Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някакво Г за зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Някакво Г за зимата?

Между двата моста. Веднъж на едни стъпала пред една сграда се качих с леко влачене по корем и поожулих рамата, но този път ми дожаля като застърга. Иначе ъглите на атака на Витарата са добри.
    А за уикенда не ми се каля, че тъкмо в четвъртък я окалях доста и после я мих (рядко я виждам чиста).
    Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

• "Боен" фар

Най-после си нагодих "бойния" мобилен фар. На магнитна основа е, свалям, слагам, когато искам. Удобното е, че може да се ползва и като прожектор и да се насочва в различни посоки без да мърда джипа - все едно светиш с фенерче.

Много хубаво усещане било да ти свети фар над тавана.
      Прикачени файлове
      Без блокажи си за никъде. :D
      Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

• До: "Боен" фар

Първоначално публикуван от The Bear Преглед на мнение
        Най-после си нагодих "бойния" мобилен фар. На магнитна основа е, свалям, слагам, когато искам. Удобното е, че може да се ползва и като прожектор и да се насочва в различни посоки без да мърда джипа - все едно светиш с фенерче.

Много хубаво усещане било да ти свети фар над тавана.
        Дай снимки на светло и повече инфо за устройството на фара/ако си даваш патента да го ползват и други/. С каква крушка е? Аз имам боен фар с крушка от старите модели 40W, прави светлина в точка но силата малко куца.Поздрави.
        MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

• До: "Боен" фар

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
          Дай
          Дай, а?

Я погледни пост № 247!

Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнение
          Дай снимки на светло и повече инфо за устройството на фара/ако си даваш патента да го ползват и други/. С каква крушка е? Аз имам боен фар с крушка от старите модели 40W, прави светлина в точка но силата малко куца.Поздрави.
          Абе, патент... То не е кой знае какво, въпреки че понякога и за прости неща не може да се сети човек.
          Аз от доста време се чудех как да стане с тия магнити.
          Който иска, мога да му изработя такава стойка.
          Но не мога да крия и конструкцията - т.е. ще я пусна тук, който иска да си направи. И без това няма да забогатея много, ако я крия .

Една плочка от полиамид, и четири магнита хванати към нея с болтчета и гайки . Централен отвор, да вържеш самата стойка на фара, и... готово.

Фара е обикновен фар WESEM от тези, дето се слагат по камионите като допълнителни. Ей такъв е: http://shop.wesem.com/en/4/6601/Roun..._plated_finish
          Последно редактирано от The Bear; 17-01-10, 13:34.
          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Магнитите оттук: www.supermagnete.ch(de)
            Прикачени файлове
            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Ммм... да, видях пост № 247. Не знам каква е причината но видях и забранен индекс за репутация. Да си дойдем на думата. Хубава екстра. Както споменах имам боен фар от УАЗ/ГАЗ;ЗИЛ и т.н./. Ще пробвам да го пригодя за крушка Н3 и тогава ще мисля за стойката-малко далечко ми идва иначе бих помолил да ми изработиш една.Поздрави.
              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Преди няколко часа, се уверих за пореден път, че с твърдо монтирани фарове на тавана не може да се кара из гората. По як баир и два блокажа, впоследствие заден, се минава на каквато скорост дойде под един клон ф50-60мм, който се падаше точно някъде на горното уплътнение на челното стъкло и беше толкова прав и хоризонтален, че би отнесъл всякакви джаджи отгоре... Даже се стреснах, че съм спукал стъклото. Яко стъргане пада из гората...
                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

А някакьв такьв единичен бар да ти пази фара няма ли да свьрши работа?По лодките имаме подобни дето ни пазят вьздухозаборниците да не ги отнесе някое вьже.Метални са и приличат на арка с подпиращ бар ако ме разбираш за какво говоря.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

А някакьв такьв единичен бар да ти пази фара няма ли да свьрши работа?По лодките имаме подобни дето ни пазят вьздухозаборниците да не ги отнесе някое вьже.Метални са и приличат на арка с подпиращ бар ако ме разбираш за какво говоря.

Аз, за себе си съм решил проблема на 90% с тия магнитни стойки, че още не съм намерил букса която да издържа на вода и да се съединява и разединява удобно.

То кафез здрав може да се направи винаги, ама има много минуси. Примерно ще се заглавиш на входа на някоя пещера , или под някакъв солиден клон, няколкото сантиметра може да са решаващи. Освен това хвърляме още килограми, и то на покрива. Трябват и заварки и отвори и уплътняване...
                    Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

E го на,AQUA-SIGNAL,много добьр ма "само" 50$

За колко ампера говорим?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

E го на,AQUA-SIGNAL,много добьр ма "само" 50$

За колко ампера говорим?
                        Ами за един фар ми трябва - крушката е 55W, май ще да е около 5А. Айде да предвидим два за евентуално надграждане - 10А.

