Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Американско WK 2009та - конверсия на задни мигачи??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

"Сулфидка" (така и не разбрах защо така им казваха някога) C10W и W16W:

- диоди Cree XP-G3, 3000К, CRI 90+
    - 1.3W (233 лумена) и 1.6W (261 лумена). Мощност на диодите МНОГО под номиналната.
    - и двете работят на около +25 до +30 градуса над околната температура.

При тия режими трябва да карат до пенсия.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:snap_000002.jpg Прегледи:0 Размер:229.7 КБ ID:6801074

На C10W тепърва ще и слагам чашките в краищата.
    Последно редактирано от sparkybg; 20-12-21, 21:08.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пре-ка-ля-ваш!
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Пълния комплект за интериор, предни габарити+мигачи, предни странични мигачи, осветление на номера. На снимката липсват само крушките за оранжвеите мощни задни мигачи:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:krushki1.jpg Прегледи:0 Размер:257.0 КБ ID:6810295

Вътрешните всичките са 3000К CRI90+, външните 4000К CRI 70-80.

Остава и возилото най-накрая да мине митница и да ми го домъкнат, че да ги наслагам.
        Последно редактирано от sparkybg; 22-01-22, 21:35.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Тая работа с дебело калайдисаните пинове 'ич не ми харесва. След време контактът се врязва в припоя и го размазва навсякъде.
          Трябваше да запоиш някоя покрита тенекийка, нещо неръждаемо и т.н.

И коментаторите...

Коментар

На предишното возило за 10 години нямаше грижи с това. Но ако проима лесно може да се коригира.

Коментар

Спарки, откъде в България може да си купя достатъчно силна интериорна „сулфидна“ SV8.5-8 (и аз не знам защо така се нарича) крушка. Размера и е 30-31 мм, което явно е проблем за добра лед алтернатива. Оригиналната е 10W и по данни на осрам е 120 лумена. Какви ли не алтернативи съм слагал, но не съм доволен. Скъпите маркови (Осрам, Филипс) са 25-30 лумена (много мрачно). Гледам Осрам модел 2021 е само 45 лумена, защо така, нямам идея. Имах някаква китайска (6 светодиода), която светеше прилично, но не по-силно от оригиналната, но някой от елементите и започна да трепти много дразнещо и я изхвърлих. Сега виждам, че омегалайт предлагат някакви Cree 250 лумена, но са от 36 мм нагоре, т.е. пак дръвце. Без реален отзив, не бих поръчал, защото масово се пишат глупости. Пример – отварям базар.бг. Някакъв предлага всички размери, 3 вата, 800 лумена! Или аз съм много изостанал с технологиите, но над 260 лумена на ват ми се струват леко... А аз просто си търся нещо, което да съответства на оригиналната, или малко по-силна.

Коментар

Спарки,чел съм цялата тема,но съм объркан от опциите за стоповете.Купих едно WK2,HEMI, от Канада и на мен ми предстои конверсия на стоповете,би ли ми казал ккакъв е най-евтиния вариант да светнат жълто мигачите.Гледам,че в Автосклад има на 60-на лева с отстъпката,но май и те са амерриккански стандарт.
                Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                Враца

Коментар

Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнение
                  Спарки, откъде в България може да си купя достатъчно силна интериорна „сулфидна“ SV8.5-8 (и аз не знам защо така се нарича) крушка. Размера и е 30-31 мм, което явно е проблем за добра лед алтернатива. Оригиналната е 10W и по данни на осрам е 120 лумена. Какви ли не алтернативи съм слагал, но не съм доволен. Скъпите маркови (Осрам, Филипс) са 25-30 лумена (много мрачно). Гледам Осрам модел 2021 е само 45 лумена, защо така, нямам идея. Имах някаква китайска (6 светодиода), която светеше прилично, но не по-силно от оригиналната, но някой от елементите и започна да трепти много дразнещо и я изхвърлих. Сега виждам, че омегалайт предлагат някакви Cree 250 лумена, но са от 36 мм нагоре, т.е. пак дръвце. Без реален отзив, не бих поръчал, защото масово се пишат глупости. Пример – отварям базар.бг. Някакъв предлага всички размери, 3 вата, 800 лумена! Или аз съм много изостанал с технологиите, но над 260 лумена на ват ми се струват леко... А аз просто си търся нещо, което да съответства на оригиналната, или малко по-силна.
                  31mm е проблем да се намери. Иначе, крушка с такива размери може да поеме до към 1.5-1.7 вата, което с хубав диод ще дойде до към 250 лумена.

Защо продаваните са по-малко - много просто. Диодите са насочени и светат на 120-160 градуса и не се самозасенчват. От 120-те лумена на оригиналната между 20 и 50% се губят в самия плафон без изобщо да го напуснат. При LED крушка такова нещо няма. Поради същата причина и насочена LED пура 8-9 вата свети повече от обикновена луминесцентна пура 18 вата (това последното съм го мерил дори).

Ако се беше сетил да попиташ ПРЕДИ да поръчвам платките, можеше и да вмъкна една поръчка за 31мм, ама вече е късно. Моите сулфидки са 1.7 вата и над 300 лумена. Ако сега ти поръчам платки, само те ще струват 40-ина лева, от които транспорта е 30 и нагоре. Сметката се връзва ако се поръчват на куп с комбиниран транспорт. Мойте всичките са ми излезли нещо като 70-90лв.

