Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

Рядко чета друг раздел освен за ВАЗ. Но влизам във форума и най-отгоре заглавието ме заинтригува и се зачетох!
    И за какво иде реч:
    Браво, изключително коректно отношение от страна на продавача към купувача........., при това и двамата активни членове и добре известни във форума.
    Направо съм изумен, как е възможно компетентен по всички теми и във всяко отношение, така да се изгаври с друг добре известен тук участник. Та само като се следи от време на време отговорите на Чавдар (V93) е ясно, че проблемите с този джип няма да се премълчат, а може да излязат и нови. Та то времето му минава само в писане тук и ремонти по колата. Първото, което ми дойде на ум е, защо този човек си продаде точно тук и на еди кой си джипа? Не, че не е срамота да го продаде без да се афишира за тези пари и като излезе джипа във форума да чете постове и да дава акъл, кое как се прави. А може и да не успее. Тук са му се доверили. Чудя се и на Чавдар (V93). Това не му е първата кола. За такива пари се сяда и се кара и не се започват ремонти от първия ден, та даже и бонус пълен резервоар се дава. Не се прави така kinex. Най-малкото се изложи. Проблемите трябва да се казват, в по-голямата част те са ти били известни и не да се премълчават. Убеден съм, че не си знаел за всичко, но много, много си премълчал!. Как мислиш , ще те вземат ли на сериозно от тук нататък? Това последния автомобил ли ще е, който продаваш? А може би това е начинът ти на живот?
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
      И за какво иде реч:
      Най-добре речта да иде за техническата страна на въпроса. Който може - да помага с акъл, който може - да извлече някаква полза от информацията за установени проблеми и отстраняването им.
      А за другото - аз съм си направил съответните изводи. Да се дъвче до безкрай кой, какво и защо - полза никаква.

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
      ... и се чудя какво ли още ще излезе...
      И аз ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Колега,кажи ама честно,не те ли е мъничко яд,че продаде хюндайчето?

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
          Колега,кажи ама честно,не те ли е мъничко яд,че продаде хюндайчето?
          Не мъничко, а много! И, ако можех да си го позволя, нямаше да го продам.
          Като изключим това, че още в началото се наложи да му направя основен ремонт на двигателя (съсипан и замаскиран от предишния собственик), за 4.5 години Галоперът не ми е правил някакви сериозни и скъпоструващи ядове. Беше ми достатъчно удобен (едни от най-удобните седалки, на които съм седял), купето му беше много просторно и побираше много багаж (в т.ч. почти цял резервен комплект гуми за Патрула).

Смених го, защото ми идваше бавен на магистрала и с този двигател нямаше начин да му закача отзад платформа с Патрула на нея.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Днес довършихме нещо, което бях пропуснал в залисията при смяната на спирачките. Сменихме спирачната течност. Както и очаквах, това, което изтече (особено отзад) беше някаква чернилка. Кой знае кога за последно му е сменяна спирачна течност на този Джип?!? Не ще да е било скоро.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Днес довършихме нещо, което бях пропуснал в залисията при смяната на спирачките. Сменихме спирачната течност. Както и очаквах, това, което изтече (особено отзад) беше някаква чернилка. Кой знае кога за последно му е сменяна спирачна течност на този Джип?!? Не ще да е било скоро.
              Вероятността, да му е първата смяна, е доста голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Вероятността, да му е първата смяна, е доста голяма.
                А и вероятността, да е сипвана някаква помия също е голяма според мен.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                0877стоидевет215–Радослав

Коментар

А аз се чудех дали да не си взема Гранд Чероки....

Коментар

А защо да не си купиш? Аз не видях да се е счупило нещо, което да не е ровичкано и побългарявано. Просто трябва да не се предоверяваш на думите на продавача. Казвам го, като човек, който макар с лека кола и доста по-евтина съм минал по същия път. Всичко което беше правено по колата от български майстори се счупи в рамките на първите 8-9 месеца и от тогава нямам никакви грижи. Вярвам, че и с Гранда ще стане така.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                      ... Аз не видях да се е счупило нещо, което да не е ровичкано и побългарявано. Просто трябва да не се предоверяваш на думите на продавача. ...
                      И е така, и не е! Вярно е, че аз се боря с проблеми, причинени от художествено творчество на предишни собственици, но то пък на свой ред е било предизвикано от това, че някоя част се е счупила.
                      Примерно, обкованите с поцинкована ламарина клапи са следствие от неудачната конструкция на този детайл, поради която той е дефектирал. Същата работа и с климатроника - побългарявали са вероятно, защото изпарителят е цъфнал. Същата работа и със спирачките - мърляческата поддръжка просто е задълбочила, вместо да отстрани, съществуващ проблем.

