Подобна "панацея" ми предложиха за дизел..?!!! Подавал се пропан-бутан във въздуха (след турбината) и мощността скачала с до 40%, като разхода "не мърдал"...?!!! На който му се чете:http://www.offroad-bulgaria.com/show...=113189&page=1 - пост №20
Не си абсолютно прав. Има и ярко комерсиални изобретатели - сещам се за Едисон.
Да, тя лакомията подвежда Повод за горния ми пост е едно чудо на техниката което видях в кварталния маг. за ел. материали - устройство с големината на мишка за комп. което сложено до елекртоуреда намаля консумацията на ел. енергия до 40% ?!? Трагикомичното в случая беше възрастна двойка която беше запотила фарове от четене на бомбастичния ефект който уреда имаше, и то само на цена от 25лв.
Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
Желязото се кове докато ...се закове...
Много интересна тема. От дълги години съм се чудел откъде се намират клиенти за WS Teleshop, телепазар и всякакви откровено измамнически предавания по телевизията. Как човек може да си представи, че всяка чудодейна технология може да бъде придобита само и единствено от фирма, която плаща за 20 минутно промиване на мозък по телевизия или от апокрифно разпространяващ се интернет магазин. Писна ми да чета и за енергийната мафия - не че не съществува, но и се приписват всевъзможни злини. Изкарава се нергийната мафия по-мощна от правителствата на ЕС, САЩ, Канада, Япония, Индия и Китай взети заедно. Нито едно правителство няма изгода да налива съществена част от принадената стойност, произвеждана от местната икономика в чужди икономики. Това правило важи при робовладелски строй, феодализъм, социализъм, комунизъм, пазарна икономика, а вероятно и при икономиката на извънземните. Като влеза в такива спорове по-отворените стигат до това, че правителствата имат изгода от облагането на минералните горива, но това са абсолютни глупости - правителствата имат пълната възможност да облагат каквото си поискат. Електрически автомобил може да бъде облаган с всякакви такси, които не са зависими от горивото - изминат километър, изтъркани гуми, навлизане в зони и въобще всякаква глупост, която може да се измисли.
Да видим кои биха спечелили при срутването на петролната мафия и кои биха загубили:
Печеливши:
1. Енергийните дружества, произвеждащи електроенергия.
2. Автомобилните производители - тотална подмяна на автопарка.
3. Краините потребители - вероятно минимално, но ще спечелят.
4. Правителствата на държавите, вносители на течни горива. По странно стечение на обстоятелствата те ще са най-печеливши, най-малкото защото там са съсредоточени дружествата от т. 1 и т. 2.
5. Любимците на теориите за конспирация - евреите - техните врагове ще бъдат рязко обезкървени. :-)
Губещи:
1. Правителствата на държавите, износители на течни горива.
2. Дружествата, занимаващи се с добив на суровини и последващата преработка, дистрибуция и търговия с минерални горива.
Както и да ги слагаме на кантара печелившите биха били повече, с повече власт и възможности за влияние.
Подобна "панацея" ми предложиха за дизел..?!!! Подавал се пропан-бутан във въздуха (след турбината) и мощността скачала с до 40%, като разхода "не мърдал"...?!!! На който му се чете:http://www.offroad-bulgaria.com/show...=113189&page=1 - пост №20
За газодизела е писано доста във форума (търси газодизел). Ако се направи правилно си е икономически обосновано, а за еко и мощност вече можем да говорим по-спокойно . Това е, което направих преди време аз, на старата ми тойота.
Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Данчо, в съседния гараж монтират такива перпетум-мобиле-та. Ако искаш ела, ще те заведа. И без това им носиш паста от има-няма година Но дали ще има отражение върху двигателя - не вярвам.
Данчо, в съседния гараж монтират такива перпетум-мобиле-та. Ако искаш ела, ще те заведа. И без това им носиш паста от има-няма година Но дали ще има отражение върху двигателя - не вярвам.
Дето викаш им нося паста... Е ако това което правеха работеше, сигурно щяха да ми го предложат. Но няма лошо да кажеш кой е гаража да ги видя
Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
не разбирам защо все се обръща на "перпетуум мобиле" темата... Твърдението на хората е, че дава икономия 20-30-40% т.е. колата пак си работи на бензин или дизел, но добавеният ННО (Браунов) газ подобрява изгарянето и увеличава мощността...
Не е вярно, че не се предлагат готови системи - дори в покрайнините на София има фирма, която предлага монтаж и обещава връщане на парите, ако клиента не е доволен... Не съм ходил на място, но си имат сайт със снимки и т.н. Монтират руски системи - има и снимки на различни коли... Има устройство (модулатор), което регулира тока и съответно количеството генериран газ според оборотите на двигателя и т.н. На мен ми предложиха пълна с-ма за Хюндая (V6 188кс) за 1500лв...
