Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Фрилендър-1.8 гарнитура на главата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпроси за Фрилендър-1.8 гарнитура на главата

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
    При К-серия мотори съществува т.н. "Queen Mary syndrome" .Дано при вас не е налице.Не мисля че има трудно откриваеми инструменти за този мотор.Ако за първи път разглобявате такова чудо постарайте се да запомните кое как е било зацепено (особенно преди да демонтирате ангренажните колела).Колегата Sho може да ви е много полезен.
    Queen Mary syndrome? За какво става дума?

Не сматам да разглабаме нищо преди да е налична информация как да го съберем обратно
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Виждаш ли как криво стоят комините на Queen Mary? С подобен наклон може да са и ризите в мотора който ще отваряте.Наличието му(на наклона) се установява с "линия"
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
        Виждаш ли как криво стоят комините на Queen Mary? С подобен наклон може да са и ризите в мотора който ще отваряте.Наличието му(на наклона) се установява с "линия"
        Това не означава ли автоматично много зле разбити легла за ризите в блока?
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

И задължително болтовете на главата,мойте бяха с 2-3мм. по-дълги.

Коментар

Очертава се да се пазарува на кило:
            - всички гарнитури и гумички по двигателя;
            - болтове за главата;
            - ремъци и ролки;
            - водна помпа;
            - свещи;
            - 2 бобини и кабели;
            - всички филтри;

Това се очертава оптимистичния вариант. В песимистичния...не ми се мисли, но вероятно още един Фрилендър за части + гореизброените.

Някакви предложения с какво може да се промие охладителната инсталация?
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Днес двигателят беше обезглавен. При разглобяването много се "зарадвахме" на конструктивното решение болтовате на главата да са в средата и да са по 40 сантиметра дължина. Но това друга тема. Специални инструменти не трябват, с изключение на ключа за тези болтове.

Гарнитурата на главата изглежда добре. Антифтиз в охладителната система обаче не беше останал. Всичко беше празно. Магистралите в главата са пълни с пресечени масло. От смукателния колектор изтече антифриз и масло. Съдържанието на картера - около 4 литра, доста гъсто и черно, въпреки, че маслото е сменяно скоро. Плуват твърди частици. Лови ги магнит. Ризите не изглеждат износени. С малко фантазия се вижда и хьониг Поне на пръв поглед. Положението на буталата в ГМТ е до около 1.2 мм под горния ръб на ризите.

Поради липсата на друго обяснение какво може да се е случило се насочихме към измервания на положението на ризите спрямо равнината на блока. От първи до трети цилиндър са на равно с блока. При ризата на четвърти се наблюдава Queen Mary syndrome. Изкриванането е 0.15мм. Потънала е в края от към смукателния колектор. Краят от към изпускателния колектор е на равно с равнината на блока.

Тия дни започва аутопсията на двигателя. Очаквайте Фрийлендър за части след калкулация на цената за ремонт.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

При наличие на изместена риза, налага ли се някакво шлайфане на блока? Какво би спряло нова набита раза да се измести по същия начин?

ПП
                Ето една интересна статия/техничрски бюлетин даваща отговори на доста въпроси.

Според описанието, приложено към фигура 2 ризите трябва да са над нивото на блока с поне 0.075мм. При пропадане под нивото на блока - нов мотор.

Ето линк към статията:
                http://home.austarnet.com.au/edwardsonline/freelanderheadgasket/0036(2).pdf
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-03-10, 19:44.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

От: Въпроси за Фрилендър-1.8 гарнитура на главата

Здравейте колеги, от скоро и аз карм Фриледнер 1.8 бензин, купих го внос от Италия след като го покарах месЕц в преливника се появи масло.
                  Като извадих прЪчката за маслото то си беше наред, реших да разглОБЯВам смело. След като разглобих мотора дадох главата да се шлаЙфа, като и се направи и тест за спуквания и гумички и клапани и така нат. Купих всички гарнитури нови болтове и я сглобих, измих системата с оБезмаслител няколко пЪти и продЪлжава да излиза масло в казанчето, а в картера си е наред. Лошото е, че ми липсва и по мако масло от мотора за 3000км. околО 1л. Помогнете ми с някакви обяснения каква може да е причината, че аз се изчеРпАх?

Съобщение от модератор:
                  Моля, напишете си в профила от къде сте.
                  Прочетохте ли това
                  ...ЦЪК
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-07-12, 17:41.

Коментар

Много странно, дали пък при ремонта не са ти забравили главата ненатегната до край, знам ли, наистина не би трябвало да се случва.
                    Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Колеги проблема с охладителната система в 90 процента идва от пропаднали ризи (цилиндрови втулки) между ризите и блока няма никакви уплътнителни пръстени явно блока е направен от много мек алуминий на последния ми клиент някои от ризите бяха пропаднали с по 0,25 мм и се наклоняват наистина като комини ,всяка смяна на гарнитура колко и маркова да е тя просто е излишна и храни напразни надежди ,Решението е или шлаиф на блока (дано не се разместят ризите повече) и ли на кои какво му хрумне поле за изява има

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X