Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Както четох някъде.....

Its a landrover, its suppose to leak oil....When the oil leaks stop it's time to worry!

Е да де, но текна от поредното място За сега само установих пръски маслко по резервната гума и погледнах отдолу и кво да видяяя... Раздатката капе. Долях 120мл масло и сега искам да видя за колко време и колко изчезва. След досата ровене из нета установих че проблема май ще се окаже в FRC7439(1.7 паунда оригинален) , което за мое щастие го има в Мото-Пфое за 7лв, НО май трябва да сваля цялата раздатка... а така както гледам ще е тегава работа. Трябва ли да си приготвя още някакви неща които да направя при свалянето на раздатката ?

P.S. Сега погледнах поста на колегата "сто". При мен имаше много силно тропане и при нормално тръгване. Отпускам лекичко съединителя, но когато зацепи(колкото и плавно да пускам) имаше "ТРАСС", през легнали полицаии също яко хлопаше. Хвани някой да тръгва лекичко напред, а ти легни под джипа и ще видиш как целият мост се опитва да избяга. Смених го сравнително лесно и за сега още държи
    Последно редактирано от bestbg; 15-04-15, 09:21.
    LR Discovery 300Tdi 1996
    Subaru Outback 2.5 1998
    Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Привет на всички,

Днес още не съм счупил нищо, ама вчера строших предния кардан. Диско 2, ТД5. Не е имало подозрителни шумове и не тресеше, дадох малко повече газ и се спраска. Спекло беше карето след игления лагер. Добре поне че раздатката се блокира ръчно, изчистих всичко отпред и сега съм със задно задвижване.

Пуснал съм и тема в раздел "купувам", търся преден кардан.

Поздрави,

Деян Стоев
      "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bestbg Преглед на мнение
        Както четох някъде.....

Е да де, но текна от поредното място За сега само установих пръски маслко по резервната гума и погледнах отдолу и кво да видяяя... Раздатката капе. Долях 120мл масло и сега искам да видя за колко време и колко изчезва. След досата ровене из нета установих че проблема май ще се окаже в FRC7439(1.7 паунда оригинален) , което за мое щастие го има в Мото-Пфое за 7лв, НО май трябва да сваля цялата раздатка... а така както гледам ще е тегава работа. Трябва ли да си приготвя още някакви неща които да направя при свалянето на раздатката ?
        Това е на оста на средните зъбчатки. Трябва само да отвориш картера за да можеш лесно да върнеш оста на мястото и.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не искам да съм лош пророк, но този о пръстен за да текне или е бил закъсан при монтажа или по-вероятното оста на средните колела е направила елипса в корпуса. Поради това примерно ашкрофт предлагат корпус с набит стоманен пръстен, за да се избегне деформацията. Ако е това то или трябва да се слага пръстен или нов корпус.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

targa,
            Здравей,

Трябва само да отвориш картера за да можеш лесно да върнеш оста на мястото и.
            Това след като съм изкарал оста малко навън, за да сменя о пръстена? Евентуална смяна само на о пръстена би трябвало да стане и без разглобяване на раздатката (ако им вярвам на англичаните по форумите), нали така?
            Пиша го в цитат, защото се опитах на лично, но си превишил лимита.

simocorex, и това изнамерих за което си споменал, но също попаднах и на един немец които сам си прави "стоманената втулката". Долях и сега след близо 100км градско не виждам да капе от раздатката. Явно почва да пропуска, когато се кара дълго време (по магистрала). Това омасляване го видях след София-Сърбия-София(220км общо). За сега ще се надявам когато остане време да сменя въпросният О пръстен, но се чудя как мога да проверя дали не е станало овално. Ще се усети ли някакъв луфт (без да се разглобява раздатката). Малко съм обнадежден че не е овал, защото доста англичани се оказва че само с нов о-пръстен си оправят проблема.

Малко цитат от англетата:

Anyway, in my case you can clealy see how much the old o ring had compressed compared to a new one:
            [ATTACH=CONFIG]793245[/ATTACH]

Ето снимки и линк към въпросният немец.

Прикачени файлове
            LR Discovery 300Tdi 1996
            Subaru Outback 2.5 1998
            Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Аз мисля, че е време да отворим тема" Какво счупи днес Ленд Ровера по мен".защото моя ми изкара капачката на коляното на великден.

Коментар

Диско1, '95-та - педала на съединителя падна почти до тенекията. Прибрах се някак си - натиска се трудно и няма почти никакъв свободен ход. Първо се зверих в ръководствата на английски (дето не ми е сила), после проверих течността в цилиндъра зад педала. Не видях нищо обезпокоително. Дръпнах педала нагоре към волана и като че ли всичко се върна в нормалното си състояние. Сигурен съм, че не е така а само така изглежда, но нямам никаква идея къде да търся причината.
                Ще съм благодарен на всякакви съвети за диагностика и отстраняване на проблема

Коментар

Помпата която е на педала ти е дала сигнал , че умира
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Вероятно вилката се е пробила. Честито сваляне на скорости и раздатка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                      Вероятно вилката се е пробила. Честито сваляне на скорости и раздатка.
                      Ама че си лош...
                      Как да съм сигурен, че не е това, което предположи Павката?
                      Междувременно тази сутрин реших да тръгна с него, след няколко километра педала пак пропадна и бях до там. Сега трябва да реша дали да го тегля до нас и да сменям помпата или до някакъв сервиз за скоростната кутия и раздатката заради въпросната вилка, че с тях се страхувам да се боря.

Коментар

Вилка имах, но я дадох, но пък в момента в "Продавам" има една чисто нова.
                        При мен лагерът беше блокирал и надрал диафрагмата на притискателния и смених всичко, че сваляне и качване на две скоростни кутии е доста тегаво.
                        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                          Ама че си лош...
                          Как да съм сигурен, че не е това, което предположи Павката?
                          Междувременно тази сутрин реших да тръгна с него, след няколко километра педала пак пропадна и бях до там. Сега трябва да реша дали да го тегля до нас и да сменям помпата или до някакъв сервиз за скоростната кутия и раздатката заради въпросната вилка, че с тях се страхувам да се боря.
                          Ти обаче си упорит и не се отказваш да си го ползваш
                          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                            Ти обаче си упорит и не се отказваш да си го ползваш
                            Не съм бре, ти нали си писал снощи "дава сигнал, че умира", пък то каквото имало да мре било умряло вече.

В интерес на истината първо пробвах - извадих я от гаража, мръднах напред-назад няколко пъти и всичко изглеждаше наред. До петото натискане на педала по време на движение.

Коментар

На мен ми се търкаля една вилка в гаража подсилена,ако имаш нужда 0899147878.

Коментар

Първоначално публикуван от monolith Преглед на мнение
                                На мен ми се търкаля една вилка в гаража подсилена,ако имаш нужда 0899147878.
                                Благодаря ти за предложението, но вече поръчах на Рашконти в темата му за продажба и след почивните дни ще я получа, надявам се.
                                Ще ме е яд само ако Павката се окаже прав пък аз съм се засилил да ми свалят съединител вместо сам да си погледна помпата, но щом няма как да се разбере предварително къде е белята - това е положението.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X