Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокирала аларма и Проблем с ключа - Рейндж Ровър П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Блокирала аларма и Проблем с ключа - Рейндж Ровър П38

Първоначално публикуван от Любо Тодоров Преглед на мнение
    Колега, би ли ми показал каде точно са описани тези проблеми ? Или само мислиш че са коментирани, и евентуално битрябвало да ги има в търсачката ...? Както си личи и двамата сме регистрирани във този форум през Ноември 2007 година,
    и аз за повечето неща съм чел в търсачката и затова нямам толкова мнения ...
    След като си чел, значи или си намерил, или не. Ако не си намерил и след като друг не ти отговори, значи нямаме решение за проблема ти.

Вместо да ти даваме грешни насоки, по-добре да не се обаждаме, нали? А ти като си решиш проблема пиши, та следващия да не нервничи тука, че не му отговарят на питанията.

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Тодоров Преглед на мнение
      ...от каде да си взема такъв кит с копчета за дистанционото и колко струват защото и на двете ми дистанционни липстват
      МП!!!

...а онзи ден ми разбиха колата под прозореца ми в центъра на София и "малко" съм побеснял...
      Автокаско!!!

...с изключение на предната дясна врата...
      Машинка (електромотор) намира се в бравата (не ключалката)

Безаварийно !!!
      Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Колега Игнатов по-събран отговор не бях чел,адмираций.
        Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

За алармата тук:
          http://www.rangerovers.net/repairdet...ecm/alarm.html

а сензора задължително тук:
          http://www.rangerovers.net/repairdet...ltrasonic.html

- обърни внимание, че са излизали с дефектни сензори до 1/10/1998г.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-02-10, 09:03.
          Теорията и Практиката нямат нищо общо с действителноста !

RR P38
          RR Classic

Коментар

Колеги днес се случи нещо много странно. Включил се клаксона на Range Rover-а ми докато си стоял пред удома. Помислих че е от алармата, затова пробвах с ключа какво ли не. Джипа пали без проблеми, не ми показва, че е била задействана алармата и както си работи и почва да свири първо едно тихо и пресипнало после се засилва спира след време и се пуска когато си поиска. Какво да правя някакви съвети от какво може да е.
            Land Rover Range Rover 2,5 DT
            Land Rover Discovery 200 TDI
            BMW F650ST - RIP
            "Совите не са това което са"

Коментар

Последните тестове по горепосочение проблем:
              Като махна реле 9 което е релето за клаксона и го пообърна малко и замеря с мултицета след монтирането му, клаксона не свири. Но при последващо натискане на клаксона, отново започва да свири непрестанно. което ме навежда на мисълта, че няма нищо общо с алармата на Рейнджа. Даже като "забие" така си паля джипа и карам без проблем. Прегледах релето но на пръв поглед изглежда здраво явно трябва да си намеря ново реле.
              BMW F650ST - RIP

Коментар

И аз на там щях да те насоча -> жичкаджийски проблем.
                Ако беше от алармата индикациите са други.
                Успех
                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Проблем с кода на централното на Range Rover 2.5 DSE- моля помагайте!

Наложи се да откача клемите на акумулатора защото нямаше да се кара поне 20-30 дни.
                  Днес ги закачих и се установи , че не работи централното / иска някакъв код/ и не пали /изобщо не върти/.
                  Токаджиите казаха , че им трябвал някакъв код да се въведе , за да проработи.
                  Аз нямам никъква представа от къде да намеря какъв е кода.
                  Става въпрос за Range rover 2.5dse 2001г.
                  Помагайте братлета!
                  Предварително благодаря за очакваната помощ /приятел в нужда се познава/.
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

От: Проблем с кода на централното на Range rover 2.5dse- моля помагайте!

Отиди в МП Пловдив, че там ти е най-близо и
                    искай ЕКА кода(Emergency Key Access).
                    Въвежда се през ключалката на врата,
                    по схемата по-долу.Успех.
                    Поздрави
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:EKAEnter.jpg
Прегледи:1
Размер:101.4 КБ
ID:5213121

П.П. Кода го искай по номера на ВЕСМ-а,
                    а не по талона, че може да не съвпадат и
                    тогава няма да се получи.
                    Последно редактирано от valdivladi; 30-09-10, 06:24. Причина: Послепис
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Ако искаш първо опитай така:
                      1. Откачаш отново клемите(и двете) на акумулатора.
                      2. Вдигаш ги във въздуха и ги допираш за около 10/15 секунди.
                      3. Пъхаш ключа в контактния ключ и завърташ на положения 2(все едно си на контакт).
                      4. Някой закача клемите на акумулатора докато ти си в колата и вратите са затворени.
                      5. Докато е на контакт натискаш копчетата на дистанционното.
                      6. Ако си късметлия след тази процедура колата ще запали и дистанционното вече ще работи.