Като чета из американските форуми, виждам доста публикации с проблеми, предизвикани от многобройните датчици и електроника по колата. При това, проблеми, които по принцип са трудни за диагностициране. По начало е близко до ума, че коли с по-сложно устройство ще са по-склонни към подобни проблеми. Като сложиш обаче в сметката лоша поддръжка и творчески намеси в ел.системата, работата започва да изглежда наистина страшна. Една лоша връзка или прекъснат проводник могат да дадат отражение и върху работата на системи, които на пръв поглед нямат нищо общо с въпросната жичка. И после ходи да търсиш къде е заровено кучето! Предполагам, че това е характерно ако не за всички, то за много от по-съвременните коли с повече електроника.

При всички положения съм съгласен с последното - доверието в продавача може да се окаже много вредно и болезнено. Затова - много ще е добре човек да си напише предварително домашното като проучи по-основните и по-скъпи повреди, характерни за дадената марка и модел и при огледа да обърне особено внимание в тези насоки. После - колкото се може по-внимателно оглеждане, от колкото се може по-компетентен човек. Абсурд е да се мисли, че могат да се открият всички проблеми, но дори 1-2 засечени мърляшки намеси по колата най-малкото могат да изиграят ролята на сигнална лампичка, която да те светне, че след като тук и там е пипано по такъв начин, вероятността и от други мини е доста голяма.
                      А оттам нататък - божа работа и всеки с късмета си ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Напълно съгласен. Още един съвет е да помогнете на някой приятел автофен също да проучи автомобила, защото колкото и добре да се подготви човек в деня на покупката винаги изпитва еуфория (някои повече от други). В деня след като автомобила е ваш и се почва - това не го видях, това също, а за това не се замислих... басиии!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

