Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с каре на Land Rover Discovery1 предницата тресе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проблеми с каре на Land Rover Discovery1 предницата тресе

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:frontunder.JPG
Прегледи:1
Размер:169.2 КБ
ID:5595576Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images (2).jpg
Прегледи:1
Размер:4.7 КБ
ID:5595577

Коментар

Ако прилича на резонанс, може и да е резонанс. Получава се от омекнали пружини. Лекува се с нови пружини. Ако е това причината, трябва да внимаваш, може да започне да се проявява и на сравнително равен път. Доста неприятно усещане.
      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
        Ако прилича на резонанс, може и да е резонанс. Получава се от омекнали пружини. Лекува се с нови пружини. Ако е това причината, трябва да внимаваш, може да започне да се проявява и на сравнително равен път. Доста неприятно усещане.
        Може и да си прав.Само че понятието сравнително равен път каква му е дефиницията?Неремонтирания участък на Цариградско от кой тип се води?Най добре се усеща на "магистралата" около Пловдив.Ама ако са омекнали няма ли да е клекнал много?
        А след нагледното демонстриране на що е това панхард - имах преди даже износен болт и голям луфт.Само че там съм сменил и болтове и втулките.Правих го на раб военна рампа.
        Диско 300TDI
        Scott Purgatory
        0889 84 6161

Коментар

Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
          Може и да си прав.Само че понятието сравнително равен път каква му е дефиницията?Неремонтирания участък на Цариградско от кой тип се води?Най добре се усеща на "магистралата" около Пловдив.Ама ако са омекнали няма ли да е клекнал много?
          А след нагледното демонстриране на що е това панхард - имах преди даже износен болт и голям луфт.Само че там съм сменил и болтове и втулките.Правих го на раб военна рампа.
          Няма значение какво си сменял (още повече преди години, още повече ако си сложиш тампон от 4,23) - пробвай сега - един бута жипа странично, друг керизи има ли луфт в щангата.
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ще бутаме.И не беше толкова отдавна.Едва ли съм минал 5К км,най много 8
            Диско 300TDI
            Scott Purgatory
            0889 84 6161

Коментар

Ми то е доста различно - трябва да се усети тресенето какво е, че може да е от няколко неща - е - темата е за лопане от каре.
              Ако върви гладко, но след дупка (тръскане) излиза шими, после изчезва - по-скоро е панхард.

Коментар

При мен втулките на панхарда изкараха 500км до Априлци и около х.Тъжа умряха.
                Крайпътен ремонт с парче маркуч ме прибра вкъщи и карах още без проблеми.
                Купих си полиуретанови шитпартс и смених самоделките. Грешка, сега изпада в шими...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  При мен втулките на панхарда изкараха 500км до Априлци и около х.Тъжа умряха.
                  Крайпътен ремонт с парче маркуч ме прибра вкъщи и карах още без проблеми.
                  Купих си полиуретанови шитпартс и смених самоделките. Грешка, сега изпада в шими...
                  Аз ги сменях толкова често когато тези на пушките бяха заминали. Провери ги тях, да не се окажат те причината.

п.п. ако това ще те успокои - оранджевите полиуретанови от падок ми издържаха цели две години на карането...

Коментар

Менте са. Гумата беше като дъвка.
                    Гледам по жипката да няма хлоп-троп и когато се появи, действам.
                    Сега много ме дразни това шими, но още не съм го локализирал.
                    Лятото не го карам много, а и времето напоследък ми е кът. Ще го мисля на есен.

Коментар

А дали може да е от амортисьор?
                      M.P.

Коментар

Прочетох темата и не съм писал в нея, но и аз имам наблюдение, че нещо каретата на предния кардан са слабост на Дискавърито, имам в предвид 200тди. Последното ми се разби доста бързо задното каре на преден кардан. Преди време имах проблем с блокирали шлици на предния кардан, но си вървеше без проблем. След киснене и бой с чука се раздвижиха като естествено замина и част от пластмасовото покритие и сега има известен луфт. Дали е възможно от това да разбива карета или нещо съм объркал или има друг проблем? Като кардана беше блокирал ми се струва каретата караха доста повече. Мисля по спомен, че зацепих кардана по белези знам, че има и сигурно така съм го направил, но вилките са ми една срещу друга, на задния също са така една срещу друга и на всички кардани на други джипове също са така. Или нещо има или е слабост на модела, руските УАЗ каретат на предния кардан караха доста, а луфта в шлиците беше голям, кардана се свиваше леко на средата.

Коментар

Вилките не трябва да са една срещу друга.
                          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Благодаря, явно там е проблема, но ако няма белези или не ги намеря не знам как ще ги уцеля.
                            Това че са една срещу друга дали е голям проблем. дали ще чупи само задното каре или което дойде?

Съобщение от модератор:
                            Моля, напишете си в профила от къде сте.
                            ...ЦЪК
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-02-15, 19:06.

Коментар

Гледай от някой друг как са зацепени.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ами вилките са разминати с белязан шлиц. Отворете и вижте шлиците,доколкото помня един трябва да липсва.
                                Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X