Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с раздатка на Land Rover Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Проблем с раздатка на LR Freelander

Първоначално публикуван от vikingbobi Преглед на мнение
    Относно ремонт на муфата засега не съм чувал. Като се има впредвид, че тя е от множество ламели поставени в нещо като силикон и в зависимост от ъгловата скорост на въртене на карданния вал зацепването между ламелите става с различна сила то просто няма как да направим масата от силикон гума и незнам каквото там е направена точно покриваща тези ламели (старееща с времето и пробег).
    Щом правиш такова изказване, значи не си прочел мнението, което е само едно преди твоето?!
    А какво остава за цялата тема?!!

Потруди се, ето го...
    Първоначално публикуван от toncheff Преглед на мнение
    Ето колегите от клуб Сузуки иамт някакъв прогрес с ремонт на вискомуфа.
    https://htftp.offroad-bulgaria.com/t.../Viskomufa.doc

Коментар

Здравейте!

Това е първия ми пост във форума, а и пиша по неволя... за което се извинявам
      Автомобила е Фрилендър 1, 2.0 дизел. Имаше разбито вътрешно каре на предна дясна полуоска. Оказа се, че вибрациите са разбили и раздатката. Отворихме я и като резултат установихме, че диференциала на предното предаване е позаминал, заедно с лагера към полуоската.

Проблема е, че не мога да намеря да закупя само този възел, а не ми се дават пари за цяла раздатка - тази я купих чисто нова преди 3 години. От обикаляне по майстори - сменях тампони, сменях висящи лагери - 2 пъти, сменях карето на кардана, докато се установи, че е карето на полуоската и беше вече късно.

Всякакви съвети са желани и ще бъдат посрещани с благодарнoст!

Ето и малко снимки:

Съобщение от модератор:
      Моля, напишете си в профила от къде сте.
      Прочетохте ли това
      ...ЦЪК
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-03-10, 08:55.

Коментар

Доколкото ми е известно не се предлагат китове за отремонтиране на раздатъчната кутия Какви ти бяха симптомите преди да стигнеш до истинската причнина за проблема
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Китове има доста, споменато е по-назад в темата, но предлагат единствено лагерите и семерингите, пиньон и корона за тези раздатки. Преди 2 години, сменях раздатка. Тогава в ebay и специализираните сайтове за марката имаше всички части, включително и диференциала.

Коментар

Това за китовете е добре. Имаше тук един колега, който твърдеше, че именно корона и пиньон не се предлагат... Доколкото разбирам конкретно тази повреда не е типична. Защо не потърсиш предния диференциал и лагер към полуоската от някой колега с ,,типично" счупена раздатка. Опитай и по автоморгите
            p.s. би ли споделил какви са симптомите конкретно на тази повреда.
            LZ1EMS

Коментар

Имаше вибрации, дори след смяната на полуоската (която си върви с каретата). "Вибрациите" са по-скоро леки притрисания които се проявяваха при различна скорост на движение, но почти винаги при повдигане на предницата, предполагам, когато се получава по-голям ъгъл на прегъване на вътрешното каре. Виене от раздатката не съм чул, или поне не е надвикала шума от гумите.
              Лагерът от снимката по-горе е именно този към дясна полуоска (To Front driveshaft - на схемата долу). Ще търся лагер тук по магазините, по размер според шублера, дано намеря точния.
              Ще ползвам стария диференциал и ще кажа как се е отразило на возията, като в началото ще карам без кардана.

Прикачени файлове

Коментар

При изправен волан или при завой вибрираше
                LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  При изправен волан или при завой вибрираше
                  И при двете. Вискомуфата последно беше наред, но имам притеснения за демпфера (успокоителя). Едно по едно ще го карам.

Коментар

Първоначално публикуван от AlexKame Преглед на мнение
                    И при двете. Вискомуфата последно беше наред, но имам притеснения за демпфера (успокоителя). Едно по едно ще го карам.
                    Питам понеже, при ниска скорост и неподходяща предавка (най-вече 3-та), при десен завой на 90-градуса обикновено има вибрации от затормозяване на двигателя. Последните не се появяват при по-ниска предавка или при по-висока скорост на излизане от завоя. При движение по-права линия това пак може да се появи при изкачване на баир, ниска скорост и неподходяща предавка.
                    LZ1EMS

Коментар

Малко снимки от мен на раздатка на Фрилендър, все пак темата е такава.
                      Прикачени файлове

Коментар

• Спешна помощ за раздатка на FreeLander

Редактирам си поста с въпроса дали товае пробката - това е
                        Проблем с развалена резба на кожуха. Решение - нова пробка с конусна резба
                        Прикачени файлове
                        Последно редактирано от kekek; 17-04-10, 13:44. Причина: Изяснен проблем
                        VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
                          Малко снимки от мен на раздатка на Фрилендър, все пак темата е такава.
                          И аз имам такава тежест, но си я пазя за красота!

