Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американско WK 2009та - конверсия на задни мигачи??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Американско WK 2009та - конверсия на задни мигачи??

Въпросния модел возило до 2007ма е с отделни жици и секции за мигач и стоп, съответно конверсията се състои или в оранжеви диодни крушки, или в смяна на стоповете с европейски - инсталацията на европейските и американските е еднаква.

След 2008ма обаче, някой титан на мисълта променя американския вариант да е с обща жица и секция за стоп и мигач. Европейски стопове лесно ще купя за не толкова много пари, но има ли начин със смяна на инсталация и някой модул от европейско да стане човешки, или трябва да се правя на жичкаджия?

Европейските след 2008ма си остават с отделна секция.

Въпроса ми е, ако има заводски начин да стане, кой точно модул да търся? И кое точно парче инсталация?

Въпросното е 5.7 Hemi, което надявам се скоро ще тръгне от САЩ насам, та искам да се подготвя за технотеста.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Погледни тук http://jscan.net/jeep-wrangler-jl-li...specification/ за JK е, но предполагам е същото. И на WK има някаква такава функция, но като ми обявиха цена от 400 лева за еврофстопове втора ръка и още 300 за преправяне на инсталацията не съм се интересувал повече. Извинявам се на колегите ако ги дразня по светофарите с мигащия стоп.
    Някъде по обявите за продажба видях преправяни с жълта крушка в секцията за задна светлина тоест нямаш светлини при каране назад.
    Последно редактирано от mariiin; 11-09-21, 18:00.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ...Въпроса ми е, ако има заводски начин да стане, кой точно модул да търся? И кое точно парче инсталация?
      Модула за светлини е един или са два - един за предни светлини и един за задни?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Един е. FRONT CONTROL MODULE се казва. Отпред при мотора е.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Описаното в линка горе, през менюто ли се прави и иска ли дилърски код/права?

Коментар

Казуса до някъде е изяснен:

1. Купуват се европейски мигачи или светлините за задна се правят с двуцветни LED крушки.
            2. Евентуално се купува европейска инсталация от последните букси до стоповете.
            3. С Jscan или FCAScan се изключва опцията за задни комбинирани светлини - така спирачка + габарит вече не мигат.
            4. Ако до буксата няма жица за мигачи, прекарва се такава или от предните/страничните мигачи, или както е щатната от FCM/PCM модула до буксата.

Подробности дали работи - след няколко месеца като пристигне возилото.

Коментар

Не помагам по темата, но много американски виждам, регистрирани, пък мигачите са им червени. Те как са минали технотест? Или не е задължително вече да са оранжеви?
              Между другото, преди години щях да купувам щатско Камри, но мили, фаренхайти и подобни ме отказаха. При теб как стои въпроса с температурата? Става ли прекодиране само?

Коментар

• push
                push коментира
                Редактиране на коментар
                С комплектче за Технотест ................

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
              Не помагам по темата, но много американски виждам, регистрирани, пък мигачите са им червени. Те как са минали технотест? Или не е задължително вече да са оранжеви?
              Между другото, преди години щях да купувам щатско Камри, но мили, фаренхайти и подобни ме отказаха. При теб как стои въпроса с температурата? Става ли прекодиране само?
              На някои по-нови коли има фабрично зададено да си сменяш температура и километри/мили. Моето Мондео си е купувано в БГ, има опция за одометър в мили, за температурата също мисля, почти съм сигурен.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Скоростомера е разграфен и в двете, километража, одометъра, разхода и т.н. се сменят през менюто. Единствено панела на климатика ще остане във фаренхайд - там е твърдо напечатано.

Коментар

ако идва с регистрация от ЕС, не минава технотест, а в КАТ не ги интересува - моя пикап е така.
                  за тези извън ЕС, най-често се взимат стопове назаем /както и за фаровете от UK/ и след това се връщат червените.

Коментар

Скоростомера е разграфен и в двете, километража, одометъра, разхода и т.н. се сменят през менюто. Единствено панела на климатика ще остане във фаренхайд - там е твърдо напечатано.
                    А честотите на радиото как са? Че на Тойотата и там имаше дърво.

Коментар

• genadi.tsvetkov
                      genadi.tsvetkov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Със сигурност са само нечетни.

• sparkybg
                      sparkybg коментира
                      Редактиране на коментар
                      В грешка си. Има настройка през JScan и за това. Току що проверих.

Тъпото е че навигацията май няма изобщо европейски карти, та вероятно ще се сменя с китайче с Аndroid. Поне има специфични за тоя модел и година, та няма да има еквилибристики. Ще го решавам в движение това.

А честотите на радиото как са? Че на Тойотата и там имаше дърво.
                    Не знам, но това и без друго ми е най-малкия дерт, защото е много вероятно да го сменя, а и радио в колата не съм слушал не помня от кога.

Точно моето има и някслво сателитно радио като екстра май. Ще го видя що за птица е.

Засега дерта ми е да дойде и да получи регистрация, както о да отстраня ако има някакви съществени неизправности. Подробностите ще ги мисля после.

Коментар

...Точно моето има и някслво сателитно радио като екстра май. Ще го видя що за птица е...
                      Вероятно няма да го видиш как работи. Пследно както се интересувах, това работеше само в северна Америка.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• atanas_93
                        atanas_93 коментира
                        Редактиране на коментар
                        За сателитното радио забрави.

• Dilyan Zagorchev
                        Dilyan Zagorchev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Монтира се едно "радио" Flowmaster Super 40 и това е музиката за ушите 😜

За задните мигачи може да се получи с led крушки с двойна светлина. Нещо подобно като при моя kj с предните мигачи и drl. Допълнителния кабел на крушките (този за drl) се свързва към инсталацията на задна, а буксата за мигача се свързва към буксата на мигача на стопа ако е с две отделни крушки. Ако е с една, се захранва от инсталацията за мигача, а габарита си остава. Така при подаден мигач ще свети жълтата светлина на двойната крушка в секцията на заден ход. При включване на задна ще свети бялата светлина за заден ход в секцията за заден ход. Габарита и стопа трябва да си остане в секцията на стопа. Това чисто теоретично. Може да се наложи препрограмиране на секция стоп/габарит/мигач.

За случая са необходими подобни led крушки с двойна светлина и цокъл Т20/Т25 ако ще се ползва оригиналния цокъл, ако ли не и се захранва от инсталацията, то няма значение какъв цокъл ще се вземе-той ще се изреже.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20210913-120501.png
Прегледи:1531
Размер:652.6 КБ
ID:6770955Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20210913-120512.png
Прегледи:1619
Размер:415.3 КБ
ID:6770956

Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
                      Око за око, паста за зъби!
                      Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!

Коментар

На мен ми струваше 300лв преработка стоповете и подмяна на светодиодите отзад . Отне ми 4- 5 дни с куриер Варна - Сф - Варна и съм доволен. Инсталация не е преработвана . Това е на MB Gl450 2012г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X