Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нов собственик на Дискавъри 1

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
    Малката пробка с квадратната глава(лъскавото квадратче) под ограничителния болт:

Еййй, много си харесваме работата нещо, а? То едно фукане пада, но има защо. Това е снимка на шенкела на Лазар след ремонта, който сам си направи и сам неможе да си се нарадва. Наистина направен по учебник и може да служи като такъв. Само да вметна, че преди две години ми се наложи същият ремонт и монтьор с 25-годишен стаж /и 22-годишна дъщеря/ бра доста страх преди да се захване с него.

Първоначално публикуван от Mortum Преглед на мнение
    .............................., мога ли така да го карам извесно време (свърших парите за момента)?
    Карай спокойно, само да има масла и др ГСМ, където трябва. Течовете при ЛР са нещо нормално - неможеш да ги спреш, важното е да ги затрудниш /шега естествено/. Честно казано има някаква истина, особено при по-стари машини / като моята/. Спираш теч на едно, след това почва на друго. Не говоря само за трансмисии, а и за мортор, хидравлика, спирачна уредба, радиатор, а да не говорим и за горивопрпвподи, помпа и т.н. Който кара - прави. Който кара често в гората - прави+прави.

ПС 'начи карай си така, но събирай парици, защото при новопридобити коли изненадите следват една след друга, докато не "влезнеш в час". Естествено изненадата няма да е пачка пари, забравена в жабката, а обикновено са проблеми, скрити от продавача / или неизвестни за него/. Хубавото е, че не са толкова страшни и скъпи. НО, има едно голямо НО. За нов собственик на ЛР проблемите се решават изключително и болезнено скъпо. Повярвай ми говоря от Челен опит. Затова е нужна консултация / не . това звучи скъпо и корупционно/, по скоро е нужен съвет, който може да се получи тук. Надявам се не съм те притеснил. Който го е страх от мечки да не годи в гората. Радвам се, че има още един фен на марката, който иска да си обясни нещата. .....Айде стига, че пак почнах да говоря/пиша/ даскалски.
    Успех с ремонта.
    Цецо.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Сега докато тече, доливай грес, за там графитна...

Коментар

Мерси много за ценната иформация.Помоща която ми оказвате ми е много от полза(страхотни сте)!

Колко точно графитна грес да си взема?
        <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

375 гр.

Коментар

Така Здравейте пак!
            Извесно време нямах нет и ми залипсвахте!

Значи малко история и случки и после питанки.Ходих на събора на форума получих доста полезни съвети от хората там, за което Благодаря.
            Имаше едно интересно изкачване в което участвах и аз с останалите от под форума LR.Нагоре към крепоста с тях бях, но после се пуснах сам на долу.След ноща трябваше да тръгвам към София(на училище).При излизането на асвалта се чу виене.След няколко дена гресирах всички възможни гресюрки, предния-(кавдан вярно не бе виждал грес отдавна) и задния.Това се оправи, но от тогава се чува пък виене в скоросната кутия предимно(много по-силно) на 2-скорост, при останалите скорости се чува едвам едвам(почти не се чува,но май пак го има).Та от какво е това и как мога да го оправя или да си карам така?
            <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Здрасти, сигурен ли си че вие скоростната кутия? Каренцата гресира ли , 3 на брой са.

При мен също виеше и се оказа каре на предния кардан.

Поздрави,

Коментар

Първоначално публикуван от gele Преглед на мнение
                Здрасти, сигурен ли си че вие скоростната кутия? Каренцата гресира ли , 3 на брой са.
                При мен също виеше и се оказа каре на предния кардан.

Само две намерих на предния кардам и две на задния

Коментар

КардаНът да не е от Кардам? Надявам се е правописна грешка. Виенето е много относително действие. Дано да не е виене. Щото туй навява скорости, дифове/вкл. раздатъчна кутия/, лагери и др. все скъпи работи.
                  Искрено пожелавам да са каренца, което е и доста вероятно.
                  ПС Сменени ли са всички трансмисионни масла?
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ако вие много яко само на една скорост, значи има счупено или наранено зъбче на съответната предавка.
                    Нема кво да се чудиш - отивай на канала, подлагай тавата и развивай пробката. То ще се види - пробката е с магнитче.

Коментар

3 се гресират, последното отзад е гумено.

Коментар

Всички трансмисионни масла са сменени, но май наистина е от каренцата.Съдя по това, че виенето не е много силно и го има на всички скорости.Просто е по усезаемо на 2-ра(при изрязване).Ще погледна пак каретата и ще кажа какво е положението.

п.п.За кардаМа

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=37154

Погледни тук .

Коментар

Тази седмица ще видя какво ще направя!

П.П.Мерси много за инфото!Благодаря на всички вземали мнение по въпроса!

Коментар

И аз се заблуждавах, че гресьорките на каретата са 3 /както е по тескере/, обаче това лято гресирах 4, като новонамереното глътна неприятно много грес. Явно отдавна седи немило - клето, недраго...

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                                И аз се заблуждавах, че гресьорките на каретата са 3 /както е по тескере/, обаче това лято гресирах 4, като новонамереното глътна неприятно много грес. Явно отдавна седи немило - клето, недраго...
                                Ами и аз това им говоря,че гресьорките са 4 , но не 3 та 3 !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X