Коментар

• Двигателист
                    Двигателист коментира
                    Редактиране на коментар
                    Е, здраве да е! Благодаря за инфото!

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                  Спарки,чел съм цялата тема,но съм объркан от опциите за стоповете.Купих едно WK2,HEMI, от Канада и на мен ми предстои конверсия на стоповете,би ли ми казал ккакъв е най-евтиния вариант да светнат жълто мигачите.Гледам,че в Автосклад има на 60-на лева с отстъпката,но май и те са амерриккански стандарт.
                  WK2 си е със заводски диодни стопове и доколкото знам се сменят диоди, но не знам подробности. Ако не се лъжа някой назад в темата спомена че струвало около 300 кинта.

Коментар

Спарки, не помня всички дискусии в темата, но да ти потвърдя, че след като ти пристигне джипа, е хубаво да си вземеш ДжейСкан ако го нямаш и после с 3-4 клика си сменяш начина на работата на задните светлини от Америка - Европа, ей сега цъках и видях, че вече е активна тази опция в софтуера.

Да е жив и здрав поляка, много благини е отключил в приложението.
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Това съм го набавил още около 12-ти септември. И DiagFCA ще набавя. Четеца ми е в жабката и той от 4 месеца.

...но, това е само част от проблема. Няма я жицата за стоповете физически, и ще трябва да я прекарвам, както и да преправям буксите за стопова с 3 крушки. Оригиналнио американските са с 2 крушки.

Вече е освободено. Чакам го до 10-ина дена. После ще отворя тема, вероятно. То общо взето светлините и най-належащите чорби ще се сменят преди Технотест и КАТ. После ще мисля останалото (дано да няма нещо повече де, ама ще видим). Вероятно и акумулатор ще трябва, че неговия хич не го виждам да е устискал 4 и кусур месеца.
                      Последно редактирано от sparkybg; 01-02-22, 11:51.

Коментар

• I.Stoyanov
                        I.Stoyanov коментира
                        Редактиране на коментар
                        Спарки, знаеш ми мнението за американската техника, като бивш ползвател на такава и не съм никак изумен нито от изпълненеито на МПС-то, нито би ме впечатлило с нещо конкретно, НО - мега много се изкефих на последният ти пост. Толкова много чакане е най-големия кеф от цялата работа. Чакаш ден след ден, докато планираш какво ще сториш в бъдеще, обмисляйки в какво състояние ще дойде. Евала, дори и колата да не е баш това което очакваш си струва заради тръпката на очаквания "подарък" и това какво би открил в него.
                        - бъди здрав да му се радваш ти и семейството ти и никак не забравяй да пуснеш нарочна тема с много снимки

• sparkybg
                        sparkybg коментира
                        Редактиране на коментар
                        То аз кръгче така и не направих, та ще видим. Но за разлика от други поне интериора и седалките са ми по вкуса, и това е първия американец, който ми е харесал в това отношение. Впрочем, вече набавих сервизни ръководства, свалих всички схеми и каталози за части за всички години (купих си едноседмичен достъп до мопарската база - има ВСИЧКО), поначетох доста и добих представа с какво ще си имам работа, та технически смея да твърдя че няма много с какво да ме изненада. Остава само като общо усещане да ми допадне, но това няма как да го знам преди да съм навъртял поне едно море разстояние.

Аз обичам по-традиционен и "обран" дизайн а не модерните изцепки - ХК по скромното ми мнение е точно такова, и отвън и отвътре, а иначе като комплектация като изключим дизайна е буквално 1:1. Но XK не би си купил никога. При друг може да е обратно - вкусове всякави. WK2 също ми харесва, ама вече е много повече кола, отколкото джип, не само като окачване а и като задвижване.

Та така. Изчака ми се чакането. При нормални обстоятелства щеше да е дошло за под 2 месеца, ама...

Честито и безаварийно и да си жив и здрав да му се радваш.
                      Чакаме темата.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        ...Вече е освободено. Чакам го до 10-ина дена. После ще отворя тема, вероятно. То общо взето светлините и най-належащите чорби ще се сменят преди Технотест и КАТ. После ще мисля останалото (дано да няма нещо повече де, ама ще видим). Вероятно и акумулатор ще трябва, че неговия хич не го виждам да е устискал 4 и кусур месеца.
                        Отдавна забравената тръпка в очакване на закупения автомобил. И от това ни бяха лишили рептилите, но справедливостта отново възтържествува.

И коментаторите...

Коментар

Този инжектопляктор не е ли точно за твоя проблем с липсата на жица? Поръчал съм го за приятел и сигурно аз ще му го слагам, но изобщо не съм го разглеждал подробно.
                          https://www.aliexpress.com/item/4001...5c234c4dE3jWy9
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Няма да ти хареса как работи. Не защото е китайско, а защото просто е невъзможно да се направи да работи както трябва.

Имам да пусна 2 метра жица и да препрограмирам модула на мигачите. Цяла нова инсталажия с буксите вече имам налична.

Коментар

• Иван Жоров
                              Иван Жоров коментира
                              Редактиране на коментар
                              Човека каза поръчай ми това и ще удариш едно рамо с монтажа, не мога да му откажа. Не съм сигурен на пикапа или на мотора ще го слага.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X