Като чета из американските форуми, виждам доста публикации с проблеми, предизвикани от многобройните датчици и електроника по колата. При това, проблеми, които по принцип са трудни за диагностициране. По начало е близко до ума, че коли с по-сложно устройство ще са по-склонни към подобни проблеми.
                          А оттам нататък - божа работа и всеки с късмета си ...
                          Винаги е било така с всички марки!
                          Преди 18-20години излезе новия модел на спортната лимузина Алфа Ромео 164 туин спарк. Дизайна беше от Пинин Фарина, който прави дизайна на Ферари и повечето расови автомобили. Арматурното табло имаше безброй контролни лампи и при подаване на контакт, шофьора има чувството , че се намира в космически кораб. Централната конзола имаше само бутони , вместо врътки /като за котлон, които се срещат до ден днешен във всички автомобили. Двигателя беше около 150коня ,2000 кубика /параметри които и до ден днешен, след 20г., някои марки не могат да постигнат/ със по две свещи на цилиндър, имаше и климатроник.Дизайна беше космически, удобството за шофьора и пътниците трудно може да се предложи дори и в съвременните модели -удобни анатомични кресла с копринен плюш иил качествена естествена кожа,осветление под вратите /при отворено положение да гледаш къде стъпваш/, множество осветителни елементи в салона , ски сак и т.н. .
                          До тук всичко беше прекрасно , но всяко нещо си има и обратната страна на медала.
                          Поради факта , че ел инсталацията беше , "като на Миг21" , безбройните екстри и датчици, този прекрасен автомобил се оказа "много прокълнат".
                          Често срещано явление беше да свети по някоя лампа на таблото, да отказват екстрите и да има проблеми по електрониката. Това допринесе за лош имидж на модела и издигане в култ на "желязната немска и японска техника" , представителите на които нямаха никакви екстри , включително и климатици.Не може да се разваля автомобил, на който огледалата се нагласят на ръка,прозорците се вдигат с ръчки и дори можеш да му махнеш акумулатора при запалено положение. Мерцедес беше символ на здравина и качество ,Нооо след като започнаха и те да оборудват луксозните лимузини с ел пакети и климатроници, ВЕДНАГА стана най -трошливата кола, за сметка на това , цените на частите и ремонтите продължаваха да се покачват.
                          Джипът Гранд Чероки е претъпкан с екстри , луксозен и комфортен.Нормално е при 10-12 годишен екземпляр , да се повреди нещо. Проблемите идват, когато се намеси "Българският Гений" в лицето на пишман майсторчета, които закърпват положението с минимално вложени средства и "гениални технически решения" , които са пълна мърлящина.
                          Подкрепям твърдението , че късмета е основен при избора на автомобил.
                          Колкото и компетентен консултант да си водите при огледа ,при закупуване, решаващо значение има истинското техническо състояние на автомобила и пак повтарям - късмета.
                          Както някой беше писал в предишните постове "НЕ може джипа да се разглоби на съставни части и пак да се сглоби , за да се даде пълна гаранция, а трябва да се има и в предвид , че не всички дефекти са видими /умора на материала, износване на контактни повърхности, стареене на електронни компоненти и датчици и т.н./
                          Стана малко дълго , но това го казвам за разведряване на обстановката.
                          Последно редактирано от Ba4e Mite; 07-08-10, 13:03.
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Няма кой да ти огледа колата преди покупката и да ти гарантира за състоянието защото като не види развалената клапа в таблото, после ще го караш той да ти я оправя. Балъците се свършиха. Некоректните клиенти ги гонят от сервизите с камъни. Що никой не иска да ти оправя колите?! Като ти оправят едно се връщаш да ти оправят още три щото видиш ли, едно оправили друго развалили. Ма те хората не са толкова прости да не разберат че ремонта който са правили няма връзка с проблема за който се връщаш. Все пак с това си вадят хляба, що да позволяват на някой да ги ограбва. Като знам че след като ти коригирам пантите на вратата, ще се върнеш да си търсиш правата на златен клиент щото съм дал антената на късо и CD-то изгоряло, и огледалото видиш ли преди си работело пък сега спряло да се прибира, ам майна и аз щи кажа че колата е крива щото таркаляна и не мога да коригирам вратата. Ремонт който иначе отнема 30 минути.
                            Какво точно щеше да види доверения капацитет дето трябваше да ти огледа колата преди да я платиш. Че пръскалките не пръскат над 100, или че щората е ремонтирана. Ми ти като ги видя всичките така наречени ТНТМ-та , що не върна колата. Трима човека си бяха резервирали ден за оглед. Дойде в Неделя на Велик ден, за да ги изпревариш. Като видя че колата не си струва парите нали ти светна червената лампичка. Що не ми я върна. Що не ми каза за какво те излъгах за да ти платя ремонта. О да, ти не си като Борчев, ти си света вода не напита. И темата изобщо не е за да се злепостави продавача. Темата е за проблемите и тяхното отстраняване. Мен ме върза на кладата и драсна клечката, ама той огъня е виновен. Разбира се.
                            Само дето отстранените проблеми са по-малко от причинените.

Що като искаш да си полезен с идеи за отстраняване на проблеми, не обясниш как прецака предния диф от пинтилък. Или ще кажеш че не си знаел че семеринга на пиньона трябва да се смени заедно с разпорната фтулка. Възможно е казал съдията. Ама ти кажи поне как не се прави, за да знаят другите след теб.

Колко трябва да не разбираш от коли (да не използвам по-точно прилагателно и да задоволявам егото на Тихомир) за да не знаеш че когато накладките са нови а дисковете стари, не трябва да натискаш спирачките хамалската, докато накладките не прилепнат по цялата площ на диска. С 5мм контактна повърхност как да спре. Не само накладките ще са за смяна, не само спирачната течност ще е черна, не само буталата ще са раздробени ами и джантите ще се разтопят. После ще мрънкаш че в любимите Скорпион и Вестауто ги няма а в Балканстар ти искат 1600лв за брой. Ми като нямаш пари що караш джип.
                            Колко трябва да не разбираш от коли че да не усетиш че джипа понякога върви повече понякога по-малко и да прегряваш многократно спирачките до затрисане. То верно четири литровия двигател и на два цилиндъра върви повече от Патрул-а, ама чак пък толкова да си бос не вярвам.
                            ТНТМ-то което си сътворил с дискове менте ще му сърбаш сам попарата. Този път сам си зарови кучето. Старите бяха износени ама бяха оригинални. И износването беше толкова малко че изобщо не налагаше спешна смяна. Още повече че когато диска е износен има по-голяма контактна повърхност с накладките и джипа спира по-добре. Стига разбира се , след смяна на накладките да се изчака да прилепнат. Да единия диск имаше следи от задрала накладка, видя го при огледа, и ... какъв е проблема. Ми аз и с надупчени съм карал. По-лошо ли спираше.
                            С апарати Тевес гранда спира по-добре. Няколко метра по-рано, но по-рано. Проверено от човек който е оправил повече Гран Черокита от колкото дори и ти не можеш да развалиш през целия си живот. И не, не пише по американските форуми, щото бедните глупаци му идват в повече. От Jeep са сменили апарата с Акебоно заради малоумници които прегряват спирачките, защото са установили че в бъдеще ще имат проблеми с мърлячи които карат джип а нямат пари да го поддържат. Проблема не е нито във водачите които трябва да се гресират през 10 000км, нито в разрушаването на външната периферия на буталото след прегряване, това изобщо не влияе на работата на спирачния апарат. На работата на спирачния апарат влияе разширяването на буталото което започва да заклинва в цилиндъра. Има бюлетин за отстраняване на проблема, обаче за голямо твое съжаление се намира в Балканстар. Там знаеш взимат колкото струва а не колкото клиента има. Всъщност цената на профилактиката е супер евтина.

