Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee WJ, 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 3 месеца с Grand Cherokee WJ

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
    сигурен съм че Чавдар ще си стегне джипа и ще направи от него кола. и ще си е вечно негов. наслука!
    Аз пък съм сигурен, че следващият детевоз ще е с дръпнати очички
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
      ... всъщност при Чавдар (V93) не апаратите се бяха разпаднали а самите буталца в тях. Те са от някакъв материал, като текстолит а заради блокирането им в апарата непрекъснато са греели и са се опекли. Затова са в такъв вид и се разпадат. Иначе идеята да бъдат от нещо, което не е метално, следователно с ниска топлопроводимост, ми се струва добра ...
      Точно така. И при колегата във Финландия е имало подобен проблем, само че той го е хванал в по-ранна фаза и си е сменил буталцата. Докато в моя случай са се правили яко "икономии" и разрушаването на буталата на единия спирачен апарат беше напреднало много повече.

Това, че не са метални и на мен ми се струва не лошо, особено като имам предвид опита с Патрула, където са метални. На *-найсетгодишна възраст на колата има голяма вероятност металните бутала да са хванали ръждица и по тях да са се образували язвички, от които в някои случаи няма спасение - като ги почистиш и апаратът протича. Смяната им с уж оригинални (пак метални) оправя проблема само за кратко (поне при екстремна експлоатация на джипката), защото резервните не са с качеството на тези за първоначално вграждане и язвите при тях се появяват доста по-бързо.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Аз пък съм сигурен, че следващият детевоз ще е с дръпнати очички
      Ми той щеше да е, ама заданието беше за голям мАтор и повече екстри, пък японците с такива параметри бяха малко извън бюджета.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
        sparkybg, всъщност при Чавдар (V93) не апаратите се бяха разпаднали а самите буталца в тях. Те са от някакъв материал, като текстолит а заради блокирането им в апарата непрекъснато са греели и са се опекли. Затова са в такъв вид и се разпадат. Иначе идеята да бъдат от нещо, което не е метално, следователно с ниска топлопроводимост, ми се струва добра.
        Само трябва да се почисти и промие системата през определения интервал, или при смяна на накладките с нови.
        При мен имаше такива симптоми на задържане на някои от апаратите именно след смяна на старите износени накладки с нови. Преди, със старите накладки буталата са били доста излезли навън а после, при слагането на новите трябва да се приберат максимално навътре. Там обаче се е събрала утайка и буталото започва да задържа и да не се движи свободно. След промиване на системата и смяна на спирачната течност с нова всичко се опорави. Ако обаче не се усетиш навреме и си караш по-дълго така, има голяма вероятност да опечеш както накладките, така и буталата в апаратите, а и да съсипеш дисковете. А задържането на спирачките при тези коли по-трудно се усеща. Мощността е голяма, автоматът лесно преодолява това задържане и човек по-трудно може да забележи такъв проблем, освен по увеличения разход на гориво. При потегляне с ръчна скоростна кутия и съединител по-лесно се усеща това. Атук ще видиш че има проблем чак, когато спреш и някой от дисковете "свети" в червено а накладките пушат. Поздрави!
        Със сигурност има доза истина и в твоите думи. Буталцата - майната им. Механичните им проблеми, да речем, са разнообразни. На мен ми правят впечатление електрическите. А гадното при тях е че трабва да имаш щур късмет, ако намериш читав жичкаджия, понеже са силно кът.

Просто споделям впечатления. Не съм казвал "стават" или "не стават" - далеч съм от тая мисъл.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Тази сутрин направих една Камасутра с Jeep на тротоара пред блока.....
          Що не ми се дотъркаля на канала
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Що не ми се дотъркаля на канала
            Защото щеше да отиде целия ден, а за днес имаше доста други задачки. Няма само с тоя американец да се занимавам!
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно така. И при колегата във Финландия е имало подобен проблем, само че той го е хванал в по-ранна фаза и си е сменил буталцата. Докато в моя случай са се правили яко "икономии" и разрушаването на буталата на единия спирачен апарат беше напреднало много повече.
              Да се икономисат 120, 130лв за смяна на буталцата, при положение че един път отчупи ли се има вече вероятност да се разцепи на две и да останеш без спирачки,, си е доста смела хипотеза.
              По вероятно са се разрушили от прегряване. Поне на наща кола така стана. Сменихме наклатките и майстора каза по леко със спирачките докато олегнат хубаво по диска. Без контактна повърхност само триене и топлене без спиране ставало. Хубаво ама Шипка с леки спирачки няма как да се спуска, та ги поопекахме прилично. После освен тези пласмасови бутала и нови накладки взехме.

Коментар

Първоначално публикуван от Djemi Преглед на мнение
                Да се икономисат 120, 130лв за смяна на буталцата, при положение че един път отчупи ли се има вече вероятност да се разцепи на две и да останеш без спирачки,, си е доста смела хипотеза.
                По вероятно са се разрушили от прегряване. ...
                Съгласен съм, че това е най-вероятната причина. Само че това не противоречи на предположението ми. То в тази кола "икономиите" ги срещам на всяка крачка. Кажи-речи - навсякъде, където пипнем. Та и със спирачките така. Вероятно са си задържали продължително време, което е довело до постепенното опичане на буталцата. Интересното е, че по мои наблюдения повече задържаше ляв преден апарат, но неговите буталца бяха в несравнимо по-добро състояние. Може би все пак са се разрушили по-рано и е нямало как да не бъдат сменени.

