Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bi Xenon на Jeep-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Bi Xenon на Jeep-а

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
    единия вижда за сметка на другия а кажи че не е тъй
    Ами не е. Така е като си на дълги, ама срещу другия не трябва да си. Цялата история на автомобилостроенето е равномерно белязана с повишаване на изискванията към оптиката на късите светлини.

Сега, че с голямата отвертка можеш и фабричния фар да го навиеш така, че да свети в огледалото на средна ръка джип - ами може, ама идиотите са забранени за острел.

Коментар

пак ме заслепяват оригинални ксенони на новите опелчета и баварчета....
      Имаше една тема за заслепяването... прочети я, направи си изводите. ето я провери си рефлекторите дали не разфокусират, както беше единия мой фар. Вчера го смених и си смених и крушките и сега пред мен пак е ДЕН, без да заслепявам никого. Между другото фаровете от онази мазда, дето си вдига фаровете като порше пасват на Чероки и фабрично имат онази пластинка, за която се говорише в предните постове. На този фар може да се сложи и въпросния "ксенон", заради който е тази тема.
      Колкото до кебапчета и т.н.... че какво лошо има да си сгреем душичките с хубава домашнярка дето дядо я прави? тугедър уид туршийка и свинско?!?!
      Последно редактирано от Y.Stoqnov; 06-11-09, 08:55.

Коментар

Ама не е само до рефлектори. Стъклата на по-старите коли са конструирани да насочват някаква точно определена светлина от точно определено място на източника, в някаква определена посока. Китайските пол@ций на пазара никога не уцелват всички условия.
        Колегата дето пусна темата се е набутал 90$. Аз по същите рекламни алабалистики се набутах 600лв. и сега имам едни страшни ксенони дето не знам къде да си ги сложа. Дори не са китайски. Пробвах на две коли- не става. Пред мене тъмно а насрещното ми севяткат непрекъснато. Каквито и ламарини да сложиш светлото няма да се увеличи. Тогава се почва с голямата отверка и става страшно.

ПП Това с пукницата и скарата е една прекрасна идея. Участвам.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Ама не е само до рефлектори. Стъклата на по-старите коли са конструирани да насочват някаква точно определена светлина от точно определено място на източника, в някаква определена посока. Китайските пол@ций на пазара никога не уцелват всички условия.
          Колегата дето пусна темата се е набутал 90$. Аз по същите рекламни алабалистики се набутах 600лв. и сега имам едни страшни ксенони дето не знам къде да си ги сложа. Дори не са китайски. Пробвах на две коли- не става. Пред мене тъмно а насрещното ми севяткат непрекъснато. Каквито и ламарини да сложиш светлото няма да се увеличи. Тогава се почва с голямата отверка и става страшно.

ПП Това с пукницата и скарата е една прекрасна идея. Участвам.
          Тия дни ще намеря време да сложа ламаринките, а после пак ще си говориме.

На H4 има поне 5-6 вида крушки. Някои с ламаринки, други (мойте) без. Някои са уцелили къде да е балончето на крушките - други - не.

Мойте си светят добре и където трябва, като изключим един отблясък нагоре, поради липсата на тия ламаринки - просто дупката на дългите си зее отворена, и дори когато крушката е изместена напред, при къси светлини, от там минава светлина, дето отива в осветяване на пътя на извънземните. А разликата в осветяването на пътя пред мен, в сравнение с халогенки, е в пъти.

Та, след като ги сложа, ще демонстрирам. От няколко дена съм им хвърлил мерника.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Тия дни ще намеря време да сложа ламаринките, а после пак ще си говориме.

На H4 има поне 5-6 вида крушки. Някои с ламаринки, други (мойте) без. Някои са уцелили къде да е балончето на крушките - други - не.

Мойте си светят добре и където трябва, като изключим един отблясък нагоре, поради липсата на тия ламаринки - просто дупката на дългите си зее отворена, и дори когато крушката е изместена напред, при къси светлини, от там минава светлина, дето отива в осветяване на пътя на извънземните. А разликата в осветяването на пътя пред мен, в сравнение с халогенки, е в пъти.

