Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: LR Defender - дискусии за модела от фенове на марката

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
    дискавъри 06г 2.4тди от МотоПфое върнато лизингово...
    До колкото знам такъв двигател не е монтиран на Дискавъри 3 (за което може би става въпрос предвид посочената година на производство/първа регистрация?!). Да не го бъркаш с 2.7 ТДВ6? Или двигателя е точния, но модела не е - т.е. питаш за Дифендър с транзитовия мотор - т. нар. Puma engine? Ако е така и ще возиш деца, скачай на дългата база и не му мисли! За мен къса база и возене на деца си е екстремизъм, въпреки че познавам един пич, дето освен двете деца и жената вози и куче в такава - Митко, Фулдата му викат, някой тук може и да го знае

С колегата сме писали заедно...
    Последно редактирано от Janko; 05-03-10, 09:38. Причина: Добавка

Коментар

обърках се, /но се поправих и и горе/ за дефендър става дума и дали късата база е приложима за семейно пътуване
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

дълга база и по-нови, не са често срещани, поне откакто ги наблюдавам ... разлика между 2.5 и 2.4 мотор нямам наблюдение , но транзит с 2.4 имаме и съм доволен и от тяга и от икономичност /поне засега/, а по-ново ... защото пък на по-старите не ми харесват таблата /поне за мен/ ... а и климатик ....

... а дискавъри не ми харесва като визия също ...

ето ... къса база ... 2.4 ... климатик

.... или по добре по-евтино .....2.5 ....

Коментар

Зеления не е 2.4 с фордовия мотор.Пумите имат гърбица на предния капак и клапите под стъклото са бутафорни.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

т.е. фактически това е 2.4

а пък зеленият излиза, че е с двигател който слагат и на Форд Рейнджър? от тези където ЖПто обикаля с тях? или съм се объркал съвсем ...

Коментар

В Мото Пфое продават две зелени 90-ятки. Тази седмица ходих да ги видя /търся къса база за човек от семейството/. Върнати са от Бтк. На едната съединителя ми се стори за смяна, другата беше с надраскана боя от клони /при Дефендър на кой му пука / и едната сфера си беше суха. Изглеждат като цяло запазени.
              Ако возиш семейство определено дълга база. И другото условие е да не е основна кола в семейството. Шумно, тромаво, малко мазохизъм си е ама е яко.

Коментар

Ха.. бордото беше мой някога-това е пумата!
                Дефендър има с 200ТДИ , 300ТДИ и ТД5 двигатели,преди пумата с фордовия мотор.
                Това е което аз знам.Но се срещат по света всякакви комбинации на Ланд Ровър .Просто в тяхната "фабрика " се прави всичко, стига да има платежоспособен клиент.
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Дефендер-къса база,забрави за семеина кола-при мен дори кучето неще да се качи от зад.Трябва да си супер садист да навреш там децата
                  Емил-00356 99872043-Малта
                  Defender-90

Коментар

• Имам познати с Транзит 2.4 мотора,много са доволни.На 370 000км е и никакви проблеми с двигателя не са имали,сменят при мене само консумативите редовно,и карат.Доволни са и от разхода.Само че мотора не е комън рейл,а е по стария транзитов.Нямам информация за този в Дефендър-а(който е комън рейл),но скоро ще получа такава от първа ръка.Дано да е як и също така безпроблемен,че и аз съм се огледал в такъв Дефендер и обмислям да скачам.

Дано мотора да не е като другия 2.2 Пума,че тогава е мъка...
                    Последно редактирано от zzlatev; 07-03-10, 15:15.

Коментар

Здравейте!Имам молба към всички Ленд Роувър фенове да изкажат по едно мнение.Значи един познат си продава Дефендъра 1992 производство /или поне според него/ и аз се пазаря за него.Запазен и всичко си е изрядно по него!До тук всичко си е наред,но когато видях двигателя /на снимката/ няма нищо общо с добре познатия 200тди мотор на Ленд Роувър!Не се правя на специалист,не съм и толкова запознат с Роувър-овите двигатели та за това се обръщам към вас с молба да дадете малко информация за този двигател.Благодаря предварително!
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
                        Здравейте!Имам молба към всички Ленд Роувър фенове да изкажат по едно мнение.Значи един познат си продава Дефендъра 1992 производство /или поне според него/ и аз се пазаря за него.Запазен и всичко си е изрядно по него!До тук всичко си е наред,но когато видях двигателя /на снимката/ няма нищо общо с добре познатия 200тди мотор на Ленд Роувър!Не се правя на специалист,не съм и толкова запознат с Роувър-овите двигатели та за това се обръщам към вас с молба да дадете малко информация за този двигател.Благодаря предварително!
                        Поразгледай това тук: ...ЦЪК
                        Land Rover Discovery:
                        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Това ми прилича на 200 tdi, но без интеркулера...хм
                          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
                            Идваш, взимаш ме, отиваме. Отваряме капаците и почваме да сравняваме. После караме. Накрая евентуално купуваме.
                            Тази земя, по която тъпча сега,
                            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                            тази земя – не е моя земя,
                            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                              Идваш, взимаш ме, отиваме. Отваряме капаците и почваме да сравняваме. После караме. Накрая евентуално купуваме.
                              Това си е съвсем нормален 200ТДИ. И кулера си е там. Или поне тръбата. Виж в дясно от маркуча за радиатора.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Това си е точно 200 ТДИ за Дифендър - различава се от 200 ТДИ за Дискавъри по това, че са сменени местата на турбото и смукателния колектор, защото мястото в коша на Дифендъра е по-малко. При двигателя на Дифендъра турбото е отгоре, а манифолда (всмукателния колектор) е отдолу. При мен съм присаждал на Дифендъра двигател от Диско и видяхме зор с турбото - опираше и се наложи да завъртим единия охлюв на турбото на 120 градуса и пак тясно, та преправяхме и стержена на уестгейта.
                                Това на снимката си е чисто 200 ТДИ за Дифендър.
                                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X