Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Проблем с раздатка на LR Freelander

Като стана въпрос аз отидох на 6 000 лв.
    А виското го оставям за септември 2009г.

п.п. Сменете си горивните филтри !!!! Важно е.
    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Да особено при дизелите е належащо. Моя е бензин и съм купил отдавна, но не остана време с ремъка, така че скоро /може и с обръщането/ ще сменям горивния. Не са скъпи, а правят бели за много пари после.
      http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
      http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Смятам, че една сравнително по-малка сума (285 лв. при последното ми посещение в сервиза) би могла да профилактира един много по-голям разход.
        Нали всички точно затова обсъждаме виското - да го тестваме за да профилактираме по-сериозни проблеми в раздатката и задния диф. Нали затова са сервизните книжки на автомобилите - сменяш по план за да не влизаш в големи аварии след време.
        Мен си ме е страх по-начало (особена натура) и не мога да карам спокойно като знам, че ми ,,виси" потенциален проблем под краката.
        Тук идва въпроса за компетентността и съвестта на майсторите - аз съм зависим изцяло от това - нали не съм експерт (знам си гьола).
        Последно редактирано от emanuilis; 09-12-08, 18:21.
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

За виското ми дойде идея, че ако запече (или е в процес на запичане) това би следвало да се отрази и на разхода на автомобила. Т.е. при запечено виско двигателя ще среща по-голямо съпротивление за завъртане и е логично да се вдигне консумацията на гориво... как мислите?
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
            За виското ми дойде идея, че ако запече (или е в процес на запичане) това би следвало да се отрази и на разхода на автомобила. Т.е. при запечено виско двигателя ще среща по-голямо съпротивление за завъртане и е логично да се вдигне консумацията на гориво... как мислите?
            Надали...и да се качи ще е с толкова малко,че няма да се усети.Но пък за сметка на това,ако се кара по черно ще е значително по-проходим.И ще се чупи по асфалт...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Надали...и да се качи ще е с толкова малко,че няма да се усети.Но пък за сметка на това,ако се кара по черно ще е значително по-проходим.И ще се чупи по асфалт...
              Да, спомням си един твой пост по въпроса. А какво точно беше станало при теб? Май беше ударило задния диф ако си спомням правилно...
              LZ1EMS

Коментар

Да, спомням си един твой пост по въпроса. А какво точно беше станало при теб? Май беше ударило задния диф ако си спомням правилно...
                Не.Никога не е удрян.И е ходил на едни места,дето после не съм успявал с КИА-та.Но карданите паднаха на Сточна гара...И съм ги правил няколко пъти,докато ги усилих като...
                Но ми е изпадало нещо,което е като маховик на виското.Представлява железен пръстен,обикалящ около самото виско и закрепен към него с пресована гума.Та,това нещо се откъснаИ аз го махнах.И по моему удължи живота на цялата трансмисия.Иначе като ви гледам какво пишете...

Коментар

Не.Никога не е удрян.И е ходил на едни места,дето после не съм успявал с КИА-та.Но карданите паднаха на Сточна гара...И съм ги правил няколко пъти,докато ги усилих като...
                  Но ми е изпадало нещо,което е като маховик на виското.Представлява железен пръстен,обикалящ около самото виско и закрепен към него с пресована гума.Та,това нещо се откъснаИ аз го махнах.И по моему удължи живота на цялата трансмисия.Иначе като ви гледам какво пишете...
                  ,,Ударило" в смисъл, че там е дало ефект (негативен). Да, вярно, че бяха кардани...
                  А като ,,гледаш какво пишем" сподели какво те е впечатлило де - за нас си авторитет и едно такова недовършено изказване ни вкарва в дълбок размисъл...
                  LZ1EMS

Коментар

,,Ударило" в смисъл, че там е дало ефект (негативен). Да, вярно, че бяха кардани...
                    А като ,,гледаш какво пишем" сподели какво те е впечатлило де - за нас си авторитет и едно такова недовършено изказване ни вкарва в дълбок размисъл...
                    Е,чак пък...бих могъл да систематизирам малко,на база малкото опит(докато го карах) и след това(докато продължих да го сервизирам) Фрийлендър,с двигател Роувър ТД 98 к.с.
                    Останал съм с впечатлението,че като слаби части се явяват кардани(те са 3 броя,вързани на едно,като средния е с виско муфа),раздатъчна кутия(силов вал) и заден диференциял.Последното съм виждал на друг Фрий-беше хвърлил всички възможни лагери там,без причина.Маслото беше идеялно.
                    Карданите съм правил в сервиз Еврован,в София,като карета там ползват от Форд Сиера,а по-късно и от Форд Транзит.Тогава проблемите спряха.
                    Раздатка също не съм чупил,но чета тук...
                    Иначе вариянти за висящи лагери има,но най-добре е да се сменят с оригинални.По-скъпички са,но държат повече от разни правени изпълнения.Важното е тампона,на който лежи лагерчето,да е здрав...
                    Останалите проблеми по Фрий-то са незначителни-часовник на таблото,който е с лентов кабел на панела и се ремонтира с нов,задна ключалка,която е ел.и управлява и спускащото се задно стъкло-също се сменя,а и я няма.Бе,дерболии...
                    Иначе пък тракшъна и системата за спускане са голяма благинка...
                    Мисля че всички проблеми по трансмисията идват от виското.Понякога и задодски е много "натегнато" и карантията не издържа.Ама е скъпо и го няма много много...
                    Аз лично,ако карам Фрий,и видя че "затяга" в завой,няма да стъпя на асфалта...