Коментар

Понеже споменахте ЕКА-код та и аз да попитам. Преди два месеца си поръчах ключ за Рейнджа от Мото Пфое Стара Загора. Позабавиха се с месец над уговореното, но в крайна сметка си получих ключа и той работи перфектно. Но понеже нямам и ЕКА кода (до сега доста пъти съм откачал акумулатор и не ми е изкал код само синхронизация), когато поръчвах ключа поизках да ми кажат как може да получа този код да си го имам. Така и така бях там с документи и с всичко (отварям скоба да спомена, че преди това бях пуснал запитване към МП по е-мейл и от София, най-вероятно, ми отговориха, че ЕКА кода могат да ми го кажат на място като отида за ключа с документите на колата) но явно не е така, защото там шефа на сервиза за Land Rover каза, че по никакъв начин не може да ми кажат ЕКА кода. Кой ме лъже и кой не?
                        BMW F650ST - RIP

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                          Ако искаш първо опитай така:
                          1. Откачаш отново клемите(и двете) на акумулатора.
                          2. Вдигаш ги във въздуха и ги допираш за около 10/15 секунди.
                          3. Пъхаш ключа в контактния ключ и завърташ на положения 2(все едно си на контакт).
                          4. Някой закача клемите на акумулатора докато ти си в колата и вратите са затворени.
                          5. Докато е на контакт натискаш копчетата на дистанционното.
                          6. Ако си късметлия след тази процедура колата ще запали и дистанционното вече ще работи.
                          Да не изгорим нещо с това накъсяване /без ток/ на клемите ?
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                            Отиди в МП Пловдив, че там ти е най-близо и
                            искай ЕКА кода(Emergency Key Access).
                            Въвежда се през ключалката на врата,
                            по схемата по-долу.Успех.
                            Поздрави
                            [ATTACH]253071[/ATTACH]

П.П. Кода го искай по номера на ВЕСМ-а,
                            а не по талона, че може да не съвпадат и
                            тогава няма да се получи.
                            Ако мога да те поправя малко, понеже в началото на годината се сблъсках с въвеждането на ЕКА на моя хубавец.
                            Предполагам че снимката е от RAVE но посоките на въвеждането са обратни тъй като при тях шофьорската врата е от другата страна, иначе всикко
                            друго дето са го писали е верно :-) Моя код ми го дадоха по телефона по данните от талона.

Поздрави
                            Range Rover P38 2.5DT
                            Audi A4 1.8T quattro
                            [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от fishermen Преглед на мнение
                              Ако мога да те поправя малко, понеже в началото на годината се сблъсках с въвеждането на ЕКА на моя хубавец.
                              Предполагам че снимката е от RAVE но посоките на въвеждането са обратни тъй като при тях шофьорската врата е от другата страна, иначе всикко
                              друго дето са го писали е верно :-) Моя код ми го дадоха по телефона по данните от талона.

Поздрави
                              Колега Ba4e Mite, mumbler го слушай - няма да сбъркаш.
                              Колега fishermen, не желая да споря, но съм казал "по схемата", а не по "картинките"!!!
                              Което означава, че започваш процедурата със завъртане на ключа 4-ри пъти в
                              посока заключване(LOCK) и след това продължаваш с вкарването на самия код,
                              като трябва да завършиш с отключване(UNLOCK) на колата, ако е правилно въведен.
                              А сега като го спомена се сещам, че и аз взех моя код от Дарукар по телефона,
                              но преди това mumbler ме бе закачил на ROVACOM-a за да каже, че всичко с номерата на рамата и BECM-а е ок.
                              Поздрави
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

От: Проблем с кода на централното на Range Rover 2.5 DSE- моля помагайте!

А, най - разумното е въобще да ти го деактивират тоя секюрити код, за да не се занимаваш с глупости и да го въвеждаш почти на всякъде в Центъра на София заради GSM - клетките.
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-10-10, 20:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X