Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на Дискавъри 1

За отговорите Мерси!
    Свършиха ми много добра работа особено за това, какво да гледам и за какво да внимавам.Вече близо седмица съм собственик на Диско'1 1996 2.5 tdi, само не мога да разчета VIN-кода правилно за двигателя, моля за малко помощ. КОДА:SALLJGBF8TA195229 Дали е 200 или 300.
    За жипката, малко имах проблем с конденза на климатика в кракава на пътника но след намеса всичо се оправи.Имаше леки течове около семенгите на сверите и съм решилил да ги сменя, сега когато го карам течовете ги няма (само две локвички от кондеза се образуват).На двигателя ще му сменя всички ролки и ремаци(маслото и филтара ги смених).Ще сменя маслата в скоростната кутия и раздатката като за начало, а после и на дифовете.Спирачките могат да издържът още, но не и дълго.А после и окачването си е за смяна, но то ще почака.

Дали забравям нещо вие ще кажете?

За Интериора ми има си забележки, таблото е отлепено както видях повечето Дискота'1 са така(с какво да го залепя без да махам предното съкло),и от страната на пасажера се е отлепила кората, задния люк трака като мина през някоя дупка и немога да разбера от каде точно и какда го стегна.

П.П.Някой бе казал (геодезист ли си или не си).Работя тази професия но не съм "ИНЖ.".Тази година влязох да уча в МГУ.
    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

До: Нов собственик на Дискавъри 1

Честито!!! На хубави места да ходиш и безаварийно да се връщаш!

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
    За жипката, малко имах проблем с конденза на климатика в кракава на пътника но след намеса всичо се оправи.
    Сподели, моля те, по-подробно, че и аз имам такъв теч. Каква беше намесата?

Коментар

Айде честито и от мене.
      Двигателя ти е 300 TDI, всички след 1994 са с този двигател. Друг вариант няма.
      Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
      LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
      Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Ха честито.Амин дай боже,така през час,да честитим
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Честито !!!
          ... колкото повече толкова повече ....

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
          Двигателя ти е 300 TDI, всички след 1994 са с този двигател. Друг вариант няма.
          Радослав ти го е казал кратко, ясно и точно

... и ето ТУК можеш сам да си провериш VIN кода
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честито и от мен! Много безаварийни километри.
            Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Честито и от мен! Много прекрасни изживявания.
              Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Мерси за пожеланията, да ви се връщат "тъпкано"!
                Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                Сподели, моля те, по-подробно, че и аз имам такъв теч. Каква беше намесата?
                За намесата.
                Понеже всичко бе подгизнало и явно е било така още преди да го купя(съдя по това че имаше много ръжда по метала на седалката кадето се захваща за купето) Хванах се да го направя така че да го бутам само веднъж.Махнах седалката на спътника(за да я почистя от ръждата и помажа с боя), махнах и средната конзола(пласмасовата кадето са лостове, ръчната и конзолата за управлението на ел.стъклата).След оглед забелязах че, за да надигна "мокета" трябва да се пемахне и пласмасовия праг(лаисна).Забелязах "каналчето"(гумена релефна тръбичка) за кондеза на климатика точно до където таблото и средната конзола се свързват близо до въздуховода в краката на спътника.Оказа се че е задръстена до толкова че се извадила и конденза е текъл директно в купето.Шомполирах и двете тръбички хубаво и после ги нахлузих обратно, за да съм по спокоен, че няма да тече пак ги лепнах с армирано тиксо.
                Ако само искаш да ги почистиш може да се направи и на канал.Просто като гледаш от долу, ще забележиш каде ти влизат лостовете в копето и малко по напред са и коносовидните гумени изходи за кондеза.За да видиш дали са извадени тръбичките, погледни къде ти завършва средната конзола отпред, и точно там бръкни и ще ги напипаш.
                <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Оправих климатика, благодаря! Боцване с отвертка отдолу и готово. Изтече, каквото се беше събрало.

Коментар

Айде честито и от мен. Вече и аз имам право да поздравявам, нали? И , разбутвайки тълпата от спецове с лакти, да кажа едно от малкото неща, които научих покрай мойто Камион. Буквата "Т" означава 1996 г., което пък е 300тди.
                    А, майсторите, как се справих?
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Мерси за отговорите!
                      Нещо странно се случва когато карам над един час с включен климатик.
                      Спирам изгасям климатика и двигателя, и започва да се чува нещо като виене(скрибучене) от жипката.Мисля че е от тръбите на климатика (сигурно се разширяват).Възможно ли е това?

Коментар

Мерси за отговорите!
                        Нещо странно се случва когато карам над един час с включен климатик.
                        Спирам изгасям климатика и двигателя, и започва да се чува нещо като виене(скрибучене) от жипката.Мисля че е от тръбите на климатика (сигурно се разширяват).Възможно ли е това?
                        А при изключен климатик и включен двигател чува ли се? Принципно климатика е добре да се гаси поне минута преди да се изгаси двигателя, като вентилацията е оставена да работи.

Коментар

А при изключен климатик и включен двигател чува ли се? Принципно климатика е добре да се гаси поне минута преди да се изгаси двигателя, като вентилацията е оставена да работи.
                          Не, тогава вярно не се чува.Явно ще трябва да се науча да го гася няколко минутки преди да спра.

Коментар

Не, тогава вярно не се чува.Явно ще трябва да се науча да го гася няколко минутки преди да спра.
                            А ако не си включвал климатика и при изгасен двигател чува ли се?

Коментар

А ако не си включвал климатика и при изгасен двигател чува ли се?
                              Не

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X