Какво стана с измамните лампи на таблото. Нали си полезен със съвети за отстраняване на проблеми. Какво ТНТМ измисли. Колата нямаше записани грешки когато я взе. Никакъв мотор на празния ход не си чистил, защото аз го чистих. И не е с WD40. С WD40 можеш да го изчистиш колкото и колата си миеш, като гледам колко е мръсна отдолу. Това моторче за 500км не може да се изцапа. Аз ти го дадох чисто като чисто ново. Какво чисти.
                            Три месеца се опитваш да излъжеш колата с ланда сонда менте. За да спестиш 200лв се побългарява до припадък. Колата вече почна да си мисли че е миксер. Изобщо не е сложна електрониката на колата, просто като скъсаш кабелите на ланда сондата трябва да си купиш нова, ама истинска, не такава каквато само прилича. Да се оплакваш от сервиза или от предишния собственик, за да те съжали някой като Сашо Пунчев и да ти подари - ще ти помогне но не винаги. Предишния собственик ли е мърляч. Аз съм я правил колата за продаване. Ама съм я правил преди всичко да е здрава. Има/няма 6000лв съм налял и не съм сложил една част менте. Карето на кардана е по-здраво и с по-голям ресурс от заводското. Ти за какво я правиш тази кола. За продаване или за каране?!

Лагерите на задните главини са сменяни в Балканстар. Евентуална причина за изтървал семеринг ... боже, боже сляпо да прогледа. Кой сменя дисковете. С нагряване или със скоба. Отзад почна ли да прави фът-фът. Спокойно, ще почне.
                            Маслото в дифа било тъмно. Което трябва да значи че не съм го сменял. Нагара в ръкавите как се чисти?!

Явно единия амортисьор бил сменян щото бил с болтове и гайки. Уау.
                            Единия амортисьор е с бар пин елиминатор на JKS. Другия пин ти го дадох в ръката. Струва колкото един амортисьор. Кое е явно. Ясно, забравил си.
                            Не е правен опит да се реши проблема с разбити горни тампони на амортисьорите, чрез подлагане на друг тампон защото такъв проблем не е имало. Подложен е втори тампон за да се удължи амортисьора, с толкова с колкото може за да се увеличи хода на окачването. Само недей да скляпаш все едно говоря на патагонски. И недей обяснява колко си доволен от новото положение с ПроКомп щото чак толкова пишман търговец не си. Много добре знаеш че МХ6 нямат подходяща дължина за заводско окачване на WJ, както и много добре знаеш че МХ6 нямат амортисьор с подходяща твърдост за заводско окачване на WJ. Всички МХ6 са с еднаква твърдост. Сгъване и разгъване се коригира паралелно - не стават за WJ. Или люлее или отскача. Нали знаеш че една седмица след като ми ги продаде ги дадох на загуба за едно бъги. Или паметта ти почна да става много услужлива.
                            В момента окачването спира на амортисьори. Кое положение повече ти харесва, че амортисьорите нямат гаранция ли?!

