Обява

Свий
Няма добавени обяви.

jeep , разход и една алтернатива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: jeep , разход и една алтернатива

Клипчета всички сме гледали, кажи за градския транспорт в Берлин.

Коментар

Инфото е от мой приятел , който живее там . Не съм седнал никого да лъжа нито да си чеша пръстите - тази система работи колкото и да не ти се вярва .Просто държавата им е с друга ориентация и е нормално да се опитва да изчисти вредните емисии по всякакъв начин .

Получих снимки на монтирана такава система в океанска рибарска лодка в Чили , 25 литра на час бълва въпросното устройство в огромен чист дизел и засега отзивите са само положителни . При мен пък липсата на място много ме затруднява, минавам на варинат с 2 по-малки клетичици ,а голямата отива в БМВто.
      rides:
      :arrow:1992 Jeep Cherokee XJ 4.0 HНO Limited
      :arrow:2005 Yamaha YZ250
      :arrow:1991 BMW 318hi Coupe
      The Hydrogen Factory...coming in 2010 :)

Коментар

Освен майтапа, който ще се изсипе в тази тема (радвай се, че не я е надушил примерно Стефан ) има и още нещо:

Подобни писания са:
        - или опит за измама, целяща продажба на пенкилер на неинформирани клиенти чрез "демонстрация"
        - или въвличане на неопитни хора в дейности, които могат да бъдат опасни за здравето, живота или имуществото на околните (човек, който може безопасно да прокара и свърже кабели и маркучи в автомобил, няма да прави това, защото знае, че е глупост).

И двете възможности са обществено-опасни и освен сарказма ще срещнат и друга репресия тук.

На няколко човека с подобни теми (то не бяха водни двигатели, устройства за пестене на ел. енергия, таблетки за икономия на гориво...) съм предлагал, да се направи независимо тестване на "иновацията". Пред свидетели, с прости измерителни прибори, без възможност за измама. Досега никой не се нави - всички се чудим защо, при положение, че се твърди убедено ползата от това или онова. Точно оксиводородът още не ни беше сполетял, въпреки, че циркулира интензивно в Интернет. Това е Вашият шанс - съгласете се на измерване!

Не се ли направи това, темата ще бъде третирана като комбинация от горните две неприятни възможности - измама или заблуда.

Коментар

Първоначално публикуван от vlado_28 Преглед на мнение
          Инфото е от мой приятел , който живее там . Не съм седнал никого да лъжа нито да си чеша пръстите - тази система работи колкото и да не ти се вярва .Просто държавата им е с друга ориентация и е нормално да се опитва да изчисти вредните емисии по всякакъв начин .

Получих снимки на монтирана такава система в океанска рибарска лодка в Чили , 25 литра на час бълва въпросното устройство в огромен чист дизел и засега отзивите са само положителни . При мен пък липсата на място много ме затруднява, минавам на варинат с 2 по-малки клетичици ,а голямата отива в БМВто.
          Стефанееее! Стефанееееееееее! Къде си бе човек? Правя си пуканки и чакам да ти прочета коментара по темата.
          Колега, понеже ми е малко работа, дай да я видим тая Чилийска рибарска лодка и нейното нововъведение. Ама само снимки!
          И ти предлагам веднага да спреш да издаваш тайната на тази велика далавера. Имам един човек, който веднага ще ти изсипе контейнер с мангизи за да му откриеш тайните на тази технология.

Странно нещо е светът, всеки ден получавам емейли, че съм спечелил милиони от лотарията. Чудя се защо се хабят да ги пишат тези глупости. Е, явно има защо. Има и хора, които им вярват!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Факт е, че изкуствено се задържат на пазара течните горива от петролното лоби, а и от правителствата - все пак над 70% от цената на течните горива са данъци Бъдещето (и то близкото) е на подобни решения - целият "нерелсов" обществен транспорт в Япония отдавна е на хибриди или водородни клетки... За такива като мен (вж. подписа) остава надеждата, че това поне малко ще свали цените на бензина Нека да следим темата и да не обвиняваме човека в измами или заблуди - ако иска ще ни покаже какво се е получило.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Нека да следим темата и да не обвиняваме човека в измами или заблуди - ако иска ще ни покаже какво се е получило.
              Така е. Не бързайте... Виждал съм и друг път подобни неща в този форум, когато се подиграват на някой, а на 10-тата страница се оказва прав и дугите въртят и сучат. Вместо да се радвате, че има човек, който има желание да го пробва и да го сподели, се почват незначителни заяжданици и то преди да е видян резултата.

