Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Е ти пък сега, все пак хора сме нека има малко хляб и за продавачите,майсторите и производителите.
    Land Rover Discovery II 3,9 V8
    Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
      Е ти пък сега, все пак хора сме нека има малко хляб и за продавачите,майсторите и производителите.
      Мдаа. както казваше един приятел от форума- Като има за хляб и черен хайвер, не се оплаквам.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Здравейте

Днес съединителя започна да се обажда и в скоро време ще трябва да го сменям...
        Дайте предложения за марка и цени, защото гледах едни в падок за 60- 70 паунда, което малко ме съмнява откъм качеството. Според вас как е най-разумно да постъпя в избора си?
        П.П колата е диско 300тди "горско- силно окаляно" така да се каже

Поздрави
        Bugatti on off road :-D

Коментар

Карам със съединител от Падок-Бритпарт Хеви Дюти-със цветните пружини - 3000км-само по тежки разходки и състезания-за сега никакви грижи.Комплекта феродов,огледален диск+лагер ми излезе 150лв.Аз съм с 200Tdi.Честито.
          2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Поздрав приятели,
            не е точно счупено ,но определено имам проблем с МПС-то.
            Проверих маслото- беше почти на минимум и долях "малко над максимума" и стана интересно:
            Целия двигател се залива в масло, за 15 минути при изгасен двигател успява да стече "локва" колкото длан.
            Н аработещ двигател теча е солиден, даже се наблюдава стичането.
            Мотора е 2,0 МПИ /достатъчно непознат за вас предполагам/
            Възможно ли е толкова много да "прелива" от някъде? Надявам се да не е съвпадение и да липсва щета.
            Теча е видимо /трудно достъпно/ от задната страна от към купето и на височина точно над "камбаната" на скоростите, маслото се стича точно по нея.
            Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
            Димитър Димов +ЧЧ7784854894

Коментар

Първоначално публикуван от dimow Преглед на мнение
              Поздрав приятели,
              не е точно счупено ,но определено имам проблем с МПС-то......
              Ми ела да го къпем и огледаме
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от dimow Преглед на мнение
                Поздрав приятели,
                не е точно счупено ,но определено имам проблем с МПС-то.
                Проверих маслото- беше почти на минимум и долях "малко над максимума" и стана интересно:
                Целия двигател се залива в масло, за 15 минути при изгасен двигател успява да стече "локва" колкото длан.
                Н аработещ двигател теча е солиден, даже се наблюдава стичането.
                Мотора е 2,0 МПИ /достатъчно непознат за вас предполагам/
                Възможно ли е толкова много да "прелива" от някъде? Надявам се да не е съвпадение и да липсва щета.
                Теча е видимо /трудно достъпно/ от задната страна от към купето и на височина точно над "камбаната" на скоростите, маслото се стича точно по нея.
                Вероятно е да е от гарнитурата на главата,от канала за високо налягане към главата.Е може и да се лъжа несъм много запознат със МПИ мотора.Успех и дано е малкия дявол
                0885719173-Красимир

Коментар

Днес не съм счупил,но го усетих на време.След смяна на дясното каре(много хъркаше) спря да хърка,ама почнах да чувам и лявото.Почнах да отварям и що да видя-като отхлабих 2 та болта,които стягат от горе сферата,от семеринга на сферата започна да си тече чиста водичка-уажас!!!Отворих и снимах-навасякъде капчици вода,но явно е била бая пълна.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0339.jpg
Прегледи:1
Размер:62.2 КБ
ID:5259164Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0346.jpg
Размер:62.1 КБ
ID:5259161Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0347.jpg
Размер:57.4 КБ
ID:5259165Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0343.jpg
Размер:94.4 КБ
ID:5259162Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image0344.jpg
Размер:92.3 КБ
ID:5259163
                  Тарга,дясната сфера и тя ли беше така пълна с вода?И някаква идея от къде влиза тази вода?Според мен не е от семеринга на сферата,щото беше пълна,но не пускаше,докато беше стегната.Според мен не е влязла и през лагерите-там беше ОК.Някой да е лекувал подобно нещо и как?
                  2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Никаква вода и чиста грес. Семеринга си имаш. И ква работа имаш да развиваш тия болтове? Вода влиза през наглед здрава семеринга, като се строши горния или долния лагер. Ако си натопен в дълбока локва, при рязкото изстиване, пак смуче.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      И ква работа имаш да развиваш тия болтове?.
                      Там се държи планката дето държи спирачното маркуче,а за да сменя каре,трябва да махна спирачния апарат.Лагерите и двата са здрави-имам в предвид на сферата.Имам и лагери и семеринги и всичко,но...днес залепих всички сглобки(където има гарнитури) с едно яко лепило.При следващото ТО ще видя какво се случва.

Коментар

Пък аз смених карето без да ги отвивам.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00119.JPG
Размер:163.7 КБ
ID:5259192Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00121.JPG
Размер:164.5 КБ
ID:5259191Пък аз смених карето без да ги отвивам.

Коментар

Младене, а защо вместо да направите с Таргов пълна профилактика и на двете сфери на предния мост, първо отваряте едната, после другата? Лазо от Падок ми поръча нещата, всичко там, семеринги, лагери, сфери, кечета и две туби по 440 грама грес за всяка сфера. Хем всичко сега ми е спокойно, хем стана наведнъж. А Вие сте си създали двоен труд. Виж в темата за моя Рейндж каква гадна каша изтече отвътре. Поне не беше чиста водица.
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати,обслужването на сферите въобще не влизаше в плана за работите.Стана аварийно.Имахме доста други проблеми да решаваме и стандартното обслужване го бяхме оставили да си го правя аз в Разград-то е лесно.А и Тарга се изнерви вече и ме изгони -на 5/12/2010 му оставих машината за модификации,та чак до сега.Като тествахме обаче чухме силен шум от едното каре и успоредно с това блокира и ръчната спирачка в задействано положение и не можах да си тръгна от Варна.За това решихме да сменяме аварийно само едното каре,само докато се прибера.Сега вече и двете сфери са с нови карета греси,втулки и семеринги-напълно обслужени.Единственото нещо което не можах да намеря е пружинните дистанционни шайби(shims),които се слагат межу хъба(drive member) и зегерката на външните шлици на карето.Второто каре започна да шуми в Разград,кото направих по-хард тестове.
                              За водицата-това,че не се е смесила с греста при мен до някъде е добре.Мои познати с по-голям опит споделиха,че при редовно каране,тази вода,която не се е смесила с греста се изпарява.Но при мен имаше период от близо 4 месеца на място(веднага след Шумен),може би и за това се появи и проблема с второто каре(то първото си беше отишло още от преди)

Коментар

Е, счупих 24 шлицова полуоска-от яките-с включен блокаж,с бутонките и с доста газ.Таргата като разбра ей такива очи опули.Ама който не знае как да кара,така му се пада!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X