Та, след като ги сложа, ще демонстрирам. От няколко дена съм им хвърлил мерника.
            Имам абсолютно същият проблем. С тази разлика. че Сусукито ми е с 9004 цокъл и вътре във фара си има пластина да ограничава осветлението на рефлектора за дълги докато съм на къси. Забелязах, че балона на халогенната крушка е на същото разстояние на което е и балона на "китайчето"от началото на цокъла. Разликата идва от допълнителната преходна втулка от 9004 цокъл към техният ( не знам как се казва ) говоря за би-ксенон с електромагнит. По този начин ксеноновата крушка стои малко по-назад от халогенната. Точно заради това при мен и при Спарки си имаме хубава силна светлина на къси и един допълнителен сноп лъчи дълги...
            Според мен трябва да се удължи ограничаващата пластина с толкова колкото е дебела преходната втулка.
            Ще споделя резултата другата седмица...
            LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
              Имам абсолютно същият проблем. С тази разлика. че Сусукито ми е с 9004 цокъл и вътре във фара си има пластина да ограничава осветлението на рефлектора за дълги докато съм на къси. Забелязах, че балона на халогенната крушка е на същото разстояние на което е и балона на "китайчето"от началото на цокъла. Разликата идва от допълнителната преходна втулка от 9004 цокъл към техният ( не знам как се казва ) говоря за би-ксенон с електромагнит. По този начин ксеноновата крушка стои малко по-назад от халогенната. Точно заради това при мен и при Спарки си имаме хубава силна светлина на къси и един допълнителен сноп лъчи дълги...
              Според мен трябва да се удължи ограничаващата пластина с толкова колкото е дебела преходната втулка.
              Ще споделя резултата другата седмица...
              Аз преходна втулка нямам. Абе, като ги махна, ще наснимам. При мен балончето на къси си е горе-долу където трябва. А дупката за дълги, която споменавам, си е на самия корпус на крушката. Просто няма ламаринка, която да я запушва, когато съм на къси. Тая ламаринка трябва да се движи заедно с крушката, и когато крушката се мръдне назад, за да светят дългите, да отваря прозорчето. Поради липсата на тая пружинка, дългите ми светят с една идея по тясна ивица по височина. Слагайки ламаринката ще мога да направя и дупката по-широка, което от своя страна ще подобри и дългите светлини.

ПП: Това е снимка от преди няколко дни:

Тук съм оградил и проблемните отблясъци:

Дори и като се застане стещу джипката със светнати фарове, много ясно се забелязва къде е проблема - отблясък в долната част на рефлектора, в непосредствена близост до крушката. Точно там се отразява снопа светлина, минаващ през въпросната дупка.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от sparkybg; 06-11-09, 10:28.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

това ми се струва, че стъклата ти го правят, дано да греша...
                имам предвид, че ако си с такъв тип стъкла този ефект няма да го има...
                Последно редактирано от Y.Stoqnov; 06-11-09, 11:43.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                  това ми се струва, че стъклата ти го правят, дано да греша...
                  имам предвид, че ако си с такъв тип стъкла този ефект няма да го има...
                  Не е от стъклата, и съм убеден в това. Грапавите стъкла си имат други кусури, но точно тоя номер не го правят те, за съжаление.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Не е от стъклата, и съм убеден в това. Грапавите стъкла си имат други кусури, но точно тоя номер не го правят те, за съжаление.
                    колега, стъклата са част от оптическата система на фара,както и сенника пред крушката... тези с френела /грапавите/ не са предвидени за ксенонови крушки. част от уравнението са. не случайно фабрични ксенони с френел на стъклото няма... дори и петното да се докара при елементарно запрашаване параметрите му се променят а насрещните са заслепени. не случайно се предлагат фарове без френел и с различен заден рефлектор. с тнтм няма как да се постигне добър резултат. слага ли се ксенон е нужна цялосна подмяна на фара, не магерене на крушката.
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                      .....слага ли се ксенон е нужна цялосна подмяна на фара, не магерене на крушката.
                      Еееее, Колега, къде беше кога дадох ония 600лв??
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Ами не е. Така е като си на дълги, ама срещу другия не трябва да си. Цялата история на автомобилостроенето е равномерно белязана с повишаване на изискванията към оптиката на късите светлини.