Срещу подобни опити не се върви. Минимален ефект да има пак е полза за всички ни. Енергийното робство трябва да спира вече. Тази технология може да даде някакъв процент икономия- ще се подобри, ще се комбинира с други и скоро ще се топлим и движим за стотинки и то чисто. Няма спиране това нещо! Като не можете дапомогнете, поне не пречете.
              Последно редактирано от iassen; 06-11-09, 01:29.

Коментар

Няма лошо, нека изчакаме колегата да направи експеримента, да публикува снимки и схеми.

И негативният резултат е по ценен от липсата на опит!

След като е решил да пробва, по добре само съвети, да му давте, за безопасност, че да не си подпали джипа.
                Отговорноста си е негова, разходите също.

Аз поне съм любопитен да проследя експеримента.
                В това отношение подкрепям.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

реших да му инсталирам помощен водороден генератор . . Освен самата клетка периферията на тази спомагателна система включва модулатор с пулсираща честота за захранването.
                  Колега сподели от къде ги поръчваш тези генератори. От някой сайт ли? Аз отдавна искам да инсталирам ама не ми се почва от нула. Ще ми се да ползвам някакви готови елементи

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                    Колега сподели от къде ги поръчваш тези генератори. От някой сайт ли? Аз отдавна искам да инсталирам ама не ми се почва от нула. Ще ми се да ползвам някакви готови елементи
                    И аз съм "ЗА". Имам ендно Рено 21 2,1тди за продаване, но никой не го иска. Затова мога да го прежаля и да си правя експерименти с него. Сега дори събирам части(елементи) от АГУ, които да използвам за подаване на ГАЗ към дизеловия мотор, но темата е в друг раздел, а и няма още движение по този въпрос. Така че за да се включа и аз в експеримента напиши за посочения мотор какво е необходимо, ЦЕНА - задължително и начин за снабдяване. Ако ме устройва, включвам се и съм готов след монтажа и настройките да направим някакви измервания.
                    А относно това, че много неща са спорни дали могат да станат или не, че едва ли не цялата физика ще се включи и т.н. моят отговор е следният: Защо Дарвиновата теория куца в периода, точно когато се е появил Homo Sapiens, кое е първо - яйцето или кокошката и има ли извънземни на Земята и т.н. и т.н.
                    И да се върна по темата. Както каза колегата по-горе, нека първо да се направи нещото, да се провери дали има положителен ефект и да се сподели, за да се знае от повече хора. ВНИМАВАЙТЕ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ, БЕЗОПАСНОСТТА Е ПО-ВАЖНА.
                    Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                    Времето е ценно, само ако не бързаш.
                    0889623098

Коментар

рециклирах си алтернатора да е 100% готов на изпитанието (той така или иначе върти поне 80% от времето напразно)
                      Мда, само по това твърдение си личи колко големи пропуски имаш в знанията. А иначе и на някои другите пишещи в темата в главата им е пълна каша от понятия.

Само за протокола ще обясня две неща (тва за алтернатора горе е ясно):

-Хибридно задвижване е това задвижване, когато превозното средство се задвижва от някаква комбинация от два типа двигатели, най-често с вътрешно горене плюс електрически двигател и акумулатори. Има Full Hydrids (например Тойота ПриМус), има и Mild Hybrids (например Honda Civic Hybrid) - понятията все още не са точто дефинирани, но като цяло разликата между Фул и Майлд е дали превозното средство може да се движи само и единствено на електрическа тяга.
                      Та - когато добавяте на някакъв дизел или бензин някаква гърмяща смес от газове, това НЕ Е ХИБРИДНО ЗАДВИЖВАНЕ.