А относно пробката и при мен се развали и се наложи да наварим друг болт върху нея!
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-04-10, 20:02.
                          [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Здравейте, присъединявам се към темата за детските болести на Freelander 1.8 бензин с моята сага.
                            Всичко започна от ръждясал ограничител на кормилната рейка преди 6 месеца, когато буквално ми се откачи лявата полуоска при маневра на паркинг. Вътрешното каре (иглите и лагерите на троника се разпиляха по асфалта). Поръчах цяла лява полуоска от island 4x4, която невероятно пасна и си я монтирах сам (в същата година има 3 типа полуоски), след което започна едно глухо хъркане (което наивно отдавах на "зимните гуми и студеното масло"). В един хубав пролетен ден отново при маневра на заден се чуха три хубави удара от прескачащи зъби. Очаквах че полуоската отново е издрънчала, но се оказа натрошена корона в раздатката. "Покрай нея" или поскоро заради напълно блокирана/ спечена виско-муфа, 4 отлепени тампона на задния дифиренциал и стабилизиращите щанги... + два скъсани тампона на двигателя... всичко това на няма и 60 000км.
                            Въобще не си и помислих за МотоПфое (там за смяна на масло с усмивка и кафенце те дерат 1400лв без ДДС). Предполагам сметката щеше да е минимум 9974.60лв, а чакането поне 1 седмица. Отбих се на собствен ход в сервиза на RAM PARTS в Люлин, хората свалиха всичко по ходовата част за половин час, тестваха муфата с 2 лоста, имаха готова за монтаж раздатка от същия модел и сега очаквам крайния резултат до края на деня, на 3 пъти по-нормална цена от тази в МПФ.
                            Жив е той, там горе на крика, с 100км в час се чува най-добре кое къде и колко вие. Наздраве и на добър път!

Коментар

Дано ти излезе към 2500 !!!!
                              По малко не вярвам. Аз от англия ми доставиха раздатка за 2000.
                              Ако не смениш виското не слагай кардана!!!!
                              [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от BrandMover Преглед на мнение
                                Здравейте, присъединявам се към темата за детските болести на Freelander 1.8 бензин с моята сага.
                                Всичко започна от ръждясал ограничител на кормилната рейка преди 6 месеца, когато буквално ми се откачи лявата полуоска при маневра на паркинг. Вътрешното каре (иглите и лагерите на троника се разпиляха по асфалта). Поръчах цяла лява полуоска от island 4x4, която невероятно пасна и си я монтирах сам (в същата година има 3 типа полуоски), след което започна едно глухо хъркане (което наивно отдавах на "зимните гуми и студеното масло"). В един хубав пролетен ден отново при маневра на заден се чуха три хубави удара от прескачащи зъби. Очаквах че полуоската отново е издрънчала, но се оказа натрошена корона в раздатката. "Покрай нея" или поскоро заради напълно блокирана/ спечена виско-муфа, 4 отлепени тампона на задния дифиренциал и стабилизиращите щанги... + два скъсани тампона на двигателя... всичко това на няма и 60 000км.
                                Въобще не си и помислих за МотоПфое (там за смяна на масло с усмивка и кафенце те дерат 1400лв без ДДС). Предполагам сметката щеше да е минимум 9974.60лв, а чакането поне 1 седмица. Отбих се на собствен ход в сервиза на RAM PARTS в Люлин, хората свалиха всичко по ходовата част за половин час, тестваха муфата с 2 лоста, имаха готова за монтаж раздатка от същия модел и сега очаквам крайния резултат до края на деня, на 3 пъти по-нормална цена от тази в МПФ.
                                Жив е той, там горе на крика, с 100км в час се чува най-добре кое къде и колко вие. Наздраве и на добър път!
                                Колега, благодарим за споделените преживявания и мисли. Ще помагаме с каквото можем. А какво ти казаха след теста на виско-то
                                LZ1EMS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X