Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала аларма и Проблем с ключа - Рейндж Ровър П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с кода на централното на Range Rover 2.5 DSE- моля помагайте!

Слава Богу, точно с тоя проблем не съм се сблъсквал, а съм щъкал навсякъде в София. Само има места, на които трябва да се доближа повече, за да хване дистанционното. Така, че е възможно да има и друга причина- не мислите ли?
    Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
    0886030780

Коментар

Тая чума не подминава никой! Рано или късно всеки се сблъсква с този проблем! Постарайте се да си научите ЕКА кода и да се уверите че ключетата в бравата работят.

Коментар

Аз един път увиснах пред Домко Люлин... Няма мърдане
        TLC 200 V8
        TLC LJ79
        Toyota Prius2

Коментар

Направете си POD(point of death) за навигациите! Те със сигурност ще са повече от POI(point of interest)

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
            Направете си POD(point of death) за навигациите! Те със сигурност ще са повече от POI(point of interest)
            Няма да е никак лошо да се направи запитване /към Събин/, възможно ли е да се въведе опция в картите "места забранени за Ленд ровер" . При наближаването на такива места да сигнализира и да дава обходни маршрути.
            ________________________________________________________________________________________
            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Колеги днес при отваряне на шофьорската врата лапмата на плафона не поиска да светне, съответно не ми индикира че вратата е отворена когато колата работи, при няколко опита светва но става някакво примигване все едно има не дорба връзка някъде. Къде се намира ключето, което казва дали е отворена или затворена. И какъв може да е проблема.

... забравил съм да напиша, че понякога, от когато излезе този проблем (а той е от последната седмица и половина), прещраква заключването. Заключва се отключва се и така няколко пъти, когато му хрумне, а понякога заключването от вътре с натискане на лостчето на долу не винаги спработва от първия път. Но винаги е различно. Понякога всичко работи без забележки. Имам съмнения, че е от машинката на шофьорската врата. Някой има ли наблюдения по въпроса, с подобни проблеми, както и някакво решение.
              ПП: вратата я отварях да проверя как са ел. връзките и изглеждаха добре. Не можах да сваля машинката понеже единия болт се върти на място(явно резбата е превъртяла). Там явно ще играе флекса
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-11-10, 14:13.
              Land Rover Range Rover 2,5 DT
              Land Rover Discovery 200 TDI
              BMW F650ST - RIP
              "Совите не са това което са"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho
                ... забравил съм да напиша към горния пост, че понякога, от когато излезе този проблем (а той е от последната седмица и половина), прещраква заключването. Заключва се отключва се и така няколко пъти, когато му хрумне, а понякога заключването от вътре с натискане на лостчето на долу не винаги спработва от първия път. Но винаги е различно. Понякога всичко работи без забележки. Имам съмнения, че е от машинката на шофьорската врата. Някой има ли наблюдения по въпроса, с подобни проблеми, както и някакво решение.
                ПП: вратата я отварях да проверя как са ел. връзките и изглеждаха добре. Не можах да сваля машинката понеже единия болт се върти на място(явно резбата е превъртяла). Там явно ще играе флекса
                При мен се получава така, когато външната дръжка на някоя от вратите не се е прибрала до нормалното си положение.
                Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
                0886030780

Коментар

Първоначално публикуван от babuka Преглед на мнение
                  При мен се получава така, когато външната дръжка на някоя от вратите не се е прибрала до нормалното си положение.
                  Вярно е ,че някои дръжки малко като, че ли заяждат. Ще ги мина с някое подходящо масълце и ще експерементирам дали проблема ще е само от там. А ако не е там?
                  BMW F650ST - RIP

Коментар

Това с прибирането на дръжките не е сериозно - поне според мен.
                    Моите, до това лято, не се прибираха до край, но никога не съм имал като упоменатия проблем.
                    За смазването на механизма сложи грес, малко е пипкаво, но с дълга права отвертка става и ефекта е осезаем.
                    Въпреки, че ще си с ожулиш кокалчета, не се изкушавай със спрей-мазила от тях подобрението е само за около седмица.
                    Поздрави и успех
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Проблема се позадълбочи. Не мога да включвам алармата със завъртане на ключа. Джипа се заключва но алармата не се пуска. Само с дистанционното става номера. И съответно ако алармата е пусната, при опит за отлкючване се отключва само шофьорската врата.
                      Да не би да е проблема в черната кутийка която е във вратата. Някакви предложения и идеи.
                      Че ме притеснява, ще се наложи синхронизация на ключ ако се сваля акумулатора няма да може да стане.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 12-11-10, 18:47.
                      BMW F650ST - RIP

Коментар

За този проблем трябва да mumbler да си каже мнението,
                        но ми мирише на проблем някъде с тоците....
                        Ти как разбра, че не ти се включва алармата, когато заключваш с ключ?
                        Поздрави
                        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Основния признак е, че диода най-отпред не започва да мига. А като тръгна да отключвам с включена аларма отключва само шофьорската врата.
                          Последно редактирано от huntergencho; 15-11-10, 07:49. Причина: пунктоация
                          BMW F650ST - RIP

Коментар

Пробвай при отворен прозорец на шофьорската врата - заключи с ключ, бръкни и отвори вратата от вътре -> трябва да писне алармата.
                            Това, че диода на таблото не свети не е индикация, че алармата не работи. На съседа племенника(P38 DSE) имаше сходен проблем,
                            но при него ту се отключваха всички врати, ту само на шофьора.
                            Когато направихме въпросната проверка се видя, че алармата му всъщност работи. При проверка на кабелите се оказа,
                            че в един от куплунгите дето влизат в BeCM-а, един от кабелите се беше закъсал и бяха останали само две жила от целия сноп.
                            Последва запояване и облицоване с термошлаух - резултатът->диода на таблото започна да свети и всички врати се отваряха без проблем.
                            Поздрави

п.п. Процедурата с прекъсването и запояването на кабела го правихме на разкачен акумулатор.
                            Та, ако не си сигурен, пак казвам потърси mumbler за съвет.
                            Последно редактирано от valdivladi; 15-11-10, 10:12. Причина: послепис
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от huntergencho Преглед на мнение
                              Проблема се позадълбочи. Не мога да включвам алармата със завъртане на ключа. Джипа се заключва но алармата не се пуска. Само с дистанционното става номера. И съответно ако алармата е пусната, при опит за отлкючване се отключва само шофьорската врата.
                              Да не би да е проблема в черната кутийка която е във вратата. Някакви предложения и идеи.
                              Че ме притеснява, ще се наложи синхронизация на ключ ако се сваля акумулатора няма да може да стане.
                              Провери ключетата в бравата на шофьорската врата. Приложил съм и схема по която да се водиш!14637.pdf

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                                Провери ключетата в бравата на шофьорската врата. Приложил съм и схема по която да се водиш!
                                Благодаря за съдействието при първа възможност ще ги погледна по-обстойно, но ще се наложи сваляне. Лошото е, че единия болт, който държи заключващият механизъм явно е превъртял и не може да се развие. Ще мисля накакъв начин за развиване, че там не е желателно да работи флекса, че много ще се вижда.
                                BMW F650ST - RIP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X