Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американско WK 2009та - конверсия на задни мигачи??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ъъъ, все пак обсъждаме крушки за мигачи. Те по дефиниция за мощността и конструкцията си няма как да заслепяват, остава ни само да ги докараме така че да се виждат достатъчно и на светло.

Колкото до фаровете - доволно количество фабрични такива хич не се справят добре със заслепяването, дори при положение че позицията ми във въпросното WK е доволно по-висока от в средностатистически автомобил. Та шарените лепенки и засукани цифри по стъклото са едно, но живия живот - друго.

Удължавах номера в КАТ мисля 3 или 4 пъти. Всеки път ги питах тия мигачи ОК ли са, всеки път получавах утвърдителен отговор. Толкоз. Че на друго място или време може и да не е така - никак не споря. Тогава щях да взема едни европейски под наем и да мина с тях регистрацията. Трети вариант бяха грозни "тунингови" с всички необходими надписи, четвърти вариант беше - мигача в светлината за задни и отделни светлини за задни някъде по бронята - в камионджийските магазини, и не само, варианти да искаш, някои дори с прилежачщите надписи и цифри по тях.

и т.н. и т.н.

Когато пазарът е изкривен, гарнирано с пословичната цигания на автопроизводителите, случват се такива неща. Мигачите ми в момента (и предни и задни) си вършат работата и на светло и в мрак, и това е единственото, което ме интересува.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Малък ъпдейт...

За архива:

Купих OSRAM 7505DYP-02B Amber, които светят оранжево/жълто, но през червения мигач са си червени :-)

Един приятел от Германия ми намери изостанали OSRAM 3547YE-02B... и О! Чудо! червения мигач свети жълто :-) Единственият проблем е че мигането е доста по-бързо от колкото със стандартните крушки.

Има ли решение на този проблем или да свиквам?

Благодаря за помощта!

Поздрави,
      Иво

Коментар

• Първоначално публикуван от rack Преглед на мнение

Има ли решение на този проблем или да свиквам?
        Има. Казва се "резистор". В случав нещо като 16-18 ома, мощен - примерно 5W. Аз съм го правил с 2 последователни по 8,2 ома, 10W, с идеята това цялото да не се нагрява твърде. При 16 ома и мигане на 50%, върху резисторите се отделя нещо като 6 вата, което в дългосрочен план и жежко време може да понагрее резистора, ако физически е малък.

За съжаление тоя точно модел няма опция за изключване на проверката на крушки. Във WK2 вече има. Там не се и прекарват допълнителни жици - всичко е само настройки.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Мощен мощен, колко па мощен.
          Това е мигач - гасне изгасне и основно не свети.

Коментар

• Така де, но е редно да се вземе предвид най-лошия сценарий. Например половин час на на аварийни.
            При коефициент на запълване около 50% не е трудно да се сметне каква мощност биха разсейвали резисторите.

Всъщност няма какво да се смята. Спарки е дал ориентировъчни стойности.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• На аварийни не е 50/50 режима от примерно 15 години.

Коментар

• Щом ще се упражняваме в буквоедство: 2025 (края) - 2009 = ?

И коментаторите...

Коментар

• Първоначално публикуван от Jasonf Преглед на мнение
                  На аварийни не е 50/50 режима от примерно 15 години.
                  На WK1 е там някъде. На WK2 също.

Дори 30 да е - 5 ватов резистор лятото при 40 градуса, след половин час на аварййки ще е отишъл на над 100 градуса, ще е направил изолацията мека, и т.н. Докато започенш да се чудиш защо от време на време ти гори бушона или ти трупа грешка за късо.

Коментар

• Да бе ясно. А след час още по зле.

В живия живот на кола да стои на аварийки ѝ се случва максимум веднъж. Шанса това да е докато навън е 40* е много близък до нулата.

Няма лошо да се преосигури човек, разбира се.

Коментар

• Благодаря! Ще тествам.

Относно аварйните... ползвам ги единствено по предназначение и никога като копче "си прайм квот си искам"... :-) И в тази връзка, когато колата е на аварийни, мигачите работят с нормална скорост :-)

Съвсем извън темата: Каква е причината да не произвеждат вече "крушки" с такива диоди? Цена или друго?

Коментар

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ефективност, особено като са нагряти. На тия с фосфор ефективността на студено е тройна, на топло отива на 5-6 пъти.

• Дали това не е решението? Има си пасивно охлаждане...

https://vikiwat.com/rezistor-10-937-10w-5-tyco.html

Де факто стопа с мигача са извън колата, и има кухина в която да го събера. Както казах по-горе, инсталацията е била преработвана в Англия и кабелите за мигачите са на клеми.

Само не разбрах, паралено на кабелите ли връзвам резистора?

Коментар

• Абсурд. Викиват е българския вариант на алиекспрес

Коментар

• Резисторът се свързва паралелно на двата проводника.
                          А конкретният резистор трябва да е монтиран върху метална повърхност за да се охлажда.

Бих ти препоръчал подобни резистори.
                          Спарки вече е пояснил защо трябва да са монтирани далече от кабелни снопове и пластмасови детайли.

И коментаторите...

Коментар

• Сложи 15 ома 20 вата паралелно на кпушката. 10ома 10 вата е компромис.... временен. Ако нямат 20 вата, може 2 по 8 ома или 2 по 30ома. Едните последователно другите паралелно.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо
                            Silverado 1.3 i

Коментар

• За мигачи емпирично съм установил че тези работят без да греят.

10Ω; 25W; ±5%; 550V

25вт за преосигуряване няколко пъти.
                              Последно редактирано от Jasonf; 24-12-25, 08:00.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                              X