Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Пропуснах да отбележа, че наскоро раздатката (или датчикът за положението й) ми образува нерви. Включвам на режим "4Part time" лампата на таблото светва. Минавам на "4Full time" - угасва. Дотук всичко точно.
    Връщам по обратния ред на 2WD, ама лампата или не угасва изобщо, или гасне за за секунда-две и после светва (въпреки, че лостът си е в положение 2WD). Превключването го пробвах включително и със скорости на N, когато колата се движи съвсем бавно, въпреки, че според наръчника това не е необходимо и може да се преключва в движение до 88 км/ч.
    Едва след няколко опита индикаторът угасна. А сега де! Дали датчикът се *бава или раздатката не винаги изключва предното като хората?!? Взех да се чудя дали е било случайно това, че куплунгът на датчика на раздатката беше изключен.
    Това се среща често и даже във форума сме го коментирали. Би трябвало да дава грешка P0839 или подобна - "4WD sensor voltage... дрън-дрън". Раздатката си работи нормално.
    В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

И при Вояджърите контактния ключ се вади при запален мотор.Може би цялото семейство"Крайслер" е така.

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
        Аз пък пробвах с чисто нов оригинален ключ /втория от комплекта, видимо неизползван/ и той се вади при запалено положение.
        Явно това е нормално при WJ. ...
        Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
        И при Вояджърите контактния ключ се вади при запален мотор.Може би цялото семейство"Крайслер" е така.
        Много странно, защото според производителя не би трябвало да е така.

Ignition Key
        Insert the key fully, then turn the switch to one of the four illustrated positions. The key can be inserted or withdrawn only in the LOCK position. The gearshift lever must be in the P (Park) position. To remove the ignition key, place the gearshift lever in P (Park), turn the ignition key to LOCK and remove the key

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Това се среща често и даже във форума сме го коментирали. Би трябвало да дава грешка P0839 или подобна - "4WD sensor voltage... дрън-дрън". Раздатката си работи нормално.
        Не вади никаква грешка. Ако въпросът е обсъждан във форума явно съм го пропуснал, но по американските форуми съм срещал повече от едно твърдение, че 242 след превключване на раздатката на 2WD остава в 4part time (примерно тук или тук), а и самият аз имах такъв случай (лампата тогава изобщо не светеше, защото куплунгът на датчика е бил изключен). При всички положения предпочитам да приема, че раздатката не е изключила и да се убедя със сигурност, че е в 2WD, вместо да си кажа, че датчикът е неизправен и да потроша трансмисията, ако все пак се окаже, че не е той.
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 21-09-10, 18:00.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Проблема с ваденето на ключа е следния-Кола която са я крали или са правили опит за кражба и са я въртяли на трошач(къртач) патрона се чупи и после пали с всеки ключ и може да се извади ключа при работещ двигател.Така ,че проблема не е в ключа а в ключалката.Дано съм се изразил ясно и сте ме разбрали.
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от drjanton Преглед на мнение
            Проблема с ваденето на ключа е следния-Кола която са я крали или са правили опит за кражба и са я въртяли на трошач(къртач) патрона се чупи и после пали с всеки ключ и може да се извади ключа при работещ двигател.Така ,че проблема не е в ключа а в ключалката.Дано съм се изразил ясно и сте ме разбрали.
            Ти ясно си се изразил, ама нещо наблюденията ми не съвпадат с казаното от тебе. И Патрула, и Галопера се опитваха да ги крадат и бяха повредили патроните, но, след ремонта при ключар, и на двете коли ключовете се вадят само в положението, в което това е предвидено да става. Същото важи и за новонарязаните ключове на Jeep-а.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

При мен ключа може да се извади само при "Р" позиция, иначе никакъв шанс... в началото доста пъти съм го борил и дърпал, докато свикна
              Audi A6 Avant - 2.7TDI (4F)
              Kawasaki Vulcan S ABS SE '17

LZ1FLY

Коментар

Естественно ,че след ремонт при ключар всичко с патрона е наред и ключа се вади само в нормално положение.Иначе при въртян с трошач патрон ефекта е този,че ключа се вади във всяко положение и при запален двигател.Радвам се,че си се разминал само с нов ключ.Успех.
                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Може би ще е интересно да направиш едно сравнение между Галопера, Патрула и Гранда и в крайна сметка ако се налага да избираш кой би предпочел.

Коментар

Първоначално публикуван от aglen Преглед на мнение
                    Може би ще е интересно да направиш едно сравнение между Галопера, Патрула и Гранда и в крайна сметка ако се налага да избираш кой би предпочел.
                    Няма да е много коректно такова сравнение. Твърде различни са 3-те коли и предпочитанието ще зависи от това за какво ти трябва. Ако ще е за офроуд (ама офроуд, а не разходка до най-близката полянка за BBQ) Патрулът е извън всякаква конкуренция - здраво и надеждно животно, въпреки сравнително слабия и, според доста мнения, проблемен двигател. Вярно, комфорт - никакъв, ама който търси много удобства - да не ходи в гората.
                    Тук Грандът е последен от тройката. Вярно, с най-голям двигател е, ама само като му погледна ламаринените носачи и яко увисналата отдолу греда на раздатката ...

Галоперът е идеален за ролята на "семейното комби" и машина за риболов и подобни занимания. Удобни седалки и много просторно купе, в което може да се побере доста багаж. Ако на човек не му е жал за боята и пластмасите, само с едни подходящи гуми може да се представи доста прилично и извън пътя. Най-голям минус - слабия двигател, с който на магистрала таванът ти е макс. 110 км/ч. Също така някои екземпляри (вероятно в зависимост от това за кой пазар са правени) имат проблем с ръжда по купето.
                    При всички положения тези, които имат навик да се изказват презрително за корейското автомобилостроене, не са прави. Ама хич! 10-годишният Хюндай в никакъв случай не ми е правил повече проблеми от 10-годишния Гранд ...