Тампоните на двигателя бяха здрави. Специално за Тихомир, да може да го асимилира - какво значи здрав тампон на двигателя. Ако двигателя не придава вибрации на купето, тампона се приема за здрав. Вибрациите се появиха два месеца след това и то само сутрин за няколко минути. Дали на 10 години им е дошло времето или друсането им е дошло в повече никой не може да каже. Сменени са - супер. Ма що се залага поредната мина с тампони менте. Всички части които не са оригинални карат една година.

Фаровете на последните снимки изобщо не изглеждат както фаровете на първите снимки. Продължавай да миеш колата с активни детрагенти, Сашо Пунчев пак ще ти подари щото е пич и кара джип който може да си позволи да поддържа качествено.

Джипа нямаше тампони за смяна по окачването, и съм сигурен че и в момента ги няма. Един леко сцепен тампон отвън не означава тампони за смяна защото луфт няма. Ама като си тръгнал с ТНТМ-та и залагане на мини - сменяй всичко с любимите ментета. Дано я купи някой като теб.

Гого, пръскалките на стъклото не се чистят бате - сменят се. Не му се вързвай на акъла, после ти ще си виновен.

Тихомир ще обясни ли на многоуважаваната аудитория на колко нютонметра е зацепено проблемното според него LSD, или ще продължава да създава впечатление на много пищещ и нищо не казващ.

Шлосера от Лапландия да не пита къде съм се скрил, ами да си смени цялото окачване от-до, щото е дробсърма, и после да ме пита що колата се тресе. Ще кажа. Нали вината ми е че знам.

Поздрави на всички.
                            Ще се чуем като стане "5 месеца с по-развалено Гранд Чероки."

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                              Винаги е било така с всички марки!...
                              Ти всички марки ли си имал. Нали се разбрахме да пишем само за тези който сме имали.

Относно Алфата, другите марки и т.н. си много далеч от истината.
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                Няма кой да ти огледа колата преди покупката и да ти гарантира за състоянието защото като не види развалената клапа в таблото, после ще го караш той да ти я оправя. Балъците се свършиха. Некоректните клиенти ги гонят от сервизите с камъни. Що никой не иска да ти оправя колите?! Като ти оправят едно се връщаш да ти оправят още три щото видиш ли, едно оправили друго развалили. Ма те хората не са толкова прости да не разберат че ремонта който са правили няма връзка с проблема за който се връщаш. Все пак с това си вадят хляба, що да позволяват на някой да ги ограбва.
                                Приятел, нещо да не те е напекло слънцето?!? Че нещо май започна да говориш неща, които не знам дали си ги и сънувал.
                                Щото аз от 3 и кусур години си оправям колите само на 2 места и не съм забелязал някой да ме гони, още по-малко пък с камъни. Може би това има нещо общо с факта, че много "некоректно" си плащам колкото ми поискат, в момента, в който ми го поискат, че някой път даже и авансово.
                                А пък да съм направил някъде скандал след някой ремонт, не е като да имам спомен. Дори и тогава, когато е имало сериозен повод за това ...
                                Ама карай. Що да не поплюеш? Нещо може и да полепне ...

... Трима човека си бяха резервирали ден за оглед. Дойде в Неделя на Велик ден, за да ги изпревариш. ...
                                Това не знам защо току го повтаряш като че ли е някакъв аргумент за нещо?!? Търсех кола от този тип и проявих интерес към колата, която беше обявена за продажба от едно известно време. Още повече че колега, на когото имах доверие и който минава за спец по тази марка, ми каза, че колата е добра, поради което си мислех, че не е нужно да й правя по-обстоен преглед и да се притеснявам от мини. Що да не дойда и на Великден? Все едно нещо щеше да е различно, ако беше делничен ден.

... Що не ми каза за какво те излъгах за да ти платя ремонта. ...
                                Явно нещо те е прихванало и си решил да се правиш на интересен. Или пък паметта ти е късичка и бързо си забравил това, което ти казах при разговора, воден на едно друго място.
                                Ама щом толкова се напъваш, какво ще кажеш за оригинален за модела двигател, на който не трябва да му връзваш бобините със свински опашки, не трябва да правиш ТНТМ за да му сложиш оригинални тампони и не трябва да се чудиш какви части да поръчаш, ако нещо се наложи?

