Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Все пак, изчистена ли е напълно вероятността за проблеми по високото напрежение (кабели, свещи, бобини, комутатори) ?
    Тия дни закарах Жипа при Христо Ламбрев да му направим една диагностика и да пробваме да установим причината за продължителното въртене, когато се пали топъл двигател след известен престой. Според газ анализатора се оказа, че има гориво там, където не трябва. В крайна сметка се стигна до сваляне на дюзи. Проверката показа, че от 6 - 5 пропускат, като при 2 е повечко. След почистване на дюзите колата като да тръгна по-добре на бензин, но проблемът с продължителното палене си остана, така че в waiting list-а за покупките се подредиха и 6 бр. дюзи.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

• От: 9 месеца с Grand Cherokee WJ

Трудното палене на топъл мотор е от фазов датчик
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен
        Провери за бременност и действай.
        Мааму стара, много гинеколози, ма няма един, дето да е сменял дюзи на този мотор и да сподели впечатления.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Темата е много интересна и поучителна поне за мен, но имам въпрос извън нея: Вече 4 год. търкалям такъв WJ 4.7 V8 Limited и съм много доволен от машината като цяло, като всичко е със съответните малки компромиси. И въпроса ми е: С какво 4х4 да го сменя? Какво е това с дръпнатите очички, което с натоварена платформа може за секунди да изпревари прицеп из баирите на котленския проход, да поддържа комфортно 13 км/ч. на магистрала, независимо от наклона, т.е да е над 250 к.с. да има разходи за поддръжка по-малки или = от тези на този джип, и извън пътя да не ми дърпа повече от 0,25 лв. за км. от джоба ми?

П.П Нови автомобили от прехвалени рекламни брошури не ме интересуват.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

ми то е ясно WK и пак бензин
            Михаил Войнов 0988814423

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              ... Какво е това с дръпнатите очички, което с натоварена платформа може за секунди да изпревари прицеп из баирите на котленския проход, да поддържа комфортно 13 км/ч. на магистрала, независимо от наклона, т.е да е над 250 к.с. да има разходи за поддръжка по-малки или = от тези на този джип, и извън пътя да не ми дърпа повече от 0,25 лв. за км. от джоба ми? ...
              За съжаление, не всички Грандове са с V8. Примерно четворката никак не я виждам да направи този номер с изпреварването за секунди, докато тегли натоварена платформа по баир ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Периодично минавам на вълна "Откъде се губи антифриз?"

Първо беше от спуканото радиаторче на парното.

После се оказа, че протича изпод скобата на маркуча за парното, въпреки, че въпросната беше затегната докрай. Явно се е била разтегнала.
                Поставянето на нова скоба реши въпроса.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0031.jpg
Прегледи:1
Размер:69.8 КБ
ID:5253236

След това обаче се оказа, че просълзява и изпод капачката на термостата, където беше малко трудно да се забележи, защото изсъхваше бързо от топлината на двигателя. Проблемът там се оказа стара скъсана гарнитура, която не уплътняваше добре.

Горе-долу по същото време се установи, че като се вдигне налягането в системата, горният маркуч на радиатора, в участъка точно над термостата, придобива вид на току що закусила анаконда. На пипане тази част беше осезаемо по-мека от останалата.

Име:IMAG0029.jpg
Размер:88.1 КБ
ID:5253237

Имах неблагоразумието при поръчка от Германия, вместо изпитаната доставка с UPS, да кажа DHL. Е, това ми беше за последен път! Повече за DHL/Deutsche Post да не чуя! Поща с USPS идва от Щатите за има-няма седмица, а пратката от Германия се влачи цели 16 дни.

Както и да е. Днес директно от пощата отидох за смяна на маркуча. Като свалихме стария, стигнах до извода, че май съм имал късмет.
                Маркучът беше видимо деформиран и дори от външната страна личеше нещо като пукнатина.

Име:P1200354.JPG
Размер:130.6 КБ
ID:5253238

А отвътре гледката си беше направо страшничка. Пукнатините в гумата бяха повечко, като някои са доста дълбочки.

Име:P1200364.JPG
Размер:120.3 КБ
ID:5253239

Просто е било въпрос на немного време маркучът да цъфне с всички произтичащи главоболия.

Сега вече няма такава опасност.

Име:IMAG0032.jpg
Размер:115.1 КБ
ID:5253240

Надявам се с това въпросът за течовете на антифриз да е приключил!

Откак съм взел колата, ей това ми вади очите всеки път, като вдигна капака.

Име:IMAG0033.jpg
Размер:51.2 КБ
ID:5253241

Тия дни трябва да му дойде и на него редът. Заместникът му чака още от преди Нова година. Явно ще трябва обаче да се направи подходящ инструмент за демонтаж/монтаж, за да не стане някой сакатлък с помпата.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

колега, те не случайно маркучите на системата за охлаждане са със стоманени пружинни скоби а не с такива на винт. ама пусто нали трудно се слагат и българската простотия край няма , та дай да ги смениме с тези боклуци на винтчето да ни е по лесно. майстора дето го е свършил доброто дело да си ти намери пружинните скоби. инак всяко каране трябва да ти започва с дозатягане. пружинната скоба обира луфтоветв при загряване, охлаждане и стареене/разпльокване/ на маркуча. динамична е един вид. тази на винт е статична, и като се посвие маркуча пропуска. ако ги нямаш пружинните пробвай с по две на винт през известно разстояние. и пак трябва редовно да се проверяват.
                  не бързам за никъде...
                  XJ 2.5TD '98

Коментар

Е, масово има коли и с едните и с другите скоби. Наистина пружинните имат преимущества, но имат и недостатъци - притискат маркуча на по-малка площ, поне японските телени такива.

