Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблемно палене Гранд Чероки 2.7 crd /2002 г/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблемно палене Гранд Чероки 2.7 crd /2002 г/

даваш на контакт, изчакваш оранжевата лампичка с реотана имам предвид, да изгасне, после броиш до 10 и завърташ...
    не бързам за никъде...
    XJ 2.5TD '98

Коментар

Същия проблем,при същия модел,пресен случай от вчера,след една нощ престой трудно запалваше Смених О-пръстените на тези щуцери на пластмасовите тръбички,които са над горивната помпа и влизат в нещо като разпределител. Модела е 2003г и определено се бяха скапали.На следващата сутрин ...кибрит
      Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
        Същия проблем,при същия модел,пресен случай от вчера,след една нощ престой трудно запалваше Смених О-пръстените на тези щуцери на пластмасовите тръбички,които са над горивната помпа и влизат в нещо като разпределител. Модела е 2003г и определено се бяха скапали.На следващата сутрин ...кибрит
        И аз имах същия проблем и се оказа от пръстените на входа на подкачващата помпа,дръпва въздух от там и неможе да смукне от резервоара и като свърши горивото в филтъра нема палене.
        Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Интересуваше ме по-скоро, ако е проблем с акумулатора /недостатъчен ст.ток - 470А/ или не държи заряд / изкарва 10-15 стартирания около 5 сек./........

Подгрявам по 2-3 пъти, пък и е достатъчно топло /10-15 градуса/.....

А какво ще рече недостатъчен стартов ток и какви са признаците ?

Коментар

Колега, не е стартовия ток щом върти 50-75 секунди и подгряваш по-няколко пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaPV Преглед на мнение
              При по-дълго задържане на позиция "стартер" си пали....

Замерих напреженията на акумулатора -

- с откачени кабели - 12 В
              - на контакт - 11 В
              - при стартиране - 10 В

?????

Много са ти крьгли волтовете колега,пиши целите цифри.На 12 волта батерията я брой клекнала
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Колеги, този мотор съм го палил с каталясал акумулатор - който едва развъртя мотора. Ако всичко е ОК пали на максимум един оборот.

Отново призовавам колегата да мине през някакъв сервиз, където да погледнат колата (най-малкото да видят акумулатора). Въртим се в кръг тук.

Коментар

Провери подгревни свещи. Ако не са те, може да са запушени дюзи. Чувал съм че точно тоя двигател (пък и други commonrail-и) запушват дюзи, заради "качественото" ни гориво.

А пък нищо не ти пречи и да смениш въпросните O-пръстенчета, за които ти говориха колегите.

Ако всичките тия неща са в ред, ще да е нещо по-сериозно, но не се сещам какво.

Зареден акумулатор трябва да държи около 12.5, 12.7 волта. 12V значи че или е разреден, или е свършил. Но проблема явно не е в него, след като си пробвал с ток от друга кола, и пак е въртял доста време докато запали.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря на всички за отзивите !
                    Явно е по гориво-снабдяването при палене, щото акумулатора държи добре макар и не отлично.
                    С леко по-дълго въртене драсва и няма гасене...
                    Това позволява юрене и засега е достатъчно.
                    Пък и не го купувам - само ползвам.

Живи и здрави и безпроблемни пътувания !

Коментар

Здравейте, колеги!

Реших да съживя тази тема, защото имах до скоро проблем с паленето и той беше решен за 1 час.

Проблемът се появи преди няколко месеца след като един ден след работа, пред офиса джипът запали, работи 2 сек и после изгасна. След това запали чак след 10-тото завъртане. Обикновено този проблем се появяваше след като джипът е стоял 5-6 часа без да е пален.

Консултирах се с колеги и пробвах различни добавки за почистване на дюзи, но уви без успех. Последните седмици почти не си спомням да съм палил безпроблемно.

Реших да отида в сервиз, за да установят проблема като предварително се бях настроил за смяна на дюза/и (надявах се поне да не е 4-та или 5-та). Бях категоричен, че няма да ходя в Балканстар. Препоръчаха ми един сервиз на бул. Вл. Вазов 120 (срещу Техномаркет), където работели основно хора, напуснали Балканстар.

Тестерът не показа проблем с дюзите и за по-сигурно техникът реши да ги тества и с колбички - колко обратна нафта връщат. Пак нямаше проблем.

Техникът - Краси Табаков, който е бивш приемчик в сервиза на Jeep (сигурно повечето го познавате), каза че според него е горивният филтър или маркучите, които излизат от него. Те са с пластмасови накрайници и обикновено изгарят, напукват се и пускат въздух.

Смениха горивния филтър и маркучите и проблемът изглежда изчезна. Вече 5 дни пали безотказно.

Утре ще снимам и покажа точно какво смениха, ако за някой е полезно.
                      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Прати му много поздрави от мен на тоя бастун следващия път...

Иначе нема се плашиш минали сме го тоя път
                        Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                        Няма ръчно подкачване. Има две помпи, едната ниско налягане и втора за високо в рейла. Преди високото може да губи налягане от едни пластмасови тръби около филтъра, които с времето се чупят. Това е ако си попаднал на малкия дявол. Ако е големият ще губи налягане в рейла (тръбата между помпата за високо налягане и дюзите - там налягането трябва да е постоянно и е много високо). В този случай причините може да са много, но най-честата е че някоя от дюзите изпуска от някъде - често към обратната нафта. Тук вече ремонтът е по-скъп. Ако двигателят върти пъргаво за поне 2-3 секунди според мен проблемът няма как да е от акумулатора (или да речем - не е само той проблемния). Съветът ми е, преди да купуваш каквото и да било да отидеш в някой сервиз за дизели (понеже не знам къде се намираш не мога да те насоча) и да пуснат една диагностика - така ще знаеш какво е. Със сигурност ще могат да ти замерят и акумулатора там.

Мирише ли на нафта - в купето или от двигателя?
                        Последно редактирано от Сашо Пунчев; 29-07-09, 09:17. Причина: Все пак нещо смислено да напиша...

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение

Иначе нема се плашиш минали сме го тоя път
                          Надявам се скоро да не го минавам. Дори и да се наложи, май вече е добре утъпкан.
                          www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Абсолютен бастун държа ми Гранда 3 седмици в БС без да я пипнат а аз от Бургас звъня и ми говори че го правели. Че се наложиха репертоари чак от Лили Иванова /панаири панаири/ като отидох и ми зазва //ми няма и нищо ама дължиш 470 лв.// и настана веселба.
                            Много голям бастун.Дано се е очовечил вече.
                            Mitsubishi Outlander

Коментар

Първоначално публикуван от dino81 Преглед на мнение

Абсолютен бастун държа ми Гранда 3 седмици в БС без да я пипнат а аз от Бургас звъня и ми говори че го правели. Че се наложиха репертоари чак от Лили Иванова /панаири панаири/ като отидох и ми зазва //ми няма и нищо ама дължиш 470 лв.// и настана веселба.
                              Много голям бастун.Дано се е очовечил вече.
                              В този сервиз май е по-различно от БС. Важното е, че ми решиха проблема.

Прилагам и снимка на сменените маркучи за инфо.
                              Прикачени файлове
                              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

И аз ги сменявах тези.

Сервизът може и да е различен, но при присъствието на Табаков там моят крак няма да стъпи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X