Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: jeep , разход и една алтернатива

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
    Общото с Jeep е че клетките трябва да се слагат под капака на 4литрово Чероки.

Дали ще стане или не, не знам. Знам обаче че иронично хумористичните подмятания изобщо не им е мястото тук.
    В този форум тезите се отстояват с доводи, а Не с ехиден смях.
    На мен мисълта ми е, че в общите технически подраздели ще привлече вниманието на много повече хора, които обикновено не влизат тук. Не знам кой реши, че е за хумора, но явно ни разсмиват различни неща.

Съвсем без задръжки изтрийте и този и другите ми постове в тази тема заедно с останалите 70% от нещата, които се изписаха не по темата...

Коментар

giorgio, става въпрос за два различни инструмента. Написах че плазменият резак, който работи с дестилирана вода достига до 8000 градуса:
      http://multiplaz.com.ua/index.html

Тук разбира се, не става въпрос за електролиза, както при другия апарат" ЛИГА" (Въпреки че, както казах има начини да се повиши сериозно температурата на пламъка), но показва възможностите на обикновената водичка :-)

"Оказва се че апарата е създаден в началото на '60 години и е предназначен за работа в открития космос. С него са ремонтирани космическите станции , заваряван е титан , дурал , неръждавейка и други материали, не само електропроводими.
      "

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение

Към въпросите на NIKSD, бих добавил и още един: -Какво е образованието на автора на темата?
        За лични въпроси има лични съобщения. Би трябвало да го знаеш.
        Това тук не е олимпиада по математика, да си мерим знанията.
        Кой каквото знае и мисли че ще е полезно за другите нека го напише.

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
          Инфото е от мой приятел , който живее там . Не съм седнал никого да лъжа .....

Получих снимки на монтирана такава система в океанска рибарска лодка в Чили , 25 литра на час бълва въпросното устройство в огромен чист дизел и засега отзивите са само положителни .

Моето инфо от приятел е, че няма такава лодка и ти си измисляш /да не използвам други думи/. Веднага ще се извиня публично във форума, даже и в подписа си ще сложа, че си прав! Само ми ги покажи тия снимки на лодката с Чилийците. А, и на Берлинските автобусчета, ако може.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

http://h2energia.hit.bg/cornish_generator.pdf
            Атаката е повсеместна...
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              http://h2energia.hit.bg/cornish_generator.pdf
              Атаката е повсеместна...
              30 June 1982- Нещо и куца на тази технология. От датата на патента до сега доста време е минало. Ако наистина се постигат икономии от 30% както казва Владо 28, то до сега всички да сме на водород, кислород, вода и там разни други безплатни далавери.
              Искуството иска жертви, дано не са от нашите редици. Навалицата по столовете /кибиците/ да не пушат по време на експеримента!

Коментар

Аз бих добавил, че по-скоро е френска работа!

Само за информация, Френската академия на науките е забранила разглеждането на проекти, касаещи перпетум мобиле, още през по-миналия век...

Към въпросите на NIKSD, бих добавил и още един: -Какво е образованието на автора на темата?
                Аз съм технически неграмотен, прочетох доста добре темата, и единствените намеци за перпетум мобиле са вкарани единствено и само от хората които саркастично отрекоха начинанието. Върнах се доста пъти назад, автора по никакъв начин не намеква за това... Явно всеки тълкува различно поднесената му информация.

Относно образованието на автора - то би имало значение, ако той казва - Ето това е бъдещето, вярвайте ми, следвайте ме. А аз разчетох думите му като - това може би е бъдещето, помогнете ми да го преоткрием. Та в този си вид изказването има за цел да поиска помощ от хората в този форум с доказани технически знания, опит и качества. Автора търси идеи, помощ и насоки.

Коментар

Първоначално публикуван от latinov Преглед на мнение
                  ... Автора търси идеи, помощ и насоки.
                  Помощ и насоки, може и да получи, но за някаква смислена идея. Още в първия пост се намеква за икономия на гориво, а на всеки получил повече от тройка по физика, в основното училище, би трябвало да му е ясно, че при тази постановка, разходът ще се увеличи. Да не говорим за екология, или колко сме загрижени за околната среда, при увеличен разход на енергия...

Относно идеите... Всъщност всички търсим идеи, примерно как да спечелим първия си милион, или как да станем интересни в някой форум...
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Нека оставим човека да си направи експериментите.
                    Нека и да опише резултатите.
                    Негативният резултат, също е резултат, както много добре знаете.

