Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американско WK 2009та - конверсия на задни мигачи??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здравейте,

Да побутна темата малко и аз

Най-накрая и аз се сдобих с Jeep Grand Cherokee WK 2007 - 5.7 HEMI от щатите на скромните 77к мили и с 3 детайла за ремонт. Сега обаче, докато трае ремонта на ламарините почвам да се оглеждам за конверсията на стоповете. След като изчетох цялата тема за стоповете се чудя дали съм на прав път да конвертирам моите:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0343.jpg
Прегледи:0
Размер:628.8 КБ
ID:7004086

Име:IMG_0342.jpg
Размер:712.7 КБ
ID:7004087

Все още не съм намерил подходящи стопове в европейски вариант, виждам, че ги няма много, а там където ги има - държат висока цена, но каквото... Намерих тази инсталация от донор:

Име:IMG_0350.JPG
Размер:186.3 КБ
ID:7004088

Име:IMG_0349.JPG
Размер:175.8 КБ
ID:7004085

Гледам, че моите са като на Спарки - 3 пинов конектор за стоп/габарит и мигач и 2 пинов за другите. На европейските е 5 пинов и върви към платката.

Въпроса ми е, може би няма да стане, но все пак да питам - ако си закупя европейски стопове (не че имам друг вариант де) и намеря сигналите за отделните секции и ги обединя в европейската букса, ще тръгнат ли "новите" европейски стопове? Т.е. да срежа моите два конектора, намеря сигналите и ги обединя в "новата" европейска букса ?

Благодаря!
    Прикачени файлове

Коментар

Да беше снимал стоповете от вън, а.
      Я, Спарки се появи. Сега ще има истински отговор.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Като изключиш комбинираните светлини има задни, габарит и мигач и до двата стопа. Нямаш спирачка.

Като махнеш левия стоп, отдолу ще водиш дупка. През там може да мине кабел за стоп, който да хванеш вътре към нинаващия наблизо сноп. После трябва по снопа под бронята да го закараш и до десния стоп.

Това правих аз. И после диодни оранжеви лрушки, щото купих американски стопове с 3 светлини, а не европейски. Драстично по-евтини са.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Като изключиш комбинираните светлини има задни, габарит и мигач и до двата стопа. Нямаш спирачка.

Като махнеш левия стоп, отдолу ще водиш дупка. През там може да мине кабел за стоп, който да хванеш вътре към нинаващия наблизо сноп. После трябва по снопа под бронята да го закараш и до десния стоп.

Това правих аз. И после диодни оранжеви лрушки, щото купих американски стопове с 3 светлини, а не европейски. Драстично по-евтини са.
          Ясно, благодаря. Т.е. ако правилно съм разбрал, левия стоп има допълнителен сигнал за спирачка ли ? Или от къде идва сигнала за спирачка ? И като цяло моята идея + допълненията от теб ще свършат ли работа ?

Благодаря отново!

Коментар

Ето снимка за колегата drukman , че наистина забравих да ги снимам отвън:

Име:1742585452454853.jpg
Размер:640.6 КБ
ID:7004105

Коментар

Има сноп жици, който върви отвътре на купето и се изкачва по най-задната лява колонка. От него можеш да вземеш жица за стоп светлина, защото отива до третия стоп. После тая жица минава през удобна фанрична дупка към левия стоп, а от там по сноп трябва да я прекараш до десния стоп. Лично пъхнах тънко гофре е дупката, и в него жицата, за да я защитя пт протъркваме. После лепнах и парче Dinamat, така че да не може да влиза вода.

Цвета на жицата в снопа можеш да видиш от сервизното. Сори, ама си пека задника на плажа и няма как да гледам аз.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сърдечно благодаря!

Стига ми ноу-хау-а. Другото ще си го намеря сам.

Поздрави и приятна почивка!

Коментар

Ако не ти се занимава със специални крушки и разправии в полицията, можеш да сложиш мигача в бялото за задния ход. Бяло-оранж лед крушки има на пазара. Така си направих Шевито.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Почнах да си го мисля и аз това. Да пробия до фасунката на задната една дупка и да залепя някаква стандартна фасунка. Предполагам после трябва само да отклоня сигнала от тройката букса? И "жми градо" ?

Коментар

• С такова "нещо" ще минеш КАТ ама друг път.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 1 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X