Кутията има 4 датчика и 5 клапана. Чудя се защо още не си си "написал" управление по твой вкус.
Управляващия и софтуер подлежи на декомпилация. PowerPC. 768к барабар с таблиците. Но прихода от такова нещо трябва да е доста сериозен, защото и прекия разход и загубеното време са сериозни.
Ако беше преди 15 години и живеех в САЩ щеше да е друго. Сега и тук сметката не се връзва. А и кутията е морално остаряла, макар все още да е масова, особено производната и 68RFE.
Последно редактирано от sparkybg; 30-05-23, 12:04.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- Underdrive: пакет за 68RFE, +20% площ (10 едностранни диска срещу 4 двустранни), Raybestos GPZ RTK6801. Стария беше в перфектно състояние.
- Overdrive: underdrive пакет за 68RFE като горния + един двустранен диск и един стоманен диск, +опорен диск на TransGo за повече място +50% площ (10 едностранни + 1 двустранен диск срещу 4 двустранни). Стария пакет беше поизпечен, макар и не чак лошо. Станало е по време на борбите с регулатора на налягане и грешното сглобяване първия път.
- 2C: Alto 128757 пакет с Red Eagle фрикциони и Kolene стоманени дискове, +50% площ (3 двустранни дискове вместо 2). Стария беше леко изпечен. Причини - предполагам сътщите, или вижд следващата точка
- 4C: Raybestos GPZ RTK6804 за 68RFE, +25% площ (4 двустранни диска вместо 3). Стария беше перфектен. Смених и буталото - при първия монтаж му нараних леко уплътнението и подозирах разни дребни странични ефекти като ефект, вероянто свързани с позапичането на 2C съединителя
- Reverse: Alto High Energy, както си е оригиналнмо. Стария беше ОК. Обаче при сбъркания монтаж и миналото разглобяване стоманата беше позапечена, дисковете също, та смених фрикционите. Стоманата, сменена при предното сглобяване, си беше перфектна.
- Сменен TC акумулаторът в помпата, както и още една част пред него.
- Сменени 2 чарка в клапаннот тяло
- Сменени гарнитури на клапанното тяло - старите са работили добре и crossleak не е имало
Имаше малко метрална кашичка по магнита, но никакви други налепи никъде. Маслото си беше червено.
При всичкото това кутията си се държеше нормално с мнооого дребни (Деди би казал - автохипохондрични) дефекти. Факта е че сега и те са отстранени.
Сменен преден кардан с Dormann. Задното каре грее повече, макар и не чак прекалено - мога да си задържа пръса около половин-една секунда, което значи че е под 70 градуса. Обаче вибрациите са повече от с оригиналния, та ще бъде даден на баланс. Поне луфтове няма никакви (за разлика от оригиналния, на който шлиците към задфното каре са хлабави) и ако ен е хептен крив, би-трябало балансът да се получи.
Последно редактирано от sparkybg; 11-06-23, 09:32.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Върнах стария кардан, върнаха се старите дребни вибрации. Dormann-ът ще иде за баланс при Феликс ако изобщо нещо става от него. Задното каре май вече има някакъв луфт, не е стегнато, и ми е малко чудно от какво грее повече от смененото от мен на оригиналния кардан с най-евтиното китайско от Rockauto. Не грее прекалено - под 70 градуса е, но другото е под 60.
Голяма драма с тия кардани. Не конкретния случай, а въобще.
Последно редактирано от sparkybg; 11-06-23, 20:13.
Чисто нов, в оригинална недокосната опаковка, без следи от удари. Има и тежест от баланс, та явно наистина такъв е правен. Задното каре е капсуловано, предното май също. Не пуска грес. Съдейки по плика, греста е графитна или молибденова.
Единственото ми обяснение е докато са го балансирали да не си е бил разнесъл греста. Или да е препълнен.
Последно редактирано от sparkybg; 11-06-23, 21:40.
За кардана в София се оказва че няма решение. Във Феликс нямат фланци, АутоМиг не можели да закачат по-къс кардан от 1200мм, но пък можели да ми сменят шлиците на оригиналния, Еврован вече нямат сайт, а там, където мисля че бяха, има някаква табела, един от редовете на която е "ремонт на комарал системи", при прочитането на което се изнесох с втора светлинна.
Явно това карданите са яко космическа технология.
За кардана в София се оказва че няма решение. Във Феликс нямат фланци, АутоМиг не можели да закачат по-къс кардан от 1200мм, но пък можели да ми сменят шлиците на оригиналния, Еврован вече нямат сайт, а там, където мисля че бяха, има някаква табела, един от редовете на която е "ремонт на комарал системи", при прочитането на което се изнесох с втора светлинна.
Явно това карданите са яко космическа технология.
На Теца пита ли?
Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Око за око, паста за зъби!
Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!
...там, където мисля че бяха, има някаква табела, един от редовете на която е "ремонт на комарал системи", при прочитането на което се изнесох с втора светлинна...
АутоМиг са това. Каза че не може да закачи по-къс кардан от метър и двайсе. Но можел да ми смени шлиците. Обаче оригиналния кардан ще го пипам само ако успея да се сдобия с друг не по-лош от него.
От другите отговор все още няма, но турците от Кардан Експрес ми се обадиха един час след като пуснах мейла със запитаването и казаха че няма проблем да проверят/балансират тоя, както и да ми произведат еквивалентен кардан с кръстати карета.
Съответно карданът днес ще отиде към Асеновград. До тук отношението ми хареса.
При скорост 120 км/ч, реални около 115 км/ч, оборотите са около 2150. Обикновено са без бавни. На клипчета съм виждал и с бавни, но дали не са самоделка незнам.
Коментар