Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bi Xenon на Jeep-а

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bi Xenon на Jeep-а

Здравейте колеги и тук таме колежки.
    Купих си от eBay, един кит-комплект H4 Bi Xenon. До тук добре излезе $90. Пристигна и право при един електриджия да го монтира. Oтнесе 50 лева човека, ама най-сетне се стъмни и дойде време да запаля фаровете. Пълен ужас. Светят си на всички страни и няма регулиране. Пак при тоя майстор. Каза, че били някакъв американски стандарт и това било положението. Трабвало да си взема само крушки от европейския стандарт. Не знаех за тея стандарти, а и изрично е описано в eBay-а, че това е кит-комплект за Jeep Grand Cherokee 93-98. /Мояте 96-та г. / Та, моля ви, ако някой е имал подобен проблем, да сподели опита си.
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА! ... и без чалга!
    "Един казл едно, друг друго и...делото преуспяло..." /Я. Хашек/ :)

До: Bi Xenon на Jeep-а

Дай линк към кита в eBay, да видим от кои са точно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това е линка от eBay

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Bi-Xe...Q5fAccessories
      Последно редактирано от hristota; 07-09-09, 14:49.

Коментар

Първоначално публикуван от hristota Преглед на мнение
        Това се вижда само от теб, защото е описание на самото плащане, до което имат достъп само продавача и купувача. Дай линк към самия кит - търговеца със сигурност го продава и сега.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Редактирах го оправих работата Sorry, чак после се сетих, че само аз си го виждам.

Коментар

Като гледам крушкитя нямат ни ламаринки, ни дявол. В тоя случай трябва да ги има фара. Ако обаче фара не е направен за такива крушки - гризеш дървото. На комбинираните крушки, поне тия H4, има ламаринка на реотанчето на късите. Като гледам това е стандарт 9004, чието захващане към фара е еднозначно много по-добро от H4, обаче защо крушката няма ламарини за засенчване, нямам идея.

Застани срещу някоя стена на 2-3-4 метра, и снимай при дълги и при къси как свети, ако можеш, и после ще го мъдриме.

Коментар

Спарки много заобиколно ти го казва, но аз да ти преведа - бъди психически готов за нови, по-качествени крушки (останалого можеш да си запазиш). Освен това, тия 6000 келвина са много гот само пред дискотеката, за да виждаш добре си намери 5000 или 4300.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Като гледам крушкитя нямат ни ламаринки, ни дявол. В тоя случай трябва да ги има фара. Ако обаче фара не е направен за такива крушки - гризеш дървото. На комбинираните крушки, поне тия H4, има ламаринка на реотанчето на късите. Като гледам това е стандарт 9004, чието захващане към фара е еднозначно много по-добро от H4, обаче защо крушката няма ламарини за засенчване, нямам идея.

Застани срещу някоя стена на 2-3-4 метра, и снимай при дълги и при къси как свети, ако можеш, и после ще го мъдриме.
                Във фара има една ламаринка, която е отгоре, / като дъгичка такава/ не е пред самата крушка като при други фарове. Иначе проблема идва вероятно от това, че крушката е по-дълга с 2 сантиметра от другата и минава, много по-напред от тая ламаринка. Според мен, ако крушката се измести назад с около 2 сантиметра ще се фокусира светлината.

Коментар

Според мен, ако крушката се измести назад с около 2 сантиметра ще се фокусира светлината.
                  Доста невярно твърдение, и то от фотограф. Я монтирай един обектив с дистанционен пръстен и да видим дали изобщо ще можеш да фокусираш - в най-добрия случай ще имаш някакво подобие на макрообектив. Безкрайност нанайси
                  Последно редактирано от kinex; 07-09-09, 17:16. Причина: по-леко
                  ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Спарки много заобиколно ти го казва, но аз да ти преведа - бъди психически готов за нови, по-качествени крушки (останалого можеш да си запазиш). Освен това, тия 6000 келвина са много гот само пред дискотеката, за да виждаш добре си намери 5000 или 4300.
                    Тва е само теория. Практиката показва, че няма две еднакви крушки, дето имат еднаква цветна температура
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                      Доста невярно твърдение, и то от фотограф. Я монтирай един обектив с дистанционен пръстен и да видим дали изобщо ще можеш да фокусираш - в най-добрия случай ще имаш някакво подобие на макрообектив. Безкрайност нанайси
                      Ама тая работа изобщо не е като оная
                      Тук се получава че крушката идва по близо до предното стъкло на фара. Излиза напред, пред ламаринката поставена над нея във рефлрктора. От това се получава ртазсейване на светлинана във всички посоки. Ако крушката се мръдне назад така, че да дойде на мястото на халогена, би трябвало да има ефект. Тук става дума за рефлекторното отражение на светлината, а не за фокусно разстояние. Може би думата "фокусира", не съм поставил на място. Тези фаеове са със рефлектори, а не с лупи.

Коментар

Никога няма да можеш да позиционираш крушката правилно, вервай ми. Тя е типичен точков източник (ако си спомняш навремето от черно-бялото в тъмната стаичка).

Нищо не перчи да пробваш, но хем всички ще те псуват, хем няма да виждаш нищо. Нови, правилни крушки му е майката. Иначе не знам как ще постигнеш паралелен сноп.

​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                        Volvo XC90 D5 Executive '12
                        Volvo XC60 D5 Summum '11
                        Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                          Никога няма да можеш да позиционираш крушката правилно, вервай ми. Тя е типичен точков източник (ако си спомняш навремето от черно-бялото в тъмната стаичка).

Нищо не перчи да пробваш, но хем всички ще те псуват, хем няма да виждаш нищо. Нови, правилни крушки му е майката. Иначе не знам как ще постигнеш паралелен сноп.

Аз много неща си спомням, но напомням, че тук почти няма оптика. В този случай не участват лещи. За снопа на светлината се грижи един джам на фара, рефлектота и онази злополучна ламаринка от горната страна на крушката. За да се отрззи правилно светлината крушката трябва да е на нужното място. Светлината се разпилява когато крушката е издадена с 2 саниметра по-напред. Когато крушката отиде назад снопа се събира / Това го пробвах и става. Тук е въпроса как да се задъджи крушката там./.
                          Обратно пропорционално на обектива. Рефлектора е огледало, еин вид, та и нещата там са огледални...
                          P.S. Това май трябва да е моята крушка:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BIXEN...cessories#shId

Коментар

Тук е въпроса как да се задъджи крушката там./
                            С тнтм не става. Трябва ти правилната крушка. Даже няма нужда от ибей - у наше село отдавна се продават.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              С тнтм не става. Трябва ти правилната крушка. Даже няма нужда от ибей - у наше село отдавна се продават.
                              В наше село са поне 4 пъти по-скъпи. Иначе то е ясно, че ... Козата си сака пръч... Апропо, някой ако знае къде тук в БГ има крушки на прилични цени, сега е момента да ме посъветва.
                              Благодаря!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X