... Колко трябва да не разбираш от коли (да не използвам по-точно прилагателно и да задоволявам егото на Тихомир) за да не знаеш че когато накладките са нови а дисковете стари, не трябва да натискаш спирачките хамалската, докато накладките не прилепнат по цялата площ на диска. С 5мм контактна повърхност как да спре. Не само накладките ще са за смяна, не само спирачната течност ще е черна, не само буталата ще са раздробени ами и джантите ще се разтопят. После ще мрънкаш че в любимите Скорпион и Вестауто ги няма а в Балканстар ти искат 1600лв за брой. Ми като нямаш пари що караш джип.
                                Колко трябва да не разбираш от коли че да не усетиш че джипа понякога върви повече понякога по-малко и да прегряваш многократно спирачките до затрисане ...
                                Поне за втори път ти казвам, че подобни напъни да ме изкараш на някакъв идиот, който си е строшил колата и те обвинява тебе не ти правят чест.
                                Поне за спирачките вземи та млъкни! Защото едно от нещата, които те попитах при вземането на колата, беше дали задържат спирачните апарати. Отговорът ти беше "Не". Само дето още на първите километри по магистралата след Пловдив на път от Кърджали за София от преден ляв се разсмърдя на феродо. Откак установих, че имам проблем със задържане на спирачките, винаги съм карал с повишено внимание и съм дебнал дали оборотите на двигателя не са прекалено високи за условията, дали няма звуци или миризма.

Освен това, за какви нови накладки ми говориш?!? Нали се разбра, че не си ги сменял ти (въпреки твърденията ти), а предишният собственик. Нали тази кола с тия накладки е била при тебе един месец и ти си я карал насам-натам? Колко им трябва да се сработят тези накладки? Според производители на накладки - 200-300 км.
                                Откак смених предните апарати заедно с чисто нови дискове и чисто нови накладки проблеми със задържане нямам и след спускане от планината не умирисвам околността на феродо. Що така? Нали зад волана е същият дебил?

Между другото, едно от нещата, с които съм известен, е, че дори и на състезание карам така, че се опитвам да си пазя бегачката и често даже успявам. Какво ли остава за цивилната кола ...

... Какво стана с измамните лампи на таблото. Нали си полезен със съвети за отстраняване на проблеми. Какво ТНТМ измисли. Колата нямаше записани грешки когато я взе.
                                С "измамните лампи" още нищо не съм направил, защото първо трябва да намеря фасунгите на оригиналните лампи за "Check engine" и "Air bag", които ги е хванала липсата, когато е правено ТНТМ-то с жиците, за да се създаде впечатление, че всичко по таблото е наред.
                                След това ще видя дали лампата за въздушната възглавница свети, когато не трябва и, ако да, ще търсим какво не е наред. За чек енджина ще мисля след консултация при читав газаджия, за каквато още не ми е останало време.

Та, като говорим за разни лампи, да взема да вметна, че аз моя кола я продадох със светеща лампа на ербега, като обясних на човека обстоятелствата, при които е светнала.
                                Не че не можех да сваля няколко рапидки и 2 щипки и да "реша" проблема, като махна лампичката или да я свържа с някоя друга, за да създам илюзия, че всичко е ток и жици ...

... Три месеца се опитваш да излъжеш колата с ланда сонда менте. За да спестиш 200лв се побългарява до припадък. Колата вече почна да си мисли че е миксер. Изобщо не е сложна електрониката на колата, просто като скъсаш кабелите на ланда сондата трябва да си купиш нова, ама истинска, не такава каквато само прилича. ...

Аз съм я правил колата за продаване. Ама съм я правил преди всичко да е здрава. Има/няма 6000лв съм налял и не съм сложил една част менте. Карето на кардана е по-здраво и с по-голям ресурс от заводското.
                                ...
                                Лагерите на задните главини са сменяни в Балканстар. Евентуална причина за изтървал семеринг ...
                                Виж сега, пич. Аз нямам претенции да съм добре облечен баровец с неброени пари. Поради което, както на повечето хора, ми се налага да правя компромиси, като гледам те да са, соколкото е възможно, разумни и да не са прекалени. Някой път може и някой от тях да ми излезе през носа. Примерно като този, че използвах И части втора употреба за ремонт на климатика, вместо да дам няколко хилядарки за пълната му подмяна с оригинални нови части).