Единствено приемам постовете на колеги загрижени за безопасноста на опита. Затова нека по скоро да видим има ли някаква опасност при опитите и колегите да се концентрират върху това.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Още в първия пост се намеква за икономия на гориво, а на всеки получил повече от тройка по физика, в основното училище, би трябвало да му е ясно, че при тази постановка, разходът ще се увеличи.
                      Относно идеите... Всъщност всички търсим идеи, примерно как да спечелим първия си милион, или как да станем интересни в някой форум...
                      Ето добра възможност да станеш интересен в някой форум,
                      като обясниш на един двойкаджия като мен,
                      защо се увеличава разхода.

Коментар

Пацо, толкова е елементарно... та чак не си струва...

1. Енергията необходима за разлагане на водата е толкова, колкото се отделя при съединяване на същото количество водород с кислород, сиреч горенето.

2. Необходимата електроенергия, за разлагане на водата ще получиш от генератор, задвижван от конвенционален двигател с вътрешно горене, т.е. ще завишиш разхода на гориво.

3. Сега сложи в сметката и омразния КПД...

Резултатът: Де е Киро ма кирия...

П.П. Това за Киро май беше друга, шуменска тема...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първо предистория:
                          "браунов газ" - нарича се на откривателя му ... Браун - по националност българин, който след руската окупация 1944 г. избягва в Турция. Лагери и т.н., там му помага един американски офицер .... Браун, в чест на него той си променя името с неговото. Емигрира за Австралия и там прави тези открития. Дали действително има такъв човек, съмнява ме. Търсих го в мрежата преди десетина години, безуспешно.

Технически:
                          Моят джип е с 2.1ТД на Рено, за 100 км пробег 9 л, в реални условия за 1.5 часа т.е. 66 км средна скорост, което ,по едни сметки атхок, прави, че той отдава средна мощност 4.4 kW.
                          - ако сложа "перманетния" алтернатор с посочената 1.5 kW мощност - разхода на гориво ще се вдигне точно с 30%;
                          - цената на поташа /К2СО3/ е по спомен 4 лв/кг, купувах преди време за други цели, ако решите да си произвеждате сами Ясен ви каза - дървена пепел, а от мен най-добрата е тази от папрат;
                          - цената на оцета /вж. в магазина/
                          - цената на устройството и преустройството - ?
                          - каква е скоростта на изгаряне на тази газ, един от най-важните параметри на горивото, да не се окаже накрая да имате много лъскав но безвъзвратно умрял двигател

Правен аспект:
                          1.Това е опасно занимание и подстрекаването е наказуемо!
                          2.Никоя патентна организация не разглежда перпетум мобите, а в САЩ предлагането на такива устройства се счита за измама, та затова са я в Чили или подобни от Ц.Америка.

Надявам се колегата да си вземе бележка, да не се обижда и ако все пак продължи с екпериментите да внимава много. най-малкото е да ги прави на открито.
                          Последно редактирано от Злой; 08-11-09, 19:15.

Коментар

Надявам се колегата да си вземе бележка, да не се обижда и ако все пак продължи с екпериментите да внимава много. най-малкото е да ги прави на открито.
                            направих 4-5 седящи места в гаража
                            Ами той е решил да го прави в гаража! Колега, че няма да има снимки на Чилийски рибари е ясно, кажи поне къде ти е гаража.

Коментар

Смятам, че всеки един опит в насоката е полезен, а тесногръдието и ехидното форумно поведение / типична българска черта -злобнички многознайковци плюещи набързо, на теория ..............ще спра до тук.

Преди доста години, група вЕлики инжИнери с моливчета в нежни ръчици, така се смяха и оплюваха стремежа на един човек на име Антонов и неговите експерименти и скици в областта на автоматичните скоростни кутии, а човека сега е един от уважаваните в бранша....негови патенти има в доста от съвременните автоматици.

П.П. Ако някой се е почувствал обиден от думите ми, проблемът си е негов.
                              Съжалявам, но не се сдържах. Аман от "реалисти".

Апелирам за толерантност и повече уважение и позитивизъм в излагането на едната и другата тези.
                              Последно редактирано от Leam; 08-11-09, 22:18. Причина: нещо се ядосах

Коментар

Бъркоча дизел-пропан бутан , го карам от 4 години и съм много доволен .
                                Преди 2 години се сдобих и с водороден генератор . Продава се свободно в САЩ . Не останах доволен , защото "производството " е константно и не се регулира спрямо моментната консумация .Тоест при ниски обороти е в повече а при по-високи обороти количеството водород е недостатъчно за да се усети ефект .Като гледам снимките и чета описанието на ВЛАДО28 , устройствата са ни еднакви , тоест най- евтините на пазара . Явно трябва да се хвърли още някой лев .
                                На песимистите по темата им препоръчвам да обърнат внимание на ПРАКТИКАТА .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X