Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов собственик на Дискавъри 1

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
    Не
    Опитай да гасиш климатика по-рано /като оставяш вентилацията да работи/ и пиши резултата. По знаещите колеги също напишат мнения.

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
      Опитай да гасиш климатика по-рано /като оставяш вентилацията да работи/ и пиши резултата. По знаещите колеги също напишат мнения.
      Резултат:Това е решението, изключваш климатика една/две минути преди да изгасиш двигателя , но оставяш духалките да работят.
      Току що ходих на автомичка от тези с четките.Както си седя в колата и ме къпят започна да тече от предното стъклото(горната лява стана межу колонката и стъклото).Поразгледах и отвън, забелязах че точно там свършва каналчето(улука), лепено е с силикон.Мисля че там (в силикона) е проблема, но ще видя.Някой да се занимавал, за съвет?
      Да попитам още нещо!Жипката е спряна, паля двигателя и потеглям с завой.Чува се леко "съскане" сякъш от хидравликата.Инъче не се чува!
      Последно редактирано от Mortum; 22-08-08, 14:01.
      <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Диско с 300тди май му е слабо място с уплътненията на предния прозорец.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Диско с 300тди май му е слабо място с уплътненията на предния прозорец.
          Ще трябва да поработя здравата с силикона ! Или ако предложите нещо!
          <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Ще трябва да поработя здравата с силикона ! Или ако предложите нещо!
            Aз моето здравата го оклепах със силикон и засега(да чукна на дърво)не тече.И го прави овреме,на мен ми се отлепи цялата тапицерия на тавана
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Да попитам още нещо!Жипката е спряна, паля двигателя и потеглям с завой.Чува се леко "съскане" сякъш от хидравликата.Инъче не се чува!
              Провери нивото на хидравличната течност. Ако ти трябва масло, мога да ти дам 1л. за 10 лв. FUCHS. Купувах го миналото лято.
              Ако ще си купуваш - спесификация ATF Dexron IID. Същото е и за автоматичната скоростна кутия. Нямаш ЛС, затова тук - ако ти е ниско нивото, аз живея до мола - ела, ще долеем и ще се разбере. Утре ме няма, а за неделя не знам още.

Друго важно нешо - не дръж кормилото в крайно ляво или крайно дясно положение повече от половин минута за всяка минута.
              Последно редактирано от velio; 22-08-08, 17:07.

Коментар

Аз от известно време съм с декстрон 3 и съм по-доволен от 2-ката...

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                  Друго важно нешо - не дръж кормилото в крайно ляво или крайно дясно положение повече от половин минута за всяка минута.

Днеска му бе първа кръв из едни изсечени гори близко до р.Дунав-Русе.Справи се идеално Машината, само дето леко просълзи единия семериг на лявата свера.А беше сменен преди около 2-дена.Е вярно че бяхме четерима човека(близо 350кг).

Коментар

Моля за малко помощ.Притесняваме тази дупка с резба която съм снимал и е омаслена.Да неби да трябва да има болт някъкъв и при смянара на маслата да са го забравили да го завият?И въпросния семеринг съм снимал.
                    Прикачени файлове

Коментар

На дупките с резбите се навиват тапи, когато ще газиш дълго време в дълбока вода. После ги махаш и караш без тях.

А сферата...май някой не е стегнал добре болта на пластината, която притиска семеринга към леглото му.Най-ясно си личи на третата снимка.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                        На дупките с резбите се навиват тапи, когато ще газиш дълго време в дълбока вода. После ги махаш и караш без тях.

А сферата...май някой не е стегнал добре болта на пластината, която притиска семеринга към леглото му.Най-ясно си личи на третата снимка.
                        Благодарности!За болта ще го коригирам сам, става на въпрос за болта който е омаслен нали!А за омасляването да не се притеснявам, забелязах че при смяна на маслото на двигателя цялото се изля върху ходовата част.

Коментар

Да, болтчето около което е омаслено. Ако е само то - лесна работа, но ако не сте затегнали правилно лагерите на сферата, може да има луфт и пак ще тече.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                            Да, болтчето около което е омаслено. Ако е само то - лесна работа, но ако не сте затегнали правилно лагерите на сферата, може да има луфт и пак ще тече.
                            Е поне ще знам каде да търся проблема, много по-добре от колкото НЕВЕЖЕСТВО и болки в главата!

П.П.А и грижите за ЛР, не ми тежат нали си е мой.По скоро ми доставят удоволствие от решаването на проблемите!Като човек свикнал да се грижи за служебните "SUZUKI samurai 1992/1.3 " и "NISSAN patrol 1998 2.8td".

Коментар

Моля за малко помощ.Притесняваме тази дупка с резба която съм снимал и е омаслена.Да неби да трябва да има болт някъкъв и при смянара на маслата да са го забравили да го завият?И въпросния семеринг съм снимал.
                              ..... ЦЪК
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

След приключения извън пътищата.Забелязах нещо странно.На предна дясна гума има едина гумена тапа която е омаслена точно там кадето се свързва с метала на джантата.

На какво се дължи това?Сериозно ли е?

П.П.За горния пост моля някой да го изтрие!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X