Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 9 месеца с Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
    Подобно издуване на маркуч съм виждал само на място (винтов компресор), където минава въздушно-маслена смес при налягане 7 - 8 bar.G и температура 100 - 115 гр.С. Дали мотора не е смесвал маслото и антифриза някога и това да е било първопричината?
    Подобно издуване се случва на всяка автомобилна гума, където налягането е около 2 атм. и температурата рядко достига 100 градуса. Първопричината е разкъсване на плата поради стареене и/или екстремно механично натоварване.

Скобите също могат да са източник на екстремното механично натоварване.

Коментар

При правилен монтаж и качествена изработка, винтовите скоби с нищо не са по-лоши. Телено-винтовите скоби при повечето японци, след N години се впиват в каучука и дори могат да го прокъсат. Лентово-пружинните скоби са добри, но я се опитай да монтираш такава на криво място - например на маркучите за парното на бензиново Паджеро. Намират се между галавата и стената на двигателния отсек.
      Каквито и да са скобите, при стари, вкоравени и напукани като на стар индианец петите маркучи ще има теч.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Тоя маркуч. дето го свали, армировка няма ли? Ако няма, то не е бил за там.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          При правилен монтаж и качествена изработка, винтовите скоби с нищо не са по-лоши. Телено-винтовите скоби при повечето японци, след N години се впиват в каучука и дори могат да го прокъсат. Лентово-пружинните скоби са добри, но я се опитай да монтираш такава на криво място - например на маркучите за парното на бензиново Паджеро. Намират се между галавата и стената на двигателния отсек.
          Каквито и да са скобите, при стари, вкоравени и напукани като на стар индианец петите маркучи ще има теч.
          Винтовите текат и след смяна на маркучите с нови. За месец-два новите маркучи слягат, и охлабват. Както и по-горе споменах - проблема се решава най-често с едно, а рядко с 2 достагяния в рамките на половин-една година. Когато съм сменял нещо по колите си, винаги резултата е бил тоя. Без значение руски, немски, японски. А поне японските, фабрично са лепени с някакво рехаво лепило. За да извадя съответния маркуч, винаги съм виждал зор, дори и скобата да е съвсем охлабена и отстранена от мястото на стягане.

ПП: А по въпроса за пружинните - в заводски условия се монтират дори по-лесно и бързо. Предполагам това също е от факторите в тяхна полза, при монтаж в заводски условия.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз ползвам полиуретанов уплътнител. Така хем маркучът влиза по-лесно в щуцера, хем уплътнява прилично. Нямам случай на теч от винтова скоба. (такива имам - такива слагам) Съгласен съм, че пружинните скоби се слагат дори по-лесно, но при добър достъп.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
              ... Дали мотора не е смесвал маслото и антифриза някога и това да е било първопричината?
              Какво се е случвало някога в миналото един Господ знае. Не виждам смисъл сега да се гадае.

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
              колеги, ами на различните двигатели , налягането в охладителната система не е ли различно? джиповете излизат от завода с пружинни скоби, и това не е случайно ...
              Възможно е да си прав. Капачката на радиатора на WJ-я е на 18 lbs, което прави около 1.2 атм. На японците е 0.9. Възможно е обаче съществен фактор да е и бързината на монтажа. При всички положения беше по-бързо да се стисне скобата с "гаргите" и да се отпусне, когато трябва, отколкото да се затяга винтът с ключето. Особено пък на някое по-криво място.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Тоя маркуч. дето го свали, армировка няма ли? Ако няма, то не е бил за там.
              Има си конци вътре, но като гледам, пукнатините са надлъжни. Т.е. общо взето успоредни на армировката.
              А какъв да е маркуч трудно ще сложиш, защото трябва да докараш извивките.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Винтовите текат и след смяна на маркучите с нови. За месец-два новите маркучи слягат, и охлабват ...
              Нямам такива впечатления. Горният маркуч на Патрула по начало си е прекъснат на 1 място, където има метална тръба с пробка за обезвъздушаване. Освен това преди 3 години го рязахме и на още едно място, за да сложим тройник с резба за термодатчик. Т.е. по него има таман 6 винтови скоби. Досега не съм констатирал теч от тях. Маркучът си е този, с който взех колата.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

След като близо година тази джаджа надаваше странни звуци при отключване,

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1210095.JPG
Прегледи:1
Размер:109.0 КБ
ID:5261190

неотдавна започна ту да не отключва, ту да не заключва и в крайна сметка предаде Богу дух, като остави вратата на багажника отключена.

