Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Така, но при мен проблена май излезе друг.Кажете за какво служи това лосче на снимките(много лесно се движи и при едно положение влиза в резонзнс с ДВГ).Педала вообще не е твърд(направо си се клати).

Има ли значение в какво положение е при работещ ДВГ?
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-03-09, 19:40.
    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

До: Нов собственик на Дискавъри 1

Ако правилно виждам, това е лоста за напомпване на гориво, когато е глътнал въздух, ръчно обезвъздушаване...

Коментар

Съдейки по моя - не, но някой по-знаещ може да каже. Ако педала е мек, свободен, според мен е жило или пружина на педала. Пробвай да подадеш газ от коша направо, хем ще виждаш как се държи лостчето тогава.

Коментар

Имам два въпроса, подменям едната сфера на предния мост на Диско1 300tdi.От какво може да е толкова надрана? И да подменям ли тези изострени шлици (луфт около 0.5mm).
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от Mortum; 15-04-09, 13:41.
          <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

при мен беше също така надрана!карах доста време със разбити лагери и наи вероятно е от това!

Коментар

Да и аз за лагерите си мислех но изглеждат здрави.Сменям сверата с нова и лагери.Само за шлиците мисля че мога да карам още малко така но ще трябва или да се наварят нови или да се купува въпросната част.Някой знаели къде в Русе може да ми наварят шлиците?

Коментар

Джокер: От Падок може да си поръчваш по номера на детайла, дори и да не им е в онлайн каталога. Аз съм пробвал. Не съм сигурен, обаче, дали дават най-добрите цени за тези случаи. За по-сигурно питайте Лазар.

А шлиците могат и още да изкарат...

Надирането на сферата си мисля, че не е заради лагерите, а по-скоро някаква мръсотия с абразивни свойства се е напъхала под семеринга.
                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                  Джокер: От Падок може да си поръчваш по номера на детайла, дори и да не им е в онлайн каталога. Аз съм пробвал. Не съм сигурен, обаче, дали дават най-добрите цени за тези случаи. За по-сигурно питайте Лазар.

А шлиците могат и още да изкарат...

Надирането на сферата си мисля, че не е заради лагерите, а по-скоро някаква мръсотия с абразивни свойства се е напъхала под семеринга.
                  Мерси!

Коментар

А в какво състояние са шлиците на каретата?

Коментар

• До: Нов собственик на Дискавъри 1

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      А в какво състояние са шлиците на каретата?
                      Нищо им няма като нови са.Явно са от по-твърда сплав.И сигурно часта която съм снимал е консуматив за n-ти километри.

Коментар

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
                        Нищо им няма като нови са.Явно са от по-твърда сплав.И сигурно часта която съм снимал е консуматив за n-ти километри.
                        Точно. Капачките са меки и служат за бушон. Да не се троши навътре при претоварване.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Честит да ти е колега със здраве да си го караш

Коментар

От извесно време имам следния проблем с Диското.При каране на къси разтояния (без да се вдига над 2000обр./мин.) след спиране и гасене при топъл двигател, престой наколко минути запалването е проблем.Пали, но от четвъртия петия опит.Случва се много рядко, но незнанието ме гложди.

Коментар

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
                              От извесно време имам следния проблем с Диското.При каране на къси разтояния (без да се вдига над 2000обр./мин.) след спиране и гасене при топъл двигател, престой наколко минути запалването е проблем.Пали, но от четвъртия петия опит.Случва се много рядко, но незнанието ме гложди.
                              Аз не съм много по техническата част, ама предположенията от мен са:
                              помпа в резервоара, умна дюза или верига. Успех
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Имах точно такъв проблем с Пасата - вярно че е бензин, но симптомите бяха съвсем същите - от вкъщи до детската градина е има няма 4-5 минути - много често, ако стигнех по-бързо после нещеше да пали никак лесно - смених му термодатчика и се оправи - теорията ми беше, че датчика е отчитал топъл двигател и съответно ЕЦУ-то е подавало бедна смес на все още студения двигател ...

преди да сменя датчика (смених го по друг повод), започнах да обикалям от другата страна на блока преди да персека към детската градина - т.е увеличих си пътя с 2-3 минути и си карах така доста време просто за да избегна този неприятен момент

всъщност при теб май е по-различно - при мен това се случваше на СТУДЕН двигател - а ти казваш на ТОПЪЛ - значи ще да е нещо друго май...
                                LR Disco II, Td5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X