключването между SA и GA става с натискане на съединителя......
                              Това ти е превключването бързи-бавни. Става и в движение с натиснат съединител но на ниска скорост. Блокажите няма значение кога ще ги включищ стига да не е когато вече си закъсал и боксуваш с пълна газ. По-добре в началото на зора, докато колата все още не върти две гуми на диагонал. Като включиш и предния е желателно да караш направо. Когато е много хлъзгаво нямя значение, но блокираните дифове правят колата трудно управляема. Със скорост над 20-30 км/ч. няма завиване.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                                Това ти е превключването бързи-бавни. Става и в движение с натиснат съединител но на ниска скорост. Блокажите няма значение кога ще ги включищ стига да не е когато вече си закъсал и боксуваш с пълна газ. По-добре в началото на зора, докато колата все още не върти две гуми на диагонал. Като включиш и предния е желателно да караш направо. Когато е много хлъзгаво нямя значение, но блокираните дифове правят колата трудно управляема. Със скорост над 20-30 км/ч. няма завиване.
                                Блокажите са с муфа и легло с по 5 зъба напълни правоъгълни. Нама синхронизация. Зацепват с едно голямо щтрак (образно казано, не се чува). Ако не е в покой автомобила, се подбиват ръбовете на муфата и леглото и при зор може да изплюят или недозацепят. Най-добре е да се спира, дърпаш лоста и потегляш леко. Ако твоите ти включват всякак... планирай ремонт.
                                След като зацепят блокажите, може да се кара на разцепване.
                                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X