Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Фрилендър-1.8 гарнитура на главата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ ФРИЛЕНДЪР СПЕШНО !!!

Последният въпрос е точен. Само да вметна, че бензиновите варианти се славят с утечките и проблемите по охладителната си система. Има и един чест проблем с рзистори в компютъра на K-серията, които заблуждават за реалната температура в ДВГ-то. При всички положения бягай от тези младежи. Иди в сервиз където се работи редовно тази марка и разбират от диагностика. Аз бих ти предложил МотоПфое, Дарукар или Леви - все в София.
    Успех
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

До: Проблем с Фрийлендър - губи антифриз

Имам АГУ, но едва ли проблема е от там, след като това се случва и на бензин и на пропан-бутан. Ще доложа, че газовата система беше прегледана веднага след рмеонта за евентуални изцепки и проблеми.
      Тази сутрин ще се ходи да видим каде ще търсят въпросните младежи проблема, щели да я закачат на компютър за грешки и да търсят някой дефктирал датчик или кабелче, даващо на късо.
      Усещам как нервите ми няма да издържат. Намерих снощи човек от Пловдив, който е вещо лице в съда, що се отнася до ДВГ-та и ремонти, и ще го замъкна с мен да погледне и той.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-10-09, 06:53.

Коментар

Прегледайте пак менбранките на изпарителя,и напиши какъв е бил проблема,че ми е адско интересно.Успех.
        "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

ТОва е ужасно......оказа се, че датчика за водата с кафявата глава е давала някаква грешка и след смяната всичко се оправи. Направо ума не ми го побира. Но сега следва да разреша проблема с горенето на масло и двигателя ми е доста по-шумен от преди, не работи хармонично.

Коментар

Първоначално публикуван от Sunshines Преглед на мнение
            ТОва е ужасно......оказа се, че датчика за водата с кафявата глава е давала някаква грешка и след смяната всичко се оправи. Направо ума не ми го побира. Но сега следва да разреша проблема с горенето на масло и двигателя ми е доста по-шумен от преди, не работи хармонично.
            Май някъде по-горе беше споменал,че са ти сменяли сегменти? Ако е така ,но без да ти шлайфат цилиндрите са ти направили Мечешка услуга и сега е съвсем нормално да гори масло и да работи на пресекулки, просто в момента компресията на мотора ти е по зле и от преди със старите сегменти! Защо изобщо сменяхте сегментите???
            Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Те ги смениха, каот казаха, че това е необходимо, но мога ли да знам какво ще шлаифат. Сглобиха двигателя и ми изсипаха един лист с това, което са правили и паричките.
              Да не говорим, че в този лист пишеше два сменени маслени филтъра, а се оказа, че като смених маслото отново след рмеонта, си беше моя стария ? Какво да кажа, много мечишки услуги станаха !
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-10-09, 07:44.

Коментар

Здравейте Колеги, и на мен от известно време почна да ми се губи по малко антифриз.
                Проверих за видими течове, съответно някъде побеляло, но не открих нещо видимо. Четох тук, че е възможно да се изпарява в раздатката.
                Не ми се стори много приемливо, но си викам от там ще е.
                И днес като си почиствах автомобила го намерих........под мокета отпред в ляво. И сега си мисля да пробвам лесния вариант, като налея нещо за стоп на теч.
                Притесняваме да не стане по-главоболен проблем, да запуши не където трябва. Молбата ми е да ми кажете нещо ефикасно за стоп теч.
                Ако се стигне до по-сложния вариант, дали мога да извадя радиатора на парното като махна само кутията на климатика..???
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-11-09, 20:08. Причина: допълване
                FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

То не е трудно и таблото да се свали,ама първо опитай с прахчетата по 2-3лв. независимо,че са най-евтини според мен са най-ефикасни.Също виж там където маркучите влизат в радиатора да не са се разхлабили и от там да капе и да се стича вътре.

Коментар

Има едни на Лукоил, по 5-6 лв., мисля че са по надеждни прахчета от тези по евтините.А за връзките на мъркучите ще проверя първо тях. Ще потърся нещо течно за по-добро качество на продукта .

Коментар

Съживявам темата, понеже машинката на баща ми я застига за втори път такъв проблем. Става дума за 1.8 от 98-ма година.

Симптоматиката е следната: охлаждащата течност изчезва след като двигателя изстине. На работещ двигател доливам - всичко е нормално. Нивото в казанчето остава постоянно, маркучите не се надуват, след час каране всичко продължава да си е наред. В продължение на още час след изгасване на двигателя, нивото в казанчето не помръдва и няма видими течове. На следващата сутрин обаче казанчето е празно. При доливане, поема около 0.8л.

Предишния път проблемът беше в гарнитурата на смукателния колектор, но този път не е от там.
                      Следи от теч има по скоростната кутия, на кората под нея и по средата на напречната греда, но всички минаващи близо до там маркучи и съединения са сухи на пипане.

Сега сме я оставили да пренощува със свалена кора - дано утре сутринта се види за какво иде реч.
                      След смяната на гарнитурата на колектора при предишния случай, проблеми не е имало в продължение на 9 месеца.

Ако някой може да помогне с малко акъл е добре дошъл
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Нещо около раздатъчната кутия Сигурно ли е, че губи антифриз само при угасен двигател... да не би просто времето прекарано на паркинг да е повече като абсолютна стойност
                        LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                          Нещо около раздатъчната кутия Сигурно ли е, че губи антифриз само при угасен двигател... да не би просто времето прекарано на паркинг да е повече като абсолютна стойност
                          По раздатката няма следи от течове. Това, което се появява отдолу на гредата се стича вътре в нея, но от някъде другаде.
                          Не е до времето - колата може да се кара и цял ден - всичко е ОК, дори и да се кара на къси разстояния и да се гаси често, но без да и се дава да изстине. Изстине ли хубаво - празно казанче.

Коментар

Т.е. при налягане уплътнява... хммм. Трябва да се търси последователно по цялата охладителна система. Дали няма някакъв вид багрило което може да се долее в антифриза и да се следи за оцветяване на мястото на изтичане (метиленово синьо например)
                            LZ1EMS

Коментар

Точно затова сега я оставихме без кората, на подемник до утре. Има един участък, който води течността към парното и минава покрай мотора, до въздушния филтър, над скоростната кутия. Точно покрай мотора е направен с парче тръба, на която има нещо като щуцер/клапан отстрани - точно това ме съмнява нещо, още повече, че като ниво горе-долу отговаря на обема на загубите.

Коментар

Следите от теч от там където е текло трябва да са бели , не е мокро , ако е на място което се нагрява.А на входа и изхода на парното по принцип има клапани които пускат само в едната посока.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X