Коментар

Мисля че всички проблеми по трансмисията идват от виското.Понякога и задодски е много "натегнато" и карантията не издържа.Ама е скъпо и го няма много много...
                      Аз лично,ако карам Фрий,и видя че "затяга" в завой,няма да стъпя на асфалта...
                      E те това се опитвам да кажа и аз за виското! Според мен то е най големия проблем на тоз Фрилендър. Виско муфата трудно може да се разбере кога започва да затяга ако не си експерт, като повечето от нас. И си караш и си караш докато не почне да изпищява - я раздатка, я лагери, я диференциал. Обикновено този паркетник се кара 90% на асфалт(според мен). А на асфалт както каза "ninja_1" най лесно се предава "карантията" когато виското е спечено. И накрая се правят едни ремонти за половината пари на целия Фрилендър! Според мен ако се усети навреме виското и се смени, може и ще се избегне след време доста по-скъпите ремонти. Все пак виското е около 800 или до 900лв. а раздатка над 2000лв и смяната е по-скъпа...
                      И един въпрос към "ninja_1": Ако имаш някаква инфо за това как може да се измери работния диапазон на това виско дай моля те някаква насока. Поне къде мога да търся и да чета, че е интересно за мен поне.
                      LAND ROVER Freelander 1.8 2000

Коментар

Малко снимчици(взех ги естествено от руски форум)
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=933&mode=view
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=932&mode=view
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=931&mode=view
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=930&mode=view
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=929&mode=view
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=928&mode=view
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=927&mode=view
                        http://club.lr.ru/download/file.php?id=926&mode=view
                        как изглежда виското отвътре.
                        Последно редактирано от Lazar; 10-12-08, 10:42. Причина: подреждане на линковете

Коментар

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
                          ..............
                          Много благодаря колега. За мен лично е много полезно защото бях схеми ама на снимки си е друго. Тук много ясно се виждат дисковете как единия се движи с корпуса на виското на единия вал, а другия диск е закрепен към другия вал. И така през един.
                          Тук обаче "силконовото желе" ми изглежда като грес - а при мен беше доста по гъсто и по-тъмно.

Коментар

Ето я и цялата тема която "mumbler" е открил: http://club.lr.ru/viewtopic.php?f=36&t=5021
                            И доста "прясна" дори. Май съм забравил вече руския, че не разбрах всичко обаче. Този руснак я разглобил муфата и е сложил някаква шайба на мястото на дисковете или на част от дисковете. И после тя пак си зацепвала муфата накрая пише дори.
                            Някой колега с по-добър руски ако преведе ще е добре дошло, че е доста интересен материал. Има малко мнемия засега, но ще чакаме развитието...

Коментар

четох тук, че за тестване на високото може да се вдигне едно от задните колела и с щанга, през задното каре, да се развърти задния кардан - трябва да може да се върти - бавно и с усилие.

друго интересно е, че има известна разлика (по-точно 0.8%) в крайните предавателни числа между предните и задните колела - като задните колела завъртат малко по-бързо задния кардан. т.е ако виското се спече или си затръгва, тази разлика определено води до съвсем осезаемо съпротивление и съответно обяснява загубата на инерция която описвате ...

имаше някъде описан прост тест за вече съвсем спечено виско - с тебешир - маркирате корпуса и изходящия вал и гледате дали се разминават маркировките след като покарате ...
                              LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от digigi Преглед на мнение
                                Ето я и цялата тема която "mumbler" е открил: http://club.lr.ru/viewtopic.php?f=36&t=5021
                                И доста "прясна" дори. Май съм забравил вече руския, че не разбрах всичко обаче. Този руснак я разглобил муфата и е сложил някаква шайба на мястото на дисковете или на част от дисковете. И после тя пак си зацепвала муфата накрая пише дори.
                                Някой колега с по-добър руски ако преведе ще е добре дошло, че е доста интересен материал. Има малко мнемия засега, но ще чакаме развитието...
                                Точно това е темата но не посмях да дам директен линк(да си призная не съм чел правилата на форума)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X