Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с каре на Land Rover Discovery1 предницата тресе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с каре на Диско 1 предницата тресе

Първоначално публикуван от hotrod Преглед на мнение
    Знам че не мога да обяснявам но сега задния ми кардан е с гумено каре а аз искам да стане с метално, от какво животно да сложа кардан.
    Надявам се утре да ми остане време и ще сваля карданите за проверка на карета, ако не се оправи ще търся в друга посока.
    Благодаря за отговорите
    Последно,къде е проблема-в задния или предния кардан?И като сваляш карданите,не пропускай да ги БЕЛЕЖИШ!Ако е предния кардан,трябва да усещаш вибрациите под краката си.
    Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ако можеш някакси да го придвижиш до Бизнес Парка...От 12:00 до 20:00 съм там. Ако не - евентуално събота-неделя някъде по ЛяоЛин

Коментар

До: Вибрации при Disco 300TDi

Първоначално публикуван от hotrod Преглед на мнение
        ............тресенето се появява при обороти от 1700 нагоре, като това се случва най-вече при превключване на скоростите и при ускорение, усеща се загуба на мощност.

Имам и следното питане - какъв ще е ефекта ако челюстите на ръчната не се връщат?
        .........и
        1.Най-вероятно ръчна. Пробвай тръгване, 1-ва, 2-ра и после натисни съединител /изключи от скорост/. Появят ли се вибрации и тласъци - ръчна.
        2.Не модифицирай гуменото каре!
        3.Не заменяй дисковете. Задни дискове к-т са под 100 лв в София.
        4.Има и една вероятност да са пропаднали задните накладки и да опират в диска радиално/ челно/ и от това да губи инерция.
        5.Относно мнението на Марто, че веднага ще познаеш разбито кадранно каре на Диско, много се съмнявам. Само за пример - навремето ходих в 3 /три/ сервиза и чак Фулдата намери проблем в едното.

ПП Незнам защо са приобщили темата към тази, в която става въпрос за предница. Друг възможен момент е събиране на кал и лед по дискове и апарати. Лекува се на автомивка.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

До: Вибрации при Disco 300TDi

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
          5.Относно мнението на Марто, че веднага ще познаеш разбито кадранно каре на Диско, много се съмнявам. Само за пример - навремето ходих в 3 /три/ сервиза и чак Фулдата намери проблем в едното.

Моето каре беше толкова разбито,че нямаше как да не се забележи.
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Общо взето направи проверки на карета, шлици на кардан и лагер на раздатка
            Айде и докладвай.
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Просто имам предни двоини вентилирани дискове заедно с апаратите и така и така ще събирам заден мост та за това питах.

Най-вероятно е карето на предния кардан към раздатката но ще се види тези дни. На неутрална на раздатката само там се усеща луфт, въпреки че и в предния диф имам малък луфт и при отпускане на съединителя се чува онзи гаден звук в раздатката но Disco какво да се прави.

Благодаря ви за отзивчивостта.
              идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Задното каре на предния кардан мъртвец, лошото е че така като гледам най-вероятно и карето на предна лява полуоска си е отишло. Някой знае ли дали каретата за 24 и за 10 пиновите полуоски са еднакви?
                идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Здравейте, някой може ли да ми помогне с каталожните номера на каретата за кардана от Падока за Диско1 300TDI 97г.,
                  че намирам едни но не съм сигурен, че са за моя модел.
                  Ето какво намирам:
                  http://www.paddockspares.com/pp/OFF_...propshaft.html
                  http://www.paddockspares.com/pp/DISC...ept_3.9V8.html

Благодаря ви предварително.

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-04-10, 20:19.

Коментар

Проблем скоростна кутия Диско 1

Тази вечер сина се прибирал с Диското-1 и нещо изтракало.Когато отидох и се наврях отдолу видях че предния кардан откъм раздатката е със счупено ухо,карето е на парчета и .......липсва пробката на скоростната кутия.Никога е нямало течове.Прибрах я на самоход (на блокаж),скоростите влизаха леко и не се чуваха шумове.Някой наема ли се да прогнозира дали след бог знае колко километра "на сухо" кутията е заминала,дали има връзка счупването на карето със сухата кутия.дали е възможно самоотвиване или е от доброжелател(ахмак механик).Изобщо на някой случвало ли му се е такова нещо?

Коментар

• До: Проблем скоростна кутия Диско 1

Щом не "пее", вероятно е жива, но каква е връзката между липсващата пробка и счупеното каре, нямам идея. Теоретично е възможно да се е счупило, в следствие на блокирал междинен диф. За саморазвиване и дума не може да става, ако е била стегната добре.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от vas_konti Преглед на мнение
                        Тази вечер сина се прибирал с Диското-1 и нещо изтракало.Когато отидох и се наврях отдолу видях че предния кардан откъм раздатката е със счупено ухо,карето е на парчета и .......липсва пробката на скоростната кутия.Никога е нямало течове.Прибрах я на самоход (на блокаж),скоростите влизаха леко и не се чуваха шумове.Някой наема ли се да прогнозира дали след бог знае колко километра "на сухо" кутията е заминала,дали има връзка счупването на карето със сухата кутия.дали е възможно самоотвиване или е от доброжелател(ахмак механик).Изобщо на някой случвало ли му се е такова нещо?
                        По спомен /защото съм с автоматик/ това, което изглежда като пробка на СК не е пробка, а някакъв технологичен отвор, който се запушва при преминаване на водно препятствие. Заради това и е нямало течове - няма какво и откъде да изтече. Ето ти ръководството за Диско 1 /за 300tdi/ на български - http://htftp.offroad-bulgaria.com/ve...very%20-%20BG/. Карето вероятно е сдало от липса на грес, от годините или и от двете. Трябва да си гресираш каретата. Моето мнение е на около 2000км , а ако караш повече на черно - по-често.

Коментар

Оказа се,че карето към раздатката е счупено,ушите на фланеца към раздатката и те са счупени,ушите на кардана са наранени отвън (явно дето са удряли докато спре.Какво ще ме посъветвате да сменя целия кардан(заради нараненото) или само фланеца.Искат ми 250 лв за втора употреба кардан,нормално ли е?

Коментар

Нов струва 120. Ти кажи нормално ли е?
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Дай жокер.БГ или ПАДОК?

Коментар

• До: Проблеми с каре на Диско 1 предницата тресе

Кво БГ, тука сме баровци. Не само от Падок. Обърни се към принц Лазар. Дали не беше Сър Лазар?
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X