Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
    ...
    Отвора за болта глух ли е ...
    Глух е. Това искубване на резбата е слабо място на то възел. Решението е нова резба и шпилка - залепена, а не болт.

Коментар

Ето какво става като газя дълбоки гьолове и блата -

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0209.JPG
Прегледи:1
Размер:219.6 КБ
ID:5568797

Име:DSC_0205.JPG
Размер:195.2 КБ
ID:5568798

Име:DSC_0210.JPG
Размер:217.9 КБ
ID:5568796

Въздушния филтър се е понамокрил и доста добре деформирал. И калчица от блатото в бокса! Вода и кал са били засмукани през дрениращия гумен отвор. Загледах го и видях, че стои леко отворен. Добре, че отзад филтъра е чист, не е пуснал към мотора.
      LR Disco II 99 - TD5
      www.lre-bulgaria.org

Коментар

И при мен се беше получило нещо подобно - локвата се оказа неочаквано дълбока - водата покри предния капак. За щастие достатъчно къса за да не доведе до щети по двигателя - само 1-2 минути пуши бяло. Прибрах се без филтър. Това бе една от причините да си направя шнорхел.

Коментар

Първоначално публикуван от Йордан Йорданов Преглед на мнение
          И при мен се беше получило нещо подобно - локвата се оказа неочаквано дълбока - водата покри предния капак. За щастие достатъчно къса за да не доведе до щети по двигателя - само 1-2 минути пуши бяло. Прибрах се без филтър. Това бе една от причините да си направя шнорхел.
          Ще се слага шнорхел, но не му е дошло времето. Но дори и да имах шнорхел, пак щеше да е същото. В случая е засмукало отдолу през гумената цицка. А и то беше яко газ в блатото, не се учудвам. А като се слага шнорхел маха ли се това гумено чудо? Има и отвор за отичане на дъното на бокса, той запушва ли се също? Защото ако не се запушят, вода от там ще си влиза.
          LR Disco II 99 - TD5
          www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
            Ко? Не
            Дай да намерим един хапарат,
            Диското е съм го оставил у колегата tytovla и съм му дал пълни права върху него-нямам време да се занимавам.Там има задни спирачни барабани,ама май са без абс.Ако можеш да го откриеш-разберете се.
            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
              Глух е. Това искубване на резбата е слабо място на то възел. Решението е нова резба и шпилка - залепена, а не болт.
              Сега пак се зверих - май няма начин да се направи със шпилка. Болтът е дълъг около 100мм а долните крепежи са шпилки - там корпуса на алуминиевото тяло(как се казва това?) е на п-образни отвори и влиза от горе на долу върху шпилките, после се нанизват болтовете. Ако и отгоре се заработи шпилка за да влезе трябва да ги няма колекторните тръби. Те пък за да се свалят трябва да го няма това чудо. Тъпа работа, но щом отворите са глухи - ще опитам на място да разширя и да сложа следващ размер болт. Греша ли?

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                Сега пак се зверих - май няма начин да се направи със шпилка. Болтът е дълъг около 100мм а долните крепежи са шпилки - там корпуса на алуминиевото тяло(как се казва това?) е на п-образни отвори и влиза от горе на долу върху шпилките, после се нанизват болтовете. Ако и отгоре се заработи шпилка за да влезе трябва да ги няма колекторните тръби. Те пък за да се свалят трябва да го няма това чудо. Тъпа работа, но щом отворите са глухи - ще опитам на място да разширя и да сложа следващ размер болт. Греша ли?
                Слагал съм шпилки на смукателния колектор - на мястото на болтовете и доколкото помня монтирах при монтиран испускателен колектор, тоест, трябва да стане. Ама най сигурно като свалиш - ще си покаже.

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
                  Диското е съм го оставил у колегата tytovla и съм му дал пълни права върху него-нямам време да се занимавам.Там има задни спирачни барабани,ама май са без абс.Ако можеш да го откриеш-разберете се.
                  Предните са двубутални, задните - с по едно... Май намерих, ще пиша утре...
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Колега Сто при мен бяха изкубани и двете резби на долните шпилки,направиха ми ги като ремонтирах главата.Имаха ремонтен комплект за резби,на местото на старата се нарязва нова която вече е метална.Предполагам няма да е проблем да се направи на място.Ремонтирах главата на хладилника.

Коментар

Здравейте колеги търси се читава скоростна кутия R380 моята здаде багажа, за съжаление.
                      Land Rover Discovery II 3,9 V8
                      Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Имам, читава е. В момента е на джипа и може да се тества. Цената е 500 лв. Мога да я направя 450 за ЛР-форума.

Коментар

Колега Андро 160 цената за съфоромци ме устройва, за проба няма как да се получат нещата ако дойда да я пробвам ще я оскапя поне с още 200 лв. което ще натовари и без това изтанялият ми бюджет в момента. Ще ти звъна да се разберем благодаря за бързия отговор.
                          Land Rover Discovery II 3,9 V8
                          Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Днес строших този макарон:

Име:1 soleta.jpg
Размер:85.7 КБ
ID:5609221

Вероятно има основателна причина, вероятно и аз съм част от нея. Ще съм благодарен да науча какво съм огелпил да се стигне до там.

От тази снимка ясно личи, че днес съм строшил половината само:

Име:makaron1.jpg
Размер:127.3 КБ
ID:5609222

Търся за сега такава солета втора употреба, но ако не намеря - ще е нова. Въпросът е да не стигам пак до там.

Коментар

Дошло му е времето. Слагай дебела тръба, че вярно са макарони. Или още по добре 2 подобни една върху друга.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                                Дошло му е времето. Слагай дебела тръба, че вярно са макарони. Или още по добре 2 подобни една върху друга.
                                Хм, хубаво звучи, но колко дебела и върху старата ли да я нанижа или да преправям по размер? Заварката няма ли да е "болно" място?
                                Плътно вместо тръба лоша идея ли е?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X