Поради което въпросният Tailgate Lock Solenoid се наложи да бъде заменен с нов.

Както можеше и да се очаква, при смяната известен брой пластмасови щипки дадоха фира. На вратата на багажника те са от таман 3 типа.

Най-неприятно е счупването на тези (4 бр), защото са доста дълги и намирането на заместител е трудно.

Име:A17685-2T.jpg
Размер:11.9 КБ
ID:5261191

Има и 2 бр. от типа, който се използва за корите на вратите. Примерно нещо такова (има разлики в зависимост от годината).

Име:A20765-2T.jpg
Размер:9.5 КБ
ID:5261192

Тъй като за продаваните тук искат някакви безумни суми, има вариант да се поръчат отвъд океана, където има алтернативни варианти на доста по-смислени цени. Примерно това и това. Сайтът доставя и до България.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Бих участвал ако се поръчва.Трябват ми щипки за врата на ГР.Чер.2.7 срд.
                  Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Втората щипка я има в ЕмКомплект33 със сигурност на цена 70ст. Скоро купувах. За първата - не знам.
                    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

в горубляне след спирката в центъра посока панчерево, от дясно има един магазина за авто"тюнинг"части където има голямо количество най различни по вид и дължина щипки. аз си вземам от там като счупя нещо...
                      не бързам за никъде...
                      XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                        в горубляне след спирката в центъра посока панчерево, от дясно има един магазина за авто"тюнинг"части където има голямо количество най различни по вид и дължина щипки. аз си вземам от там като счупя нещо...
                        Няколко пъти съм ровил и там, и на други места, но особено за по-дългите щипки не съм намерил заместител. За тези, които са на вратите (по-късите), по може да се намери нещо сходно.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Както споменах преди време, оказа се, че дюзите също били за смяна, защото чистенето не им помогна и си протичаха, като 2 бр. направо прокапваха, което водеше до затруднено палене на топъл двигател.

Въз основа на информация от американския джипфорум реших да си направя експеримент с предлаганите от един американски сайт рециклирани дюзи Бош от по-нов тип, които са с 4, вместо с 1 отвор за впръскване на горивото. За въпросните имаше както доста хвалби, така и някое друго оплакване от проблеми с доставените дюзи.

Чрез приятел отвъд Голямата вода получих това:

Дюзи Bosch 0280155857, които се придружаваха от това листче:

Дюзите вече са монтирани на колата и положителният резултат е налице. Продължителното въртене при палене на топъл двигател изчезна.

Що се отнася до твърденията, че с използването на тези дюзи се постигал по-добър разход, това предстои тепърва да се провери.

Засега важното е, че джипът пали и върви добре.
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-03-11, 23:16.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ама Грандът излезе черен неблагодарник! Вместо да се кефи на по-читавите дюзи, той взе, че ми сви номер. В събота вечерта в Трявна взех да подочувам някакво тихо ромолене. На следващия ден, на магистралата обратно за София шумът започна да се засилва, като накрая стигна до такова ниво, че вече му обърна внимание и навигаторът.

С известно слухтене стигнах до извод, че май помпата на хидравликата иска да ми каже нещо. След консултация в сервиз в София се добави още един заподозрян - лагерът на ролката на компресора, който се намира точно под спомената помпа.
                            В сряда с бодра стъпка се запътих към Флекс брадърс. Обаче още с потеглянето ромоленето се засили и към него се добави на приливи и отливи звук с доста зловещ характер. С галене на газта и възможно най-ниски обороти продължих към сервиза. На има няма 200-300 м от целта шумът утихна, за сметка на което се понесе някаква миризма на нагрято и усетих, че воланът взе да става по-тежък.