От това, което прочетох из интернет обаче, има странични ефекти - електрокорозия на електродите (направени от неръждавейка), вкарване на сода бикарбонат в двигателя, ускорено износване на алтернатора и др...
Логиката "защо производителите не са го внедрили досега" е меко казано глупава - то и серийно предлаганите автомобили работещи с метан или LPG се броят на пръсти (2-3 модификации на Фолксваген и Дачия)...
Производителите на автомобили са инертни "динозаври" и дори LED светлини почти не монтират или искат огромни пари за тях при положение, че са доказано по-ефективни и дълговечни... Или може би и LED светлините ще обявите за измама и "перпетуум мобиле"... Ама тях вече ги ползвам от 3-4 години вкъщи и виждам с очите си как от 120 вата свалих консумацията на 20 вата, а дори е по-светло...
не разбирам защо все се обръща на "перпетуум мобиле" темата... дава икономия 20-30-40% т.е. колата пак си работи на бензин или дизел, но добавеният ННО (Браунов) газ подобрява изгарянето ...
Обяснявам защо:
изгарянето в съвременен двигател (чети: след 1955г) е много близко до 100% и няма какво да му подобриш толкова, че да ти донесе и 1%, а камо ли 20-30-40%. Ако имаш изгаряне под 95%, имаш и димна завеса зад колата - повечето хора я забелязват и планират съответния ремонт или замяна още преди разходът катастрофално да се увеличи. Къде са загубите в един ДВГ отдавна се знае и те отдавна не са в изгарянето.
Производителите на автомобили си имат своите тежки грехове, но примерите са ти не особено коректни. Пазарът за автомобили на LPG/CNG е твърде скромен за мащабите, в които се произвеждат днес автомобили, а по ред причини точно този пазар (най-бедните купувачи) не търпи оскъпявания (което непременно става, когато се въвеждат нови технологии). С диодите бедата е там, че са доказано по-дълговечни, но не и В АВТОМОБИЛИТЕ. Проблемите им с вибрациите и топлината в автомобилния транспорт тепърва се решават. Рекламациите от тях са много и някак това се отразява и на цената им, и на склонността на инженерите да ги поставят в нещо, което ще се произведе в милиони бройки и не искаш да го виждаш обратно преди края на гаранционния срок. Диодите си имат своите трудности на растежа даже и в домашното осветление, но това сме го обсъждали в други теми.
бедни купувачи... друг път - въпросните автомобили с LPG са насочени към куриерски и транспортни фирми, таксиметрови услуги... и въобще не са за частни лица...
Пък за светодиодите явно ти е доста стара информацията (Проблемите им с вибрациите и топлината) - но е нормално да не знаеш, там нещата се развиват не за година, а с месеци... Ефективността на най-новите серийни диоди е 160-180 лумена/ват, а допреди 6 месеца най-добрите бяха 100-ина лумена/ват...
Казах бедни, но това значи все пак относително бедни. Такива, на които горивото им е съществен разход спрямо поддръжка, лихви и амортизация. Такива, при които колата изгаря във вид на гориво своята си цена за 100000км или по-малко. Такива, на които транспортът изобщо е значим разход. Същия този пазар има и особени изисквания към покритието и надеждността на инфраструктурата, която доставя гориво. Газстанциите не навсякъде по света са същата навалица като тук, метанът и сега ми е повод за замисляне откъде да мина, а покрай украинската газова криза софийските таксита станаха смешни. Още по-смешни щяха да станат, ако кризата беше продължила 3 месеца.
А за диодите, че ми била стара информацията - не е чак толкова стара, поне спрямо проектния цикъл на един автомобил. След като една технология се развива с месеци, всеки нормален потребител на подобни технологии е склонен да изчака, вместо да се обвързва с безнадеждно остарял вариант (той ще е такъв в края на проектирането). И не, нито топлочувствителността са им оправили, нито от вибрациите, нито дупката в спектъра около зеления цвят на белите диоди. Само обещават (а трите задачи са реално сложни). И да има технологичен пробив по някоя от първите две точки, никой няма да го сложи на кола от класа на VW Голф, преди решението да се е доказало 3-4 години на коли от класа на VW Фаетон примерно. Защото никой не може за половин година да удвои капацитета на сервизната си база.
Преди малко говорих с познат инженер в една от фирмите-производители на газови инжекциони - имали са поръчка да направят ННО-система за камиони за Турция, но не се получили нещата и се отказали... Но за съжаление нямахме време да навлизаме в детайли...
Всичките истории за HHO така звучат - за малко да стане, почти тръгна, един приятел го прави, гледах го на клипче и работи... или в краен случай - стана супер ама няма да го дам за измерване.
Коментар