Същото е положението и с горивната клетка - при нея се подава газообразен водород и се получава електричество, а не наобратното, тоест да се опитвате да разделите водата на съставните и части и да излезете на печалба Не съм чул някой да е отменил основните закони на физиката, така че отскачам за пуканки, защото тая тема ще е весела
                      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                      Volvo XC90 D5 Executive '12
                      Volvo XC60 D5 Summum '11
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

реално уравнението наистина не е на печалба , но тук идва едно не много известно изобретение - перманент магнитен алтернатор = той дава токът , от който ще бъда на печалба (120А на 2000оборота в 12волтова верига). Цената му е около 500$
                        rides:

Коментар

реално уравнението наистина не е на печалба , но тук идва едно не много известно изобретение - перманент магнитен алтернатор = той дава токът , от който ще бъда на печалба (120А на 2000оборота в 12волтова верига). Цената му е около 500$
                          В половината ЗИЛ-ове има същия, на магазина е $150.

Коментар

give me the link better По-скоро търся такъв за вграждане в стандартния Денсо корпус

Една от малките клетчици вече е на масата ,до няколко дни се надявам да е сглобена , изплакната и тествана . За целта има мини горелчица *така да я наречем ))) Ще направя няколко експеримента , който не вярва може да заповяда - направих 4-5 седящи места в гаража Въпреки , че е малка развива малко над 6000 градуса по Целзии (няма грешка , темп близка до тази на слънцето) и практически топи всичко което и се подаде .
                            rides:

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                              ....дай да я видим тая Чилийска рибарска лодка и нейното нововъведение. Ама само снимки!
                              ....
                              Да добавя за протокола: в описанието на лодката са пропуснати 2-та реда гребци. Ако имат стимул -буре с ром на носа даже и дизелака може да не се пали.

Към Владо: любопитен съм какво ще се получи. Имам въпроси, но ще Ви ги задам по-късно като публикувате чертежи и снимки на реалното изпълнение на идеята.
                              Но много ме сърбят пръстите да Ви задам първият въпрос:
                              Генератора на моя джип за да произведе 1 Kw/h ел. енергия за този 1 час потребява мощност 2 к.с./h и произвежда в продължение на този час 70A при 14V усреднено и не много точно. КПД е много по-малко то 100% т.к. има триене на лагери, ремъци, разходи за подмагнитване, инерционни сили, намаляване и увеличаване оборотите на двг. управление на подмагнитването, съпротивление на проводниците.

Мнение на vlado_28
                              От Вашия пост разбирам, че този перманент магнитен алтернатор има КПД повече от 100%, нали така? Тогава защо ми е цялата тази простотия с горивната клетка, защото само като инсталирам този генератор спокойно мога да си отцепя единия кардан и да поставя електродвигател, за да мога да използвам безплатната ел. енергия произвеждана от перманент магнитния алтернатор, нали така?

Ще Ви помоля само да разделим насоките във вашата тема на части:

1. за алтернатора с КПД по-голямо от 100%,

2.за горивната клетка и

3. Защо ако заедно с бензина се подава и Н на стандартния ДВГ КПД от 20-25% става 100%?
                              В такъв случай няма да Ви топли парното, а конденза в ауспуха ще става на лед. т.к. газ, който намалява налягането поглъща енергия от околната среда и намалява температурата си.

П.П. За всички които си мислят, че по обяд съм се накъркал, или надрусал-не са познали, а Вие с пуканките по-внимателно, спазвайте правилата за безопасност, да не се задавите от смях.
                              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

... малко над 6000 градуса по Целзии (няма грешка , темп близка до тази на слънцето)
                                Да вземеш да потърсиш в гуглето каква е максималната температура на пламък от водород и кислород? И защо все пак бунаците ползват ацетилен, дето е доста по-скъп и по-опасен за достигането на мижавите 3000 градуса?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X