Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някакво Г за зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Някакво Г за зимата?

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Като гледам шестата снимка имам чувство, че предстои смяна на задна броня...Ще ти дам чертежа на планките. Мога да ти ги отрежа ако нямаш лазер.
    Принципно си прав. Ще трябва да се сменя, че и без това в краищата направо е изгнила.
    А и за крика ще е по-удобно, че тая има един скос, та изплъзва лесно.
    Само че и с тръба да е, най-първо задира теглича, който е ненормално темелен...
    Дай тия чертежи да ги скивам. Лазери има тук, малко ще се опъват за две бройки, ама и аз не бързам.
    Без блокажи си за никъде. :D
    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
      ........А и за крика ще е по-удобно, че тая има един скос, та изплъзва лесно.
      Само че и с тръба да е, най-първо задира теглича, който е ненормално темелен...
      ....... малко ще се опъват за две бройки, ама и аз не бързам.
      На оригиналната задна броня хич не пробвай да вдигаш. Огъва се. Не става. Квадратна или кръгла тръба си треба. Малко по-нагоре.
      Теглича си копа и ако не е много твърдо, преораваш малко и върви.
      Не са две бройки. Четири са.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

На оригиналната задна броня хич не пробвай да вдигаш. Огъва се. Не става. Квадратна или кръгла тръба си треба. Малко по-нагоре.
        Теглича си копа и ако не е много твърдо, преораваш малко и върви.
        Не са две бройки. Четири са.
        Верно са четири, днеска заничАх. Аз мислех, че ще трябва да заварявам по шасито, което много не ме кефи, а то май с болтове ще стане само...

Вдигал съм на задната броня и то хамалската, ама подлагам едно бичме надлъжно под нея, иначе де`т викаш поддава... Между другото, странно за Г да поддава нещо. Лошото е, че като си знам акъла, ще стане още по тежко Г-то с тръба...
        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

.......Лошото е, че като си знам акъла, ще стане още по тежко Г-то с тръба...
          Няма. Мойта е квадратна 60х3. По-леко е от оригиналната тенекия. На 4 планки 6мм. няма ядове с вдигането. 8 болта по 8 мм на срязване, стегнати здраво дори не чуват.
          Оригиналната броня е слаба но тежка.
          Първото недоклатено нещо което съм намерил на тоя джип.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Оригиналната броня е слаба но тежка.
            ... и за сметка на това събира доста кал отвътре и става още по-тежка!
            Някакви снимки ще ни пуснеш ли , че и аз от известно време се замилям да я сменя с тръба?!
            I want out !!!

Коментар

И аз чакам за нещо наготово... Ма drukman-а няма време неговото Г да си събере, та с нас да се занимава...
              Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

....та с нас да се занимава...
                Споко, бе. Утре ще снимам.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Ето. Не можах да взема файла от лазера ама и това ще свърши работа. 65мм. между двете дупки.

Прикачени файлове
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Това неръждавейка ли е???
                    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Аха. Немах друго под ръка при лазера. Не е добре защото тая гад при заварка се измята страшно дори при добър заварчик. После трябва и голям чук и майката и бой...
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

• От: До: Някакво Г за зимата?

До днес имах едно "пук"-ане при превключване на следващата скорост и даване на газ, особено при "изрЕзване" .

Днес смених тампоните на "пушките" на задния мост и пукането изчезна, та се не видя.

Преди бях питал тук за това пукане, ама не намерих поста. Та пиша го, ако някой му е полезно да си ги прегледа. Най лесно се вижда дали са се изпокъсали и са за смяна тампоните, като един стъпи на едно от колелетата отгоре, и клати джипа ту напред, ту назад. Джипа е на скорост първа. Другия гледа отдолу за какво става на въпрос. Мостовете с диференциалите не трябва да се клатушкат нагоре-надолу, съответно и в тампоните не трябва да има луфтове.

Дано да е изчезнало и пукането при движение по не особено хлъзгав терен, особено надолу, при включени двата моста...
                        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Днес разбрах, че огледалата на 460-ката се прибират и напред, и назад. Само че явно на повечето народ са много заклеясали и си мислим, че не се прибират. Моето даже откъсна щифта и се посчупи, но не се завъртя.

Основата на огледалото се сваля елементарно с отвиването на две болтчета, като се открехне тапицерията на вратата в съответния ъгъл (три щипки). После се вижда, че всъщност в основата си има фиксаторно устройство, трябва само да се измие с нещо от сорта на WD40, да се пораздвижи, и да се мазне с малко грес.
                          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Днес разбрах, че огледалата на 460-ката се прибират и напред, и назад. Само че явно на повечето народ са много заклеясали ......
                            Цецо, ти си Колумб.

Прибират се ама остава да стърчи болта и много закача. Мойте се прибираха и пак едното ми до открадна гората. Сега мисля да пробвам със следващият модел. По-закръглени са.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Цецо, ти си Колумб.

Прибират се ама остава да стърчи болта и много закача. Мойте се прибираха и пак едното ми до открадна гората. Сега мисля да пробвам със следващият модел. По-закръглени са.
                              Абе, не знам кой съм, ама досега когото съм питал, все не е знаел че се прибират... Сега, к`во да направя, че още не сме се срещнали с теб да побъбриме... А и откакто падна моето преди 5-6 дена се наложи да вникна в конструкцията. Иначе, което си е здраво, гледам да не пипам...

Смених стъклото, напрвих си огледалата, утре идват гумените уширители от Скорпиона, закачвам ги, и съм пак готов.
                              Ти докъде докара твоето изчадие?
                              Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Като събера ентусиазъм да си монтирам новите огледала, че вече 10 месеца стоят и чакат, сегашните ще ти ги подаря.
                                Иначе ...се возим. Ама нямам барче, запалка, пепелник,....лебедката не съм си сменил. Не знам за задна ли да я оствя старата или да я продавам... Бе весело е.
                                Таман ви четох Врачанските идиотии. Пак ще се разходя до вас.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X