Грандът за мен си е голяма лека кола. Става най-вече за удобно и по-бързо пътуване по пътищата плюс предимството, което дават 4х4 и по-големия клиренс и гуми. Не че не може да се вкара и в гората, но като го гледам как е направен, нещо не би ми дало сърце да му причиня това ...

Макар че, би било интересно какво ще се получи от един Гранд с V8, като му се изхвърлят глезотиите отвътре и се пипне това-онова ...
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-09-10, 09:40.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Няма да е много коректно такова сравнение. Твърде различни са 3-те коли и предпочитанието ще зависи от това за какво ти трябва. Ако ще е за офроуд (ама офроуд, а не разходка до най-близката полянка за BBQ) Патрулът е извън всякаква конкуренция - здраво и надеждно животно, въпреки сравнително слабия и, според доста мнения, проблемен двигател. Вярно, комфорт - никакъв, ама който търси много удобства - да не ходи в гората.
                      Тук Грандът е последен от тройката. Вярно, с най-голям двигател е, ама само като му погледна ламаринените носачи и яко увисналата отдолу греда на раздатката ...

Галоперът е идеален за ролята на "семейното комби" и машина за риболов и подобни занимания. Удобни седалки и много просторно купе, в което може да се побере доста багаж. Ако на човек не му е жал за боята и пластмасите, само с едни подходящи гуми може да се представи доста прилично и извън пътя. Най-голям минус - слабия двигател, с който на магистрала таванът ти е макс. 110 км/ч. Също така някои екземпляри (вероятно в зависимост от това за кой пазар са правени) имат проблем с ръжда по купето.
                      При всички положения тези, които имат навик да се изказват презрително за корейското автомобилостроене, не са прави. Ама хич! 10-годишният Хюндай в никакъв случай не ми е правил повече проблеми от 10-годишния Гранд ...

Грандът за мен си е голяма лека кола. Става най-вече за удобно и по-бързо пътуване по пътищата плюс предимството, което дават 4х4 и по-големия клиренс и гуми. Не че не може да се вкара и в гората, но като го гледам как е направен, нещо не би ми дало сърце да му причиня това ...

Макар че, би било интересно какво ще се получи от един Гранд с V8, като му се изхвърлят глезотиите отвътре и се пипне това-онова ...
                      Ако прибавим и фактора пари май Галопера печели.
                      Бях се навил да си вземам Гранд бензинов , обаче след твоите неволи съм се отказал на 99% или трябва да си взема и един Патрул с ремарке да вози Гранда като се счупи

Коментар

Ако прибавим и фактора пари май Галопера печели.
                        Бях се навил да си вземам Гранд бензинов , обаче след твоите неволи съм се отказал на 99% или трябва да си взема и един Патрул с ремарке да вози Гранда като се счупи
                        Не е сигурно. Галоперът ще го вземеш по-евтино, но и ще то продадеш по-евтино, защото цената му спада доста солидно. Не на последно място и поради това, че се навнесоха от други страни доста Галопери.
                        Не е добра идея само от един конкретен екземпляр да вадиш генерални заключения за модела/марката като цяло. Неотдавна ми се обажда някакъв човек, който имал проблеми с охлаждането на Патрула си и беше върло разочарован от този модел. Да, ама по охлаждането му е имало яко ТНТМ-БГ ...
                        При колите на старо историята на конкретната машина е много важна. Ако е била в ръцете на мърлячи и най-желязната кола може да ти скъса нервите и да ти издъни джобовете ...
                        Последно редактирано от Чавдар (V93); 22-09-10, 17:17.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

...Бях се навил да си вземам Гранд бензинов , обаче след твоите неволи съм се отказал на 99% или трябва да си взема и един Патрул с ремарке да вози Гранда като се счупи
                          Пишеш пълни глупости колега.Защо съдиш за всички Грандове по кола която е била в ръцете на "български разбирач", и и е разказана играта от ТНТМ-та? Аз пък на моя за година и половина съм му правил само едни спирачни цилиндърчета и една ламбда сонда съм му сменил (и маркуч на хидравликата имаше ама това беше поради навнимание на предишния собственик).Понякога пишете ей така колкото вятър да става...
                          Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                          0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                            Пишеш пълни глупости колега.Защо съдиш за всички Грандове по кола която е била в ръцете на "български разбирач", и и е разказана играта от ТНТМ-та? Аз пък на моя за година и половина съм му правил само едни спирачни цилиндърчета и една ламбда сонда съм му сменил (и маркуч на хидравликата имаше ама това беше поради навнимание на предишния собственик).Понякога пишете ей така колкото вятър да става...

Колега съгласен съм че не може да се съди за всички грандове само от един случай.Но не говоря пълни глупости защото за да се стигне до тези ТНТМ-та е имало проблем.
                            И защото при положение че във форума на Jeep се продава такъв екземпляр , вероятността аз да попадна на такъв или по лош като редови купувач е огромна

Коментар

Колега то и при новите коли проблеми има въпроса е как се отстраняват тези проблеми и при какъв човек е попаднал автомобила
                              Михаил Войнов 0988814423

Коментар

... И защото при положение че във форума на Jeep се продава такъв екземпляр , вероятността аз да попадна на такъв или по лош като редови купувач е огромна
                                Вероятността да попаднеш на лимонка е не по-малка при която и да било друга марка и модел, в т.ч. и при Галопер-а. Най-вече въпрос на късмет ...

Само че това е извън темата!
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X