Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Дискавъри 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко да посъживя темата, пък и да се похваля.
    На скитника от доста време ми се искаше едни гумета да му сложа, а след лифта направо си плачеше за такива.Решението ми е 235/85/16 Extreme Evolution. След слагането леко подпираха тук-там на калниците и се реших да ги резна малко.Едно въпросче ме човърка:при всички ли с такъв размер гуми и 2"-лифт се налага тази операция.
    Взех гиот http://www.fedima-bg.com/?page_id=3&category=49
    Парите дето ги дадох аз четери гуми са 825лв.С доставката до гр.Русе и баланса станаха 915лв.Хората имат 10% остъпка ако си харесаш нещо от сайта и им се обадиш.
    А за това, че гуметата го отварят-аз съм с фланци 30мм.
    Ето малко снимки:
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-11-09, 07:28.
    <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

• До: Нов собственик на Дискавъри 1

Относно болчетата и гаЙките. Магазина се намира на ъгала на бул.Раковски и бул.Сливница /гр.София/ ЕВРОБОЛТ.
      Аз купих 16 бр. гаЙки за карданите и ми взеха към 15 лв. /същата резба,имаха и болтове/. Може да се каже, че имат почти всичко.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 27-11-09, 07:30.

Коментар

За кардана е хубаво да са оригинални болтовете или поне с характеристики близки да оригиналните.Предполагам че и при българските представители не са чак толкова скъпи.

Колкото до гумите - аз съм с 265/75 р 16 което е почти същото и опират.Затова отзад сложих 1" подложка под пружината (така или иначе при пълна артикулация отваряше доста.Отпред е по-сложно защото ако се сложи подложка лифта идва 3" и кардана започва да работи под много опасен ъгъл и се налага замяната му с такъв с две карета от едната страна или с по-големи ъгли на каретата.
        M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
          За кардана е хубаво да са оригинални болтовете или поне с характеристики близки да оригиналните.Предполагам че и при българските представители не са чак толкова скъпи.

Колкото до гумите - аз съм с 265/75 р 16 което е почти същото и опират.
          М да, същите ама са по широки и си с други жанти. Отпред какво си направил или още не си решил.Рязал ли си калници вообще.
          Първоначално публикуван от MONY Преглед на мнение
          Относно болчетата и гаЙките. Магазина се намира на ъгала на бул.Раковски и бул.Сливница /гр.София/ ЕВРОБОЛТ.
          Аз купих 16 бр. гаЙки за карданите и ми взеха към 15 лв. /същата резба,имаха и болтове/. Може да се каже, че имат почти всичко.
          Колега ако можеш да ми дадеш спецификацията на гайките. А за това, че е хубаво да са с близки характеристики съм съгласен.Просто искам да разбера какви точно ги водят с каква резба, диаметър и размер.
          <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

По принцип съм решил да се реже колкото повече, толкова по-добре,че мисля за по-големи гумета (то за оригинални полуоски,карета и диф касети,макса е 33")
            M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
              По принцип съм решил да се реже колкото повече, толкова по-добре,че мисля за по-големи гумета (то за оригинални полуоски,карета и диф касети,макса е 33")
              То това че като си сложиш лифт и все нисък ти изглежда и аз съм така!
              Днес бях на къра с още четери човека в джипа малко поопря, и мисля още малко да му резна калниците отзад.Не беше много голямо чекненето, но явно щото беше клекнал от тежеста заради това са опряли.

Chico Фланци на предмния кардам слагал ли?

Коментар

Така проблема е следния след смяна в началото на лятото на това: http://www.paddockspares.com/pp/DISCOVERY_1/Propshafts/Propshaft_Rubber_Coupling_-_(WEB_EXCLUSIVE_SPECIAL_OFFER).html. Днес, няколко месеца по-късно потеглям и при набиране започва да се тресе джипа. При много -бавно набиране вибрацията почти я няма. При движение без включена предавка няма вибрация.Викам си това сигурно е нещо по предния кардан, да ама не като се прибрах легнах си под добичето. Огледах предния кардан(разклатих го проверявайки за луфтове, болтовере и гайките и тях прегледах, нищо).Погледнах назад и виждам как се е нацепила гумата много по-сериозно от оригиналната гума която бях сменил (още малко и ще се скъса). Мисля, че от това са вибрацийте.Но търся мнението ви!
                Последно редактирано от Mortum; 04-12-09, 20:16.

Коментар

Аз предлагам един прост тест. Сваляш кардана, включваш блокажа на централния деиферециал и караш. Ако не тресе, значи там е бил проблемът.
                  Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Вчера купихме тука на един мои колега Дискавъри 1 '98 г. с 300 тди мотор дотук добре не е лоша машината но не мърда лоста за блокаж на средния диференциал, тоест включва понижаващата предавка но не мърда странишно за да заключи дифа ...
                    Та въпроса е има ли някаква детска болест там, или проблема е само в нашата раздатка.
                    п.с. .... и моля да ме извините ако не съм писал в подходящата тема.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-12-09, 17:31.
                    2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                    ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Проблема не е само във вашата раздатка. Разглобрте малко, почистете, раздвижете. Ако нещо не е било включвано 10 години, не се и очаква да включи от раз.
                      Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                        вчера купихме тука на един мои колега дискавъри 1 '98 г. с 300 тди мотор дотук добре не е лоша машината но не мърда лоста за блокаж на средния диференциал тоест включва понижаващата предавка но не мърда странишно за да заключи дифа ...та въпроса е има ли някаква детска болест там или проблема е само в нашата раздатка
                        п.с. и моля да ме извините ако не съм писал в подходящата тема
                        Ако е автоматик, сменя се на N, като преди това са половин сек. включвате противоположната предавка - ако е било на D включвате R или обратно. Но е болест, че се спичат, като не се ползват.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                          Аз предлагам един прост тест. Сваляш кардана, включваш блокажа на централния деиферециал и караш. Ако не тресе, значи там е бил проблемът.
                          Проблема е решен срещу 160лв. с отстъпката за LRE от мото пфое взех въпросното гумено каре. В комплекта имаше и един тампон за кардана и три болта с три гайки и шест шайби. Който се оказаха много на място. От това че се беше скъсало карето и то сериозно. Главите на болтовет е бяха опирали в фланеца към кардана и се бяха изяли та ги смених с новите. Тампона (с червения кръг) не го сложих прецених че е за да де смени ще се наложи сваляне на целия кардан .Някой сменял ли го е този тампон? Сега върви и няма проблем.
                          Прикачени файлове

Коментар

Имам един въпрос.
                            Удължените ограничителите за ходовете на мостовете(1 картинка), ще решат ли проблема с обратното сгъване на(2 картинка) (ябъковидните болтове или биалетки "не знам как се казват") на задния мост?
                            И още нещо, мога ли с джек като повдигна и да дръпна (2 картинка) в нормалното ѝ полижение?
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от Mortum; 18-12-09, 08:31.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X