А въпроса с протичането, поне според скромния ми опит, е от слягане на маркучите. Едно, рядко две, донатягания в рамките на една година решават проблема. Заводски сглобените с обикновени скоби (и двете возила от подписа ми), освен че са стегнати със скобата, вътре са и лепени с нещо. Затова не текат, освен че и в заводски условия технологията какви скоби и колко стегнати е отработена отдавна.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Е, масово има коли и с едните и с другите скоби. Наистина пружинните имат преимущества, но имат и недостатъци - притискат маркуча на по-малка площ, поне японските телени такива.

А въпроса с протичането, поне според скромния ми опит, е от слягане на маркучите. Едно, рядко две, донатягания в рамките на една година решават проблема. Заводски сглобените с обикновени скоби (и двете возила от подписа ми), освен че са стегнати със скобата, вътре са и лепени с нещо. Затова не текат, освен че и в заводски условия технологията какви скоби и колко стегнати е отработена отдавна.
                      Няма лошо. На японските, недостатъците са качества.
                      Притягане докато се скъса маркуча.

Спарки ти в тази тема, изтритите мнения четеш ли ги.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Спарки ти в тази тема, изтритите мнения четеш ли ги.
                        Не. Мод съм само в DAIHATSU и Електроника....

А за скобите - не иде реч само за японски возила, а въобще. При мен обикновено едно дозатягане е решавало проблема, а скъсан маркуч на охлаждане не съм имал никога.
                        Отделно дето има и калпави изпускащи скоби, ама това е друга тема.

Читав източник за пружинни не съм намерил. Ако имаш информация - казвай.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам и 20 годишен Пасат ТДИ. Нищо по охлаждането не е пипано, или затягано. Карам го от нов.

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                            колега, те не случайно маркучите на системата за охлаждане са със стоманени пружинни скоби а не с такива на винт. ама пусто нали трудно се слагат и българската простотия край няма , та дай да ги смениме с тези боклуци на винтчето да ни е по лесно. майстора дето го е свършил доброто дело да си ти намери пружинните скоби. инак всяко каране трябва да ти започва с дозатягане. пружинната скоба обира луфтоветв при загряване, охлаждане и стареене/разпльокване/ на маркуча. динамична е един вид. тази на винт е статична, и като се посвие маркуча пропуска. ако ги нямаш пружинните пробвай с по две на винт през известно разстояние. и пак трябва редовно да се проверяват.
                            Кой и кога е сложил скоба на винт на маркуча на парното изобщо не е ясно. Тази, дето не държеше, пак си беше на винт. По мои наблюдения, най-честата причина за смяна на пружинните скоби с другите е не, че се слагат по-трудно, а това, че като скапят, трудно може да се намери същата за замяна. Освен това, не мисля, че е непременно задължително да са пружинни. Примерно на Нисана оригиналните ми бяха телени с винт. Като сдадоха багажа ги заменихме с качествени на винт и вече трета година не съм имал проблем с протичане на антифриз през тях. Проблеми пък със спукан маркуч - още по-малко.

В случая обаче ми направи впечатление как изглеждаше маркучът отвътре. На 10-годишен кореец и на 18-годишен японец нямам спомен да съм виждал такова нещо.
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-02-11, 11:03.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Кой и кога е сложил скоба на винт на маркуча на парното изобщо не е ясно. Тази, дето не държеше, пак си беше на винт. По мои наблюдения, най-честата причина за смяна на пружинните скоби с другите е не, че се слагат по-трудно, а това, че като скапят, трудно може да се намери същата за замяна. Освен това, не мисля, че е непременно задължително да са пружинни. Примерно на Нисана оригиналните ми бяха телени с винт. Като сдадоха багажа ги заменихме с качествени на винт и вече трета година не съм имал проблем с протичане на антифриз през тях. Проблеми пък със спукан маркуч - още по-малко.

В случая обаче ми направи впечатление как изглеждаше маркучът отвътре. На 10-годишен кореец и на 18-годишен японец нямам спомен да съм виждал такова нещо.
                              Подобно издуване на маркуч съм виждал само на място (винтов компресор), където минава въздушно-маслена смес при налягане 7 - 8 bar.G и температура 100 - 115 гр.С. Дали мотора не е смесвал маслото и антифриза някога и това да е било първопричината?
                              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

колеги, ами на различните двигатели , налягането в охладителната система не е ли различно? джиповете излизат от завода с пружинни скоби, и това не е случайно... между другото аз такава скоба прецакана освен от неумел опит за сваляне с клещи не съм виждал. единсренният случай дето имах теч беше след сервизиране в инд комерс, ако се не лъжа, където за по лесно ми бяха сменили едната скоба... . добре че оригиналната си беше останала там - на металния накрайник , та си я сложих на маркуча и приключих с тази драма.
                                не бързам за никъде...
                                XJ 2.5TD '98

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X