Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Колега.... каква ти е колата. Това не прилича на Диско или поне не и Диско 1 за което говорят колегите.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
      Колега.... каква ти е колата. Това не прилича на Диско или поне не и Диско 1 за което говорят колегите.
      RR P38 2.5dse
      Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
      0886030780

Коментар

И на мен нещо ми се разминават представите. Утре ще снимам моята кутия, че е отворена. Ако не забравя де.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Привет!
          Аз успях да прецакам пластмасовия болт (или там какъвто е) който е над термостата - дето служи за обезвъздушаване.
          (Операцията беше - смяна на термостат) Добре, че имах резерва... След като навих новия и го развих, видях, че съм прецакал и него - просто не му беше останала резба...
          С един нож почистих каквото можах от вътрешната резба, пък може и да съм направил направо нова - то нали е алуминии...
          Та, благодарения на приятелите от Падок, които винаги ми изпращат по някоя изненада(или аз не знам какво точно поръчвам...) видях, че имам още един болт, но месингов.
          На третия опит закърпих положението...
          LR Disco I 300tdi
          Nissan Pathfinder
          Honda VF 750
          Suzuki GSXR 750

Коментар

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
            Привет!
            Аз успях да прецакам пластмасовия болт (или там какъвто е) който е над термостата - дето служи за обезвъздушаване.
            (Операцията беше - смяна на термостат) Добре, че имах резерва... След като навих новия и го развих, видях, че съм прецакал и него - просто не му беше останала резба...
            С един нож почистих каквото можах от вътрешната резба, пък може и да съм направил направо нова - то нали е алуминии...
            Та, благодарения на приятелите от Падок, които винаги ми изпращат по някоя изненада(или аз не знам какво точно поръчвам...) видях, че имам още един болт, но месингов.
            На третия опит закърпих положението...
            Четох преди време, че става и с тапа за водопровод. Ама бих я ползвал в съвсем краен случай. Стига да я имам де.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
              Четох преди време, че става и с тапа за водопровод. Ама бих я ползвал в съвсем краен случай. Стига да я имам де.
              Айде сега. На водопровода резбата е едра.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от tytovla Преглед на мнение
                ...Аз успях да прецакам пластмасовия болт (или там какъвто е) който е над термостата - дето служи за обезвъздушаване.
                ...
                И аз успях да свърша тази работа. Реших проблема като навих някакъв болт в остатъците от старата тапа. Засега не изпуска, но не е зле да сменя тапата ... някой ден.

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                И конусна, а на оригиналната тапа би трябвало да е цилиндрична.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-04-10, 19:47.

Коментар

Първоначално публикуван от jordan-bg
                  и конусна, а на оригиналната тапа би трябвало да е цилиндрична.
                  Има един болт /тапа/, който е за обезвъздушаване и се намира точно върху радиатора. Оригиналната тапа е пластмасова и доста често при развиване и отвиване се прецаква. Има ябсолютно същите в магазините за топлотехника и ВиК, метални с О пръстен, неръждаеми. Половин цол, пасват перфектно. Има и същите с джвъчка за обезвъздушаване с малка отвертка. Аз бях с такава, но нещо не ме кефеше и си сложих обикновена, без джвъчката. Така си карам вече една година.
                  Диско 1 е все пак, 200ТДи.

П.С. Тапата струва около левче /поне лани беше толкова/.
                  Последно редактирано от vladstudio; 15-04-10, 13:54. Причина: Добавяне на П.С.
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Аз съм с водопроводна тапа на термостата и нямам никакви проблеми. Слагал е някои преди мен и дори е пробита и има друго болтче за обевъздушаване, само не са предвидили, че това болтче няма как да се развие след време.

Коментар

Точно така аз съм със тапи от близката железария и така вече две години

Коментар

Първоначално публикуван от Keitchrow Преглед на мнение
                        Слагал е някои преди мен и дори е пробита и има друго болтче за обевъздушаване, само не са предвидили, че това болтче няма как да се развие след време.
                        Те за това и аз приказвах по-горе.
                        Тази земя, по която тъпча сега,
                        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                        тази земя – не е моя земя,
                        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от babuka Преглед на мнение
                          Май сам до никъде няма да стигна. Отворих я отгоре и дотам. Не виждам нищо, което да е за смяна, пък и да виждам, през тоя отвор с мойте кебапчета не мога да бръкна. Явно без сервиз няма да мина. Сигурно причината е у мен ама какво да се прави- не можем да разбираме от всичко, колкото и да ни се иска.
                          Вече мога да кажа, че кутията е готова. Благодарение на добрия чичко доктор(МИТКО/ФУЛДА), след множество споменавания на всичките роднини на кралицата, вече всичките ми скорости са налични.За съжаление се сетих, че е хубаво да има снимки чак като беше готова, но ако някой има нужда, ще помагам колкото мога.
                          А иначе проблема беше едно малко лостче, което се беше развило и заради по-голямата дължина не можеше да избира задна и пета.А достъп до селектора има само след малко сваляне на кутията.
                          Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
                          0886030780

Коментар

От: До: Какво счупих по ЛАНД РОВЪРА днес.

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Хм ,я погледни тапата над термостата на Попа
                            Последно редактирано от droba; 31-05-10, 20:58.
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Днес при опит за смяна на ремък на Диско 300 тди изтърбуших с отверката едно нящу Натиснах явно където не трябва за да повдигна ролката и едно парче точно под пружината се откърти . В момента подлата пружината стои с около 1,5 см по-ниско .Ще сменя ролката когато пристигне от Англия .До тогава има ли проблем да карам така ? Има ли вероятност да хвърли ремък ,да приплъзва или нещо по-лошо да се случи ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:belt.jpg
Прегледи:1
Размер:196.1 КБ
ID:5180964
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-06-10, 09:02.
                              О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Днес Опра'ях. ....... Вера чупих. .......Лекинко обърнах булбара. Ама много лекинко, само колкото да ............ легне под предните колела. А гадта повлече и халогени и рег. номер. и.... добре, че се измъкнахме.
                                Нек'ви снимаха, ама снимки няма. Ш'е чекаме.
                                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X