Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с каре на Land Rover Discovery1 предницата тресе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Опасен проблем

Като го взех, и понеже беше бая стоял без да се кара, и какви ядове брах с буталата на апаратите на предните спирачки не е за разправяне, но разбира се ще ги реанимирам и тях.
    Може би ще се наложи да се консултирам за някои каталожни номера на части, с колеги които са напред с материята, но за съжаление заради газа, или по-точно заради липсата му, сега ми е доста натоварено в работата, и нямам време за нищо.
    Смятам да го почна, когато се оправи времето, като ще разглабям основно всичко, и ще се опитам да сменя повечето съмнителни части, като тайничко замислям и един икономичен 2" лифт, за да мога да помисля за по - големички гуми, като разбира се трябва да реша кой е моят размер. Сега съм с 205 R16, но са ми леко малки за балкана.

П.

О.
    Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Значи опасния проблем е това, че си взел и караш автомобил N-та употреба, без да му направиш пълен технически преглед?

Коментар

А дали, като е направен пълен технически преглед в сервиз, сме застраховани от неприятности? Идеята на тази дискусия е да стимулирам колегите, които евентуално не са поглеждали скоро колата си, да го направят. Просто се опитвам да съм полезен, както и вие всички сте ми полезни с постовете си, за да се налага по-рядко, да откриваме сами топлата вода. Ако с това което пиша, съм полезен дори и на един любител на нашата марка, се чуствам удовлетворен, и стимулиран да продължавам. Проблема при мен не е в проверката на колата, а по-скоро в начина по който я карам. Изпуснал съм я технически, в момента, с което съм допринесъл за даден проблем, но все пак, има още много да уча, а това е процес, който отнема доста време.

Поздрави

Оги

Коментар

Благодаря за предложения размер гуми, не знам само какви да са, понеже карам 50/50 асфалт-оф, но сега съм с АТ, и на оф не съм доволен. Лошото е че проблемите са предимно на трева.

П.

О.
          Последно редактирано от ogy; 22-01-09, 07:05.

Коментар

До: Проблем с Диско 1 /предницата тресе/

Първоначално публикуван от Nightcrawler Преглед на мнение
            Не знам как точно да кръстя темата или да опиша проблема...

Онзи ден като се връщах от работа предницата започна да тресе... Интересното е, че го правеше само на 4-та, при около 60 км/ч...
            На друга предавка или при по-висока скорост, не тресе... Тъкмо се зачудих какво става, светна лампата за резервоара, а имаше към 20 л нафта...
            Хеле, лампата изгасна, обаче продължава да си тресе... Само на 4-та, само при тази скорост...
            Вече се беше стъмнило леко, така, че и да бях спрял, нямаше какво да видя - продължих...
            Като наближих града започна да се чува едно леко просвирване, което лека-полека се засили. То пък се чува само когато колата е в движение, на скорост и настъпвам газта... Ако форсирам на място, или колата се движи по инерция (на скорост или не) няма нищо... Днес щях да я гледам на светло, ама пак се прибрах по здрач, успях да заснема едно клипче (почти нищо не се вижда, но свиренето се чува много ясно). Някой има ли идея какво може да е това, да знам за какво да се оглеждам по светлото (то май ще е чак във вторник ). Ето го и клипчето - ЦЪК

Благодаря предварително на всеки, който може да помогне!
            Те това нещо сякаш е писано вчера точно за моя случай ! Тресе, свири. дрънка - ужас !
            Дъщеря ми каза,че добрият Скитник се е превърнал във влакчето на Индиана Джоунс каквото и да значи това.
            А след пет часа и половина е нова година........................................
            Дано се окаже каре, че то пътува с Деда Коледа от Падок, но дъртия старуха май си е сръбнал повече и никакъв го няма. А е тръгнал преди седмица.
            Последно редактирано от vladstudio; 31-12-09, 17:31.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Който е сменял карета да дава акъл. Какво се бележи преди смяна и т.н.Спешно ми е.

Коментар

Ако е за каретата на карданите: бележат се при шлиците. После напасваш белезите и събираш. При Диското ъгълът на вилките една спрямо друга е един такъв ?????????? пи + епсилон градуса . Ако не се спази ще се видиш в приключение. Ще ти се иска да караш със счупени карета, вместо с разбалансиран кардан. Лазар знае какво се случва при пишман-майстори /паднал кардан/.
                пп И не ги слушай, че "Некой го е объркАло". Спазете ъгъла задължително !!!!.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-01-10, 12:15. Причина: снимки
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                  ....
                  Спазете ъгъла задължително !!!!.
                  Кой ъгъл ? И къде е ?
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-01-10, 19:48. Причина: цитат

Коментар

До: Проблем с каре на Диско 1 /предницата тресе/

Ето Пепи е пуснал нагледната агитация в моя пост. Разликата м/у ъгли А и В.
                    Абе идеята е там където са шлиците /дето се гресира/, като го разглобиш /чрез дърпане - дърпаш, дърпаш, докато стане на 2 части кардана/, после да го събереш без изместване. Всеки зъб-в своя глъб. Един вид всяко мъжко да не ходи по чуждо

Владеее, ако не беше ти, ич немаше да пишем.
                    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Колкото пъти съм сменял каре на кардана ( а те са много , не знам защо) , не се е налагало да разглобявам шлиците , може да стане само по невнимание , ама пък те не са толкова хлабави.

Коментар

Владко, Владко-о-о-о-о-о, Владко.
                        Каре за 200 ТДИ имам на склад, ако си на зор мога да ти го дам.
                        Ианче го има във всеки магазин за карета - 30 лева на GKN.
                        Модела е U110.
                        Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                        LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                        Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                          Владко, Владко-о-о-о-о-о, Владко.
                          Каре за 200 ТДИ имам на склад, ако си на зор мога да ти го дам.
                          Ианче го има във всеки магазин за карета - 30 лева на GKN.
                          Модела е U110.
                          Тенкс Радо жив и здрав бъди !
                          Покрай каретата пътуват и един кардан за приятел и кормилен демпфер про меня и защита на дифа /коледна примоция/ и разни други заигравки за около 300 паунда.
                          В момента Скитника го карам градско с около30-40 км/ч. С повече тресе.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                            ..... , ама пък те не са толкова хлабави.
                            Объркал си се нещо. Нищо, че си от най-старите Диско-собственици. Новият кардан, който сложих беше много хлабав, но без луфт.
                            А старият наистина не е лабав, даже напротив. Токова не е лабав, че от няколко месеца е накиснат с ВД-40 . А преди това местеше моста. Абе направо стигнах до извода, че може да се кара и с цял кардан, щото като го смених се разтропа предницата.
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-01-10, 20:17.

Коментар

И аз имам разни блокирани, ама не ги кисна щото нема сми. Като влезе вода под мластпласовото покритие на шлиците, надига го и до там. Тъпо.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Здравейте колеги.Преди известно време сменях каретата на карданите и ми направи впечатление,че предния кардан е насочен с шлиците напред към предния диференциал.При оглед на едно друго диско шлиците сочеха към междинния диференциал.Сега незнам как е правилната позиция дали жабарите са сменяли преди това каре и са го обърнали.По между другото няма вибрации.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X