Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Нов собственик на Дискавъри 1

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    Какво е това Диско с торсионна щанга? Да не е Диско 5, 6, етс.?
    Като торсионна щанга го определи колегата сто.
    Ето и въпросната щанга, но разбития тампон е в другия и край.
    Прикачени файлове
    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Панхард се казва тая, стабилизираща. Държи моста да не 'оди на лево-десно и обратно

П.П.
      А масления филтър ми струва по-дълъг от стандартния. Да не го сплеска моста гледай.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
        А масления филтър ми струва по-дълъг от стандартния. Да не го сплеска моста гледай.
        Тази снимка е като го купих.Филтъра е сменен.
        <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

А, чакай бре! Новия тампон ли се е скапал?

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
            А, чакай бре! Новия тампон ли се е скапал?
            Не новия, този никога не бил сменян според мен.Явно не съм го обяснил както трябва.

Коментар

Я една бърза и безплатна проба да направите! СтЕгаш силно, ама наистина силно тампоните, и бЕгаш бързо за нови. /Може и след година да се сменят/
              Преди време този частен платен урок ми струваше 500 лв. Тук го пускам tax free
              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                Я една бърза и безплатна проба да направите! СтЕгаш силно, ама наистина силно тампоните, и бЕгаш бързо за нови. /Може и след година да се сменят/
                +1
                А ако след полоовин година дочуеш потропване от някъде , просто повтаряш стягането....пък тогава сменяш .. ако има зашо!
                Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
                  Имах точно такъв проблем с Пасата - вярно че е бензин, но симптомите бяха съвсем същите - от вкъщи до детската градина е има няма 4-5 минути - много често, ако стигнех по-бързо после нещеше да пали никак лесно - смених му термодатчика и се оправи - теорията ми беше, че датчика е отчитал топъл двигател и съответно ЕЦУ-то е подавало бедна смес на все още студения двигател ...

преди да сменя датчика (смених го по друг повод), започнах да обикалям от другата страна на блока преди да персека към детската градина - т.е увеличих си пътя с 2-3 минути и си карах така доста време просто за да избегна този неприятен момент

всъщност при теб май е по-различно - при мен това се случваше на СТУДЕН двигател - а ти казваш на ТОПЪЛ - значи ще да е нещо друго май...

Днес пак ми нарпави същия номер.Симптомите са: стартиране при студен двигател, каране 5-6 мин, после гасене и като речеш да запалиш неще, изчаках полови час и запали.
                  Понеже не съм много вещ по ДВГ. Моля да ми дадете съвет?Има ли такъв термо дадчик (каде е)?Какво мога да проверя?

Коментар

Вчера по време на смяна на двете карета на предния кардан се оказа, че предния собственик е сменял задното каре и е заоблил гаиките.В момента съм ги монтирал след лека намеса на флекса, за да се получат някакви ръбове за захващане(затягане).Знам че са за ключ 14 и че са с ситна резба, та въпроса е какви точно са.Искам да ги сменя, но понеже съм ги монтирал нямам мостра с която да отида в магазина.На схемата е показано каде се монтират въпросните болтове и гайки.
                    Прикачени файлове

Коментар

За ключ ~14.5 са, а главите са заоблени защото се работи или с 15 или с разчекнат 14. Нямам резбомер, иначе мисля са 8мм. Ще ги премеря, но сега нямам шублер.
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

За ключ не знам, но мисля, че с внимателно припилване на ключ 14 може да се получи.
                        А относно резбите - на "чашите", които държат горната част на предните амортисьори има по 4 болта М8, но със ситна резба. Моите някой ги беше по прецакал с гайки с едра резба (първи ред по стандарта, следователно по-често срещани). Хубавото е, че пръстените с болтовете са на приемлива цена в Падок.

Такива болтове, гайки и подобни аз намирам най-често на ъгъла на Сливница и Раковски в един магазин.
                        Последно редактирано от grgeorgiev; 27-07-09, 14:11. Причина: добавяне
                        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Абе да ви кажа, че с хубави/разбирай маркови/ ключове си е точно 14мм, обаче с разните топ мастери и другите китайски боклуци, дето продават по големите вериги, може да излезе че е и 15мм

Имам оргиналния инструмент за по-удобно сваляне на кардана и размерът му е 14мм

Коментар

Първоначално публикуван от dulo
                            Точно така 14,5 и са със ситна резба,ако някой знае от къде да си купя такъв ключ че и аз моите ги заоблих,вчера гледах в Броколаж ама нямаше.Иначе аз на друго място не съм срещал по колата кофти размер гайки май само на карданите са такива,ако някой знае да има и на друго място да казва къде са и какъв рамер че да се подготвяме предварително

Болтове стават от УАЗ с лека намеса на бургия Ф10 , защото не влизат на фланеца на дифа. Болтовете от УАЗ са М10Х1 специално за кардани.
                            Дано съм помогнал

Успех.
                            [SIGPIC][/SIGPIC]
                            DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Първоначално публикуван от dulo
                              Точно така 14,5 и са със ситна резба....
                              Легнах днес да гресирам и провокиран от въпроса пробвах с ключ 14 - става перфектно, даже няма нужда да е марков. Моя е китайски, диамант, само дето е от 70-те години на миналия век Пробвах и с камък форс откъм гайката - също става.

Коментар

9/16" е 14,2мм. Приблизително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X