Само че, ако обичаш, недей да ми се перчиш толкова! Като си големия паралия, използващ само оригинални части, що не смени предния кардан с оригинален ами прави ТНТМ за да го ремонтираш?
                                Карето го остави! Може и наистина да е по-здраво от оригиналното. Ама отсега ти казвам, че няма да изкара повече от него. И не само то. И предното няма да изкара дълго. По простата причина, че маншонът на задното каре беше скъсан (а дали не се къса и заради хода напред-назад на кардана, който при оригинално каре май го няма???), а на предното беше сложено силиконово маншонче (май от ония универсалните, дето ги продават по размер), което се пръсна веднага щом скоростта се вдигна над 120. На това ли му викаш "направено за да е здраво"?
                                Вземи ми кажи сега, че нищо не разбирам от коли и сам съм си виновен, щом съм вдигнал над 120 км/ч, за да мога да скъсам маншона! И със сигурност можеш да ми кажеш, че от пинтилък карам без маншони, щото такива не се продават като резервна част, пък аз се стискам да дам 1500-1600 за цял нов кардан.

Аз съм бил побългарявал! А бе, образ, ами причината изобщо да имам да сменям ламбда сонда е, че ти, големият специалист и всепризнат форумен капацитет по Jeep и Гранд Чероки в частност, след ремонта, който си правил, беше оставил кардана с безкрайно неподходящ маншон на предното каре (ама да не си помисли някой, че все пак си сложил менте!), който изобщо няма място там, защото при високите обороти направо се пръска и къса жиците на ламбда сондата.
                                И, след като веднъж споделих с тебе какво е станало и какво смятам да направя, ти и гък не рече да ми кажеш, че там не може да оцелее нищо, което няма параметрите на оригиналния. Поради което аз, в незнанието си, повторих направеното от тебе и сложих за втори път неподходящ маншон, със същия плачевен резултат. Т.е. благодарение на това, че един голям специалист и познавач ремонтира така че да е здраво и само с оригинални части, аз щях да изхвърля 2 оригинални ламбда сонди и към 500 лв на боклука. Сега пак имам 2 изхвърлени сонди, но поне сумата е чувствително по-малка ...

Аз със тази марка и модел започнах да се запознавам през последните месеци. Със сигурност много неща не знам, и със сигурност ще допусна едни или други грешки.

Ама нещо не ми е ясно как ти имаш сурат да се опитваш да ми се подиграваш, че нещо не съм бил направил като хората и не съм бил слагал правилните части ?!?

А наистина ли твърдиш, че лагерите на задните главини са сменяни в Балканстар? Ти ли я кара там колата и колко ти взеха за лагери?

Питам, щото черупката на лагера на главината, където беше течът, изглежда ей така

Тъй като ти ментета не пазаруваш, а само оригинални части, май ще трябва да те светна, че по някаква причина по абсолютно същия начин изглеждат продаваните в Скорпион китайски лагери ...

По-тясната част от черупката му изглежда ей така

[

А защо семерингът, намиращ се под този лагер, беше като дъвкан и изплют, можем само да гадаем.

Може би има нещо общо с това, че въпросният лагер изглеждаше да е с малко по-различен размер от онзи на другата главина, който беше японски.

Казва ли ти някой!

Но, ако този лагер наистина е слаган в БС, то това би било само още една причина човек да не желае да ходи в сервизи, в които не вижда какво става с колата му.

... Тихомир ще обясни ли на многоуважаваната аудитория на колко нютонметра е зацепено проблемното според него LSD ...
                                LSD-то е проблемно не според Тихомир и не според мене, а според 3 (трима) души, които от години си изкарват хляба като ремонтират джипове. Разбира се, много е възможно те да си нямат представа от LSD, за разлика от тебе.

Ама, не знам за нютонметрите, но при едно колело на земята, дори аз (дето изобщо не съм як в ръцете) нямам никакъв проблем да превъртя другото без усилия. Нещо, което някакси ми се разминава с подадената от тебе информация ...

Както и да е. Лично аз нямам намерение повече да се разправям с тебе и в никакъв случай нямам намерение да търпя обиди от твоя страна! По твой адрес аз обидна дума не съм написал. Дори въпросът за коректността беше повдигнат от други колеги и то вероятно само заради това, защото не толкова отдавна ти демонстрира голяма принципност, когато ставаше въпрос за друг продавач.

За последно казвам, че темата е за това, което се прави по колата. Подобно на тази, която ти си залепил преди време в началото на този подфорум. Не е тема за дъвкане на отношения продавач - купувач и т.п., поради което такива мнения ще се трият без предупреждение.
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 07-08-10, 23:26. Причина: Печатна грешка
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X