Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

С обратно налягане, оцет и тем подобни няма да стане. Направете си труда да прочетете какво съм написал по-горе. На този модел пръслаките не првят струя, а облак. Колкото и малък да е, един механичен отпадък, много лесно запушва дюзите на този Джип. Вероятно на Тераното, или каквото там било, ще подейства обратно налягане или оцет в казанчето, но тук без разглабяне и промиване отвътре няма да минете. Не че не съм ги пробвал всички тези трикове - просто не помагат.

Между другото - Чавдаре, ако изпадне един от пластмасовите винтове, дето държат решетката пред предното стъкло (под чистачите), при някои от посещенията ти по моргите - вземи го - последния път като сменявах филтъра за купето го забрвих единия... и замина някъде

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
      С обратно налягане, оцет и тем подобни няма да стане. Направете си труда да прочетете какво съм написал по-горе. На този модел пръслаките не првят струя, а облак. Колкото и малък да е, един механичен отпадък, много лесно запушва дюзите на този Джип. Вероятно на Тераното, или каквото там било, ще подейства обратно налягане или оцет в казанчето, но тук без разглабяне и промиване отвътре няма да минете. Не че не съм ги пробвал всички тези трикове - просто не помагат.

Между другото - Чавдаре, ако изпадне един от пластмасовите винтове, дето държат решетката пред предното стъкло (под чистачите), при някои от посещенията ти по моргите - вземи го - последния път като сменявах филтъра за купето го забрвих единия... и замина някъде
      Да, всички коли, които съм отпушвал са били с обикновени пръскални. Фабията ми е с такива, правещи облак, ама нова от магазина няма как да ги прави тия проблеми, та не ми се е налагало. Имат и подгряване дори.

Такива пръскалки впрочем продават в ЕМ-комплект, а сигурно и на други места, та който иска да си купи, има начин. Не съм забелязал помпичката на фабията да е по-различна от всяка друга, тъй че вероятно като налягане са съвместими със стандартните.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблема на тези пръскалки спооред мен е че някои някога ги е прочистил с неподходящия на размер инструмент и им се е е.......ла мамицата,та са за смяна.
        ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          ...
          Ще трябва да се преборим и с електриките, за да разберем защо до дясното огледало не отиват тоци.
          Днес за малко да се зарадвам, ама не би! При смяна на ограничителя на шофьорската врата открихме 4 скъсани кабела в снопа. Рекох си, че ще ми се отвори парашута с един куршум да отстреляме 2 заека, но не се получи. Жиците ги съединихме, обаче огледалото продължава да не мърда.

Гого силно подозира бутона, който определя към кое огледало да отиват командите. Ако е той - няма да е добре, защото това нещо май се ремонтира със замяна на целия блок.

П.П. Между другото, вчера моторът взе да ми върти някакви номера. В един момент, на празен ход започна да глъхне. Заподозрях, че газта е на свършване и превключих на бензин, но проблемът си остана. След малко подаване на газ и движение, работата се изравни.
          След това бях оставил колата да работи на място (на газ) и след някоя минута отново започна същият номер - падане на оборотите, неравномерна работа, последвана от кратък подскок в оборотите, а после пак започва да друса. При превключване на бензин - същата работа.
          Компютърът не показва някакви нови грешки (стои си тази за 2-та ламбда сонда, но нея си я има от доста време).
          Днес ще пробвам да карам само на бензин да видя какво ще е положението.
          Някакви предположения?
          Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-07-10, 09:32.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Днес за малко да се зарадвам, ама не би!
            Леле Чавдаре! Голяма борба! Истинска драма! Садо-мазо! Как го нацели баш такъв?! Ако на мен ми се беше случило и 1/10-та от това дето при теб става... Не на един, сигурно на 10-20 си обрал дефектите... Истинска лудница!
            Айде за отмора един стар виц:
            "Кара един мъж с колата по край лудница, внезапано му се откача гумата и отлита нанякъде…
            Два часа мъжът се опитва да поправи гумата , но нищо не се получава. През цялото това време през дупката на оградата го наблюдава пациент от лудницата, и след това му казва:
            - Защо не вземеш да отвиеш по една гайка от всяка гума така ще си завиеш четвъртата гума и лека - полека ще се прибереш до вас.
            Мъжът (полудявайки):
            - А вие пък от къде се сетихте за това? Нали сте в лудница?
            Пациента:
            - Е може да съм психично болен, но не съм идиот! "

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
              Леле Чавдаре! Голяма борба! Истинска драма! Садо-мазо! Как го нацели баш такъв?! ...
              E тази кола е била в ръцете не просто на "спестовници", а на абсолютни мърлячи. Където е пипнато са си оставили ръцете. И да речеш, че е ставало въпрос за някакви по-сериозни пари, а то ...