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
                Почисти моторчето за празния ход с VD40,или нещо подобно.
                За чистене - почистихме. Ама вероятно не е там заровено кучето. След като поработи известно време на място, вече на излизане от сервиза при работа на празен ход (на бензин), моторът започна да тресе, оборотите лека-полека спаднаха и аха да изгасне, след което отведнъж скочиха нагоре и работата се поизравни.

Т.е., проблемът остава висящ.

Днес изплува и още един. За късмет, точно в сервиза се индикира и проблем със стартера. При опит за палене стартерът едва-едва превъртя, а стрелката на волтметъра заби в крайно ляво. При последващ опит стартерът прозвуча още по-зле и не може да превърти.

След това отново взе да си върти все едно нищо не е било. Още едно място за препипване ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Добре де, колега. Не мислиш ли, че наистина е време, да продадеш тази прекрасна машина и да се свърши историята.

Доста коли са ми минали през ръцете и за съжаление, съм попадал на една особенна категория "каръшки" коли. Вари го-печи го всичко си остава мистерия. Няма оправия и това си е.
                  Имах една кола, която карах няколко месеца. Интересното при нея, беше, че 3 пъти тръгвам на по-сериозни пътувания и 3-те пъти, предишния ден, колата се скапва. Ами махнах я. Имах една друга, 1.1 литров двигател, градско 12 извън 8. Майстори, смени, чудеса. Няма и няма. Другия и любим номер беше, че когато си реши на извънградско, изхвърляше по около 2 литра масло под формата на пушек през аспуха. За щастие, първия път го направи до една бензиностанция. Долях 2 литра масло. Запалих и - нищо. Все едно не е било. Пак майстори, чудеса и нъц. Никой не можеше да ми каже, защо изведнъж решаваше, че е вартбург за 20 секунди и после, все есно нищо не е било. И тази я разкарах. И така. Вече си знам, че има една категория коли - карък. Като попаднеш на такава, ти се разкатава фамилията от ремонти и обикновенно, този на който я продаваш, те черпи години на ред след това, понеже той няма абсолютноникави грижи с колата дълги години след това.
                  Като цяло, тази логика винаги ми е звучала малко глуповато, преди аз самия да се сблъскам с всичкото това.

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                    Добре де, колега. Не мислиш ли, че наистина е време, да продадеш тази прекрасна машина и да се свърши историята. ...
                    И що да продавам такава "здрава и надеждна кола"?

Между другото, днес имаше малко просветление. След вчерашните изпълнения на стартера, днес трябваше да закарам джипа за да видим какъв му е проблемът.
                    Да, ама проклетото нещо се запъна като магаре на мост. Както се бях отбил покрай един офис и така си и останах там. Колата категорично отказа да запали, като при завъртане на ключа нямаше и признак на живот от стартера.
                    Поради което се наложи се спешно да поискам помощ от приятел. Гого пристигна доста бързо и още по-бързо нещата се оправиха - той върти ключа, аз залегнах отдолу и треснах един ключ на стартера. И взе, че веднага запали.

В резултат на което подозренията към ключа за положението на скоростния лост и ключа на запалването бяха снети. Виновен за ситуацията се оказа само стартерът. Поради което беше бързо свален и отнесен за ремонт.
                    Оказа се, че май сме си имали работа с поредното ТНТМ от предишни собственици. Момчетата от сервиза казали на Гого, че се чудят как този стартер е работил. Бил с някакви неподходящи четки, които даже били пилени за да се натаманят.
                    След ремонта нещата изглеждат наред.

Използвахме случая за да се притегне първото съединение на ауспуха. Едната гайка я бяха замазали и не държеше добре, поради което изпускаше изгорели газове. Ауспухът също ще трябва да се пипне в някой светъл ден, защото и там е имало ТНТМ. Гърнето е сменяно и е сложено някакво, на което пише Vito, а тръбите му са с по-малък диаметър от оригиналните.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Нямат ли край тези проблеми? Има ли изобщо здраво място?
                      [COLOR=red]ГАААЗ до тенекията![/COLOR]
                      [COLOR=palegreen]Спирачките са за страхливите.[/COLOR]

Коментар

Гърнетата Vito ги правят в Костинброд и не са лоши, но бог знае твоето за каква кола е произведено.
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от sinbad Преглед на мнение
                          Гледай позитивно на нещата! Мислех си, че имам да ремонтирам разни ключове И стартер, пък се оказа само стартер.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sinbad Преглед на мнение
                            Гледай позитивно на нещата! Мислех си, че имам да ремонтирам разни ключове И стартер, пък се оказа само стартер.

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                            Гърнетата Vito ги правят в Костинброд и не са лоши, но бог знае твоето за каква кола е произведено.
                            Най-вероятно са сложили или най-евтиното, или каквото имало.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

.....Гледай позитивно на нещата!....

Какъв човек си ти бе колега...??? (мазохист ). Браво за търпението и позитивизма.Аз досега със сигурност щях да го "оправя" с 12 килограмовия чук тоя джип .Респект....

П.П. Между другото....къде се изгуби продавача...??? Най-лесно е да кажеш..."ааа при мен и нямаше нищо на колата" и после да се сърдиш като "ощипана мома",че видиш ли...те обвинявали без причина.Точно Пламен да не ги е знаел всичките тези ТНТМ-та.....аз лично не вярвам.Че то няма непобългарявано място в тая кола. Следя посотоянно темата и се чудя какво ли още ще излезе...
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                                Следя посотоянно темата и се чудя какво ли още ще излезе...
                                То дано нищо повече не излезе, че направо му се стъжни живота на Чавдар с този ЖИИП.
                                Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X