Сега, че с голямата отвертка можеш и фабричния фар да го навиеш така, че да свети в огледалото на средна ръка джип - ами може, ама идиотите са забранени за острел.
                        )) спрямо идиотие за отстрел аз съл сложил освен 6-те халогена на въртяща се конзола и боен фар : къси+дълги това е с цел да се видят кариесите на тези дето ме заслепяват
                        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                        Honda Shadow VLX 600 - 1999
                        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                        Влади

Коментар

.....боен фар : къси+дълги това е с цел да се видят кариесите на тези дето ме заслепяват
                          Не помага. Калашник е решението. Идиот от лампа се не плаши. Само завижда и като събере пари слага и той и работата пак на калашник отива....ама забранено...
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

има и по-яко решение... балон с боя... отдавна си го мисля!
                            Като те заслепява някой и бум един балон с латекс на предния джам...

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
                              има и по-яко решение... балон с боя... отдавна си го мисля!
                              Като те заслепява някой и бум един балон с латекс на предния джам...
                              Измисли катапулта и веднага правим поне два!

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                                колега, стъклата са част от оптическата система на фара,както и сенника пред крушката... тези с френела /грапавите/ не са предвидени за ксенонови крушки. част от уравнението са. не случайно фабрични ксенони с френел на стъклото няма... дори и петното да се докара при елементарно запрашаване параметрите му се променят а насрещните са заслепени. не случайно се предлагат фарове без френел и с различен заден рефлектор. с тнтм няма как да се постигне добър резултат. слага ли се ксенон е нужна цялосна подмяна на фара, не магерене на крушката.
                                1. Има фабрични фарове с френелова леща и ксенони.
                                2. Фаровете с ксенони по дефиниция трябва да имат система за чистене. Фабрични без такава няма.
                                3. От запрашеността насрещните се заслепяват точно толкова, колкото и при нормална халогенна крушка.
                                4. Обяснявате ми очевидни за мен неща. Все пак съм свикнал да вярвам на собствените си очи, а не на разни приказки. В поркрепа на това, прилагам снимки:

По-очевино нещо от тая картинка, не знам. Долу съм заградил и въпросното петно, дължащо се единствено и само на незатворената

дупка:

И да, фаровете с гладко стъкло, ако са направени както трябва, хем светят по-добре, хем заслепяват по-малко. Но това е заради качествата на самия фар, а не заради крушката.

И да, някой ден ще си поиграя да сменя фаровете с такива с гладко стъкло, а защо не и с лупи. Но и при настоящия вариант, в момента, в който направя крушките така, че въпросното петно да изчезне, смея да твърдя че ще заслепявам по-малко от доста други фабрично направени фарове, че дори и с гладко стъкло. Конкретен пример - Лада Самара и Шкода фабия 1. Понеже съм ги имал и двете, та имам някои наблюдения. Отделно и доста други новички и лъскави творения на днешната автомобилна индустрия, с всякакви фарове, са ме заслепявали твърде често, макар с джипката да съм на доста по-високо от тях.

ПП: Гледал съм и други фарове с ксенони, и проблема в точно това петно е масов, при това при някои положението е значително по-зле. При други пък петно няма, но има отбласъци накъдето се сетиш - цялата долна част, която при къси светлини трябва да е доста по-тъмна от горната, често е много далеч от това пожелание.

ППП: На снимката ясно си личи и светната температура на крушките. Нямат и помен от синьо в тях, при това и на двата фара цвета е абсолютно еднакъв, откак съм ги взел, та досега.
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от sparkybg; 07-11-09, 18:50.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X