Вместо да намерят едни подходящи щипки за жълти стотинки и да закачат като хората тапицерията на вратите, те наплескали силикон, колкото да се позакрепи някакси. Кой ти гледа, че като дръпнеш да затвориш вратата тапицерията зейва.

Като поотметнахме по-едрите задачи, открити до момента, взех да се занимавам и с по-дребните, но дразнещи.

Вчера погледнах по-подробно покривалото на багажника, че досега все не ми оставаше време за него.

В оригинален вид трябва да изглежда така:

Ама като в един момент са се счупили стоперите, юнаците са побългарили конструкцията. Резнали от тук-от там щората, наврели една метална пръчка, на края й набили по парче криво изрязана гума и решили проблема.

Едно, че изглежда гадно и е изподрало пластмасите, ами и поради непредвиденото на това място натоварване топлолепеният шев се е разлепил и щората е на път да стане неизползваема.

Ние не сме неутрални!

Коментар

Е немам нерви!

Както бях решил, днес карах само на бензин. За съжаление, отново констатирах нестабилна работа на ниски обороти.

В допълнение, колата май съвсем откачи. При поставяне на лоста в положение "Р" оборотите взеха да скачат над 1000. При преместването му на "D" падат обратно, но започва да работи неравномерно.
                В един момент започна ритмично покачване и падане на оборотите. Все едно някой си тактува с педала на газта.

При това с ключа не се показаха никакви грешки, освен вече споменатата 0138, касаеща втората ламбда сонда.

Ето малко видео от случката.

И като капак на всичко, накрая просто отказа да пали. При завъртане на ключа таблото си светва, но не се случва нищо друго. Няма цък, няма мък!

Един или два пъти досега се е случвало нещо подобно, но след превключване на лоста на някое друго положение и връщането му на Р, колата си палеше.

Добре поне, че това стана след като бях паркирал пред блока, а не някъде из града, та да трябва да викам и пътна помощ.

Както рече един човек "джипът е чук без дръжка".
                Какво ли щеше да бъде, ако не беше изцяло ревизиран ?!?

Някой да има някакви идеи?!?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

В един момент започна ритмично покачване и падане на оборотите
                  Почисти моторчето за празния ход с VD40,или нещо подобно.

Коментар

Вероятно са ревизирани гумите. Отвътре.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

.... При поставяне на лоста в положение "Р" оборотите взеха да скачат над 1000. При преместването му на "D" падат обратно, но започва да работи неравномерно.
                      В един момент започна ритмично покачване и падане на оборотите. Все едно някой си тактува с педала на газта.

При това с ключа не се показаха никакви грешки, освен вече споменатата 0138, касаеща втората ламбда сонда.....
                      Моята работи точно така както описваш от известно време.Но си върви и си пали и други проблеми няма.Наскоро я водих на диагностика и се оказа че единия "oxygen sensor" е за смяна.Зарадвах се че може би е от това неравномерната работа.Поръчал съм и ще го сменям.Може и при теб да е от това.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Ти си MAZOHIST-INDIVIDUALIST! Опасен си за близките си! Патрула не ти ли бе достатъчен...
                        Явно не.
                        Америка неможеш да я победиш току-така.
                        Продукта е уникален, просто феноменален. Сподели как е, подаваш ли смес.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                          ... Патрула не ти ли бе достатъчен ... Явно не.
                          Америка неможеш да я победиш току-така.
                          Продукта е уникален, просто феноменален. Сподели как е, подаваш ли смес.
                          Че Патрулът си е направо безпроблемен! Ако не му строша нещо зорлем, току-тъй не се чупи от само себе си.

Америката нещо се опитва да ни разкаже играта. Ще видим кой кого!

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                          Почисти моторчето за празния ход с VD40,или нещо подобно.
                          Ще се оправим и с оборотите, ама да видим първо що не ще да завърти.
                          Един от заподозрените на първо четене е park/neutral switch.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Когато е на Park , с изключен контакт слез и я разклати напред назад, така че да тропнат колелата.
                            Виж след това дали пали ?
                            При мен го има този проблем, но е сравнително рядък, така че засега се търпи.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

След всички прочетени мнения стигнах до следният извод: Бягай надалеч от великата АМЕРИКАНСКА автомобилна индустрия. Дано мнението ми да не е много крайно.Имам чувството , че кадето погледнеш по тези коли все кусури намираш. Дано скоро свърши одисеята на Чавдар с перфектно сервизираният му Jeep.
                              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
                                След всички прочетени мнения стигнах до следният извод: Бягай надалеч от великата АМЕРИКАНСКА автомобилна индустрия. ...
                                Ами това прочете ли го?

Първоначално публикуван от s_s1
                                ... аз до сега за 3 и малко години с гранд 4.7 не съм имал сериозни ремонти. Най-сериозната сума, която съм дал е за смяна на виско муфа на перката за радиатора.

Като чета из Интернет, мненията са от "Осанна" до "Разпни го". Който както случи ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X