С вдигането на капака получих потвърждение на първоначалната диагноза. Под и около помпата всичко беше оплискано с хидравлична течност.

След свалянето на помпата причината лъсна като тиган на месечина

Сепараторът на лагера в крайна сметка се беше скъсал и съчмите се бяха събирали на производствено съвещание, по време на което вероятно са напъвали оста на една страна и това е довело до теча през семеринга на финала.

Общо взето, ситуацията беше неприятна. Според сервизните наръчници в такъв случай се препоръчва замяна на помпата.
                            Нова оригинална се обаждаше на сума от порядъка на 700 лв и, естествено, с поръчка.
                            Фабрично рециклирана от 2 места предлагаха срещу по-скромните 468 лв (с поне 2 седмици за доставка). Честно казано, някои фирми, търгуващи с американски части леко се пооливат с цените, защото същата такава рециклирана помпа сам мога да си я доставя от САЩ за 1 седмица и на цена не повече от 280 лв (с включени доставка, ДДС и мито).

Имаше и още един вариант - рециклиране при Жан. Колко би струвало не успях да разбера, тъй като хората искаха да им се занесе помпата.

До там обаче не се стигна. След като Гого Флекс разчасти помпата, се установи, че с изключение на лагера, всичко останало изглежда съвсем прилично.

Освен лагера, друг проблемен елемент може да бъде семерингът зад него, който е по-специфичен.

За мой късмет, в случая въпросното чудо изглеждаше да е в прилично състояние, а лагерът се оказа стандартен.

Реших да се пробваме с подмяна на лагера, а пък, ако семерингът вземе да протече, ще се поръчва ремонтен комплект от Рокауто (GATES Part # 348489), който включва лагер, семеринг и 4 О-пръстена и струва 13-14 долара.

Проблемни моменти при ремонта на помпата могат да бъдат свалянето и особено обратното монтиране на ролката. За свалянето става подходяща скоба, макар че ние не се церемонихме особено, тъй като ролката беше така или иначе повредена и нарочена за смяна още от ден 1.

По-тегаво е набиването й обратно на място. За целта (при липса на нарочния инструмент) е необходим достатъчно дълъг и здрав болт с подходяща инчова резба.
                            Поради невъзможност да се използва чук, броят на майките може да се увеличи малко ...

С малко внимание и търпение номерът се получава. Ще им се не знаят и пластмасите!!!

За момента нещата изглеждат добре. На първо четене течове не бяха констатирани. Надявам се това да си остане така.

Покрай помпата - опраскахме и ролката на компресора. Лагерът й беше взел да шумоли и реших да го сменим и него, въпреки, че можеше да изкара още едно изестно време.
                            Там също нямаше проблеми с намирането на подходящ от същата марка - Koyo

И като капак на всичко, най-накрая успяхме да намерим причината за едно проблемче, което напоследък беше взело много да ме дразни. Пръскалките, които отначало църкаха слаба единична струйка вместо да пръскат нормално, вече взеха да пускат едва-едва и почистването на стъклото стана доста проблематично.

По-подробният оглед установи, че в тройника, през който минава течността за предното стъкло, имало клапанче, което не е работело добре, а напоследък направо е сдало багажа. Същото беше набързо подменено с подобно от някакъв Фиат и отведнъж видях, че можело предният джам да се мие нормално.
                            И то, без да купувам нови мопарски пръскалки, както ме съветваха (пък те май вървят комплект с пластмасата под чистачките).
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 25-03-11, 13:55.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Тази тема се очертава, като все по-ценна. Това с чистачките се оказва трета типова повреда, за Грандове, за кято научавам от тук и още утре ще оправя.
                              Благодаря !
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Чавдаре, има един въпрос:
                                В сайта който е цитиран "жълтите" инжектори не ги намерих. Не ми се чете всичко отначало, но с 4.7L ли си ? - Въпросът ми е от любопитство.
                                LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                                2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X