Обикалях днес из село, ама нищо никъде, всеки гледа и вика "Нямам такова нещо...".
                        Това което си показал с какви габарити е горе-долу? Мен ми трябва за два кабела да е.

Днес си взех и едно фарче за назад:

http://shop.wesem.com/en/5/6648/Halo...uare_LKR5_type

И то е с Н3, свети яко на пробата, ама не съм оправял още кабелите, вече ми писна с тия кабели... С две фарчета назад сигурно ще е още по-добре, ама става май много кич...
                        Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Мьничко е,ползваме такива по лодките за крушки разни.Кутия цигари размер примерно.

Мислил ли си за букса за светлините на ремарке?Гледам рибарите тук цялото го вкарват вьв водата и пак свети гадината.Солена вода говорим.

Ние мажем и буксите с електропроводима грес - пази от корозия,а и малко вода не им пречи.6 кинта тубичка колкото паста за зьби.4 години с една туба карам
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Мьничко е,ползваме такива по лодките за крушки разни.Кутия цигари размер примерно.

Мислил ли си за букса за светлините на ремарке?Гледам рибарите тук цялото го вкарват вьв водата и пак свети гадината.Солена вода говорим.

Ние мажем и буксите с електропроводима грес - пази от корозия,а и малко вода не им пречи.6 кинта тубичка колкото паста за зьби.4 години с една туба карам
                            Дори това с размерите на кутия от цигари ми се вижда бая големичко. Идеята е да лежи свободно на тавана, а когато го няма фара, да ляга в канала за отвеждане на водата, или поне да не стърчи много (може да се привързва със кабелна превръзка, когато не се използва). В момента съм с най-обикновени цилиндрични кабелни обувки, които влизат една в друга и отгоре съм им надянал по една шлаухка за изолация. Май като гледам може и това да си остане накрая. Върши работа.

Днес направихме и една стойка с един магнит ама много по-як - ф48мм. Оказа се, че модела с четирите държи по-здраво. Те са ф25. Ако се вземе следващия размер ф32, с 4 магнита, ще е просто бетон. То и сега си е, с ф25.
                            Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Всичките дето сьм ползвал все са големи или пускат вода,с по 2-3 слоя ако мога така да кажа са всичките и няма как да ги направят малки.Някоя букса за радие сьщо може да стане,но пьк няма местене на друга кола,няма как да си носиш и кабела с теб.

22 ампера на 12 волта,дебело колкото палец / ако са ти тьнки палците /като има с по 2,3 и 4 пина,цена около 17-25 долара.

http://www.downwindmarine.com/DC-Con...p-2-c-423.html

Ние на бойния фар ЛЕД имаме пишка за вкарване в запалката като сьщата пишка имаме и на един автопилот.Женското е достатьчно дебело за да влезе и да се "заглави" мьжкото на което пьк има едни като упльтняващи прьстени.5 дни и нощи дьржа на солена вода и автопилота не отказа,не корозира,а и по-лесно от бутни/дрьпни няма.

Нещо подобно.Виж на мьгкото какви прьстени има,те тия упльтняват и то тоста добре.Всичко е нерьждавейка,а и бушоните в мьжкото се сменят.Просто отрязахме тая макина на 3 и снадихме единия край на кабела за мьжкото,а другия за женското.На фенера само едно мьжко му купихме и заспа.
                              Последно редактирано от BENZBOSS; 19-01-10, 02:34.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Всичките дето сьм ползвал все са големи или пускат вода,с по 2-3 слоя ако мога така да кажа са всичките и няма как да ги направят малки.Някоя букса за радие сьщо може да стане,но пьк няма местене на друга кола,няма как да си носиш и кабела с теб.

22 ампера на 12 волта,дебело колкото палец / ако са ти тьнки палците /като има с по 2,3 и 4 пина,цена около 17-25 долара.

Ние на бойния фар ЛЕД имаме пишка за вкарване в запалката като сьщата пишка имаме и на един автопилот.Женското е достатьчно дебело за да влезе и да се "заглави" мьжкото на което пьк има едни като упльтняващи прьстени.5 дни и нощи дьржа на солена вода и автопилота не отказа,не корозира,а и по-лесно от бутни/дрьпни няма.

Нещо подобно.Виж на мьгкото какви прьстени има,те тия упльтняват и то тоста добре.Всичко е нерьждавейка,а и бушоните в мьжкото се сменят.Просто отрязахме тая макина на 3 и снадихме единия край на кабела за мьжкото,а другия за женското.На фенера само едно мьжко му купихме и заспа.
                                Точно такова ми трябва, ама тук не знам дали въобще има някъде. Трябва някой "морски" магазин да издиря. Бургас, Варна...
                                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X