Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво направих по джипа днес?

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Какво направих по джипа днес?

Ето и малко снимки след повдигането с 2" и слагането на новите талпи BFG A/T 32х10.5-16.
    Прикачени файлове
    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнение
      Ето и малко снимки след повдигането с 2" и слагането на новите талпи BFG A/T 32х10.5-16.
      супер изглежда, браво!

опира ли някъде като го разчекнеш?

сигурен ли си за размера, звучи ми странно...

Коментар

Поздрави!
        Кво го прави? Един твой градски се скъса да пита за ресьорите.
        Едни фланци?

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
          Поздрави!
          Кво го прави? Един твой градски се скъса да пита за ресьорите.
          Едни фланци?
          Ами знам,че от там ще почнете защо така или иначе.Аз реших преди да си поръчам окачването от Америка да си го направя аз за да видя как ще изглежда.Първо се чудех,защо ми е толкова виснала задницата.А като свалих ресьорите видях,че имам два чупени листа през средата от всеки комплект.Шпрегнах ресьорите с максималната дъга която позволява и добавих два нови листа на мястото на чупените и отделно два дълги листа 2 пъти по-дебели от стандартните за да държат по-дълго време шпрегнатите ресьори.Отпред направих две подложки над пружините и естествено смених всичко като тампони,накрайници,шарнири.И ефекта е налице.Но естествено винаги има едно голямо "НО" взе сега карето към дифа да вибрира леко, когато му се предава въртящият момент,но сега ще му сложа клинови подложки с 6 градуса наклон за да изместя градуса на дифа.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            супер изглежда, браво!

опира ли някъде като го разчекнеш?

сигурен ли си за размера, звучи ми странно...
            Колега да ти кажа може и грешно да смятъм размера е 235 85 16.

Коментар

Както вече писах съм на седмично (по-скоро на няколкоседмично отчитане) след дълго ровене по каталози в съседския магазин за авточасти ми намериха еквивалентен маслен филтър ( щото "Джипчо" е толкова стар че не влиза в никакви разумни таблици), заварих спуканата капачка на термостата, изрязах си гарнитурки и чинно си е сложих с малко силиконче за по-сигурно сложих си новия маслен филтър, смених и двигателното масло ( сега вече всички флуиди са нови ) и видях термостата да си седи чинно на прозореца където го бях оставил с куп матерни мръснословия свалих капачката със силикона и гарнитурата повторих описаната по-горе операция и го затворих, този път с термостат вътре. ливнах една капачка бензин в карбуратора (за да не подкачвам с въртене ) и "Джипчо" запали от четвърт както се казва , аз като един същински Рафело се отдръпнах да съзерцавам творбата си отдалече .... и видях как по пода се разтича гадна мазна локва матерните мръснословия бяха още повече, по-цветисти и по-дълго време, като междувременно загасих мотора хвърлих един леген да събира стичащото се масло и с ключ в ръка се пъхнах да стегна пробката на картера ( мислих че поради старчешко слабоумие съм е оставил хлабава ), беше си там и то стегната. При последвалия оглед се установи че "супер" каталожният филтър е на същата резба и е със същата големина, но за малко по-големите мотори (V6 и V и гуменият пръстен който трябва да уплътни към блока, започва 0.5 мм след като ми свърши челото на което той би трябвало да легне. Та така ако някой има 5.7 л мотор и му трябва мазен но неработил филтър имам за подаряване, а утре ще си търся по-малкия
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

...
                И ефекта е налице.Но естествено винаги има едно голямо "НО" взе сега карето към дифа да вибрира леко, когато му се предава въртящият момент,но сега ще му сложа клинови подложки с 6 градуса наклон за да изместя градуса на дифа.
                Кой диф ще завърташ?

Коментар

Кой диф ще завърташ?
                  Каретата на задния кардан,които са към раздатката и дифа(задния) не са с еднакъв ъгъл.Затова ще правя клиновидни подложки.

Коментар

Каретата на задния кардан,които са към раздатката и дифа(задния) не са с еднакъв ъгъл.Затова ще правя клиновидни подложки.
                    U скобите ще дойдат къси?

Коментар

U скобите ще дойдат къси?
                      Няма,споко всичко е измерено и изчислено ще дойдат точно.Заводски са много дълги защо ли.Сега видях и ще поръчам направо нов цял кит.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Както вече писах съм на седмично (по-скоро на няколкоседмично отчитане) след дълго ровене по каталози в съседския магазин за авточасти ми намериха еквивалентен маслен филтър ( щото "Джипчо" е толкова стар че не влиза в никакви разумни таблици), заварих спуканата капачка на термостата, изрязах си гарнитурки и чинно си е сложих с малко силиконче за по-сигурно сложих си новия маслен филтър, смених и двигателното масло ( сега вече всички флуиди са нови ) и видях термостата да си седи чинно на прозореца където го бях оставил с куп матерни мръснословия свалих капачката със силикона и гарнитурата повторих описаната по-горе операция и го затворих, този път с термостат вътре. ливнах една капачка бензин в карбуратора (за да не подкачвам с въртене ) и "Джипчо" запали от четвърт както се казва , аз като един същински Рафело се отдръпнах да съзерцавам творбата си отдалече .... и видях как по пода се разтича гадна мазна локва матерните мръснословия бяха още повече, по-цветисти и по-дълго време, като междувременно загасих мотора хвърлих един леген да събира стичащото се масло и с ключ в ръка се пъхнах да стегна пробката на картера ( мислих че поради старчешко слабоумие съм е оставил хлабава ), беше си там и то стегната. При последвалия оглед се установи че "супер" каталожният филтър е на същата резба и е със същата големина, но за малко по-големите мотори (V6 и V и гуменият пръстен който трябва да уплътни към блока, започва 0.5 мм след като ми свърши челото на което той би трябвало да легне. Та така ако някой има 5.7 л мотор и му трябва мазен но неработил филтър имам за подаряване, а утре ще си търся по-малкия
                        При теб си е купон братко.

Коментар

След както преодолях невероятния си мързел в Събота се захванах със джипаси като започнах със смяна на чорбите най-напред му пуснах хидравличното масло със което така намазах целия двигател в масло че на ми се говорино след като го смених и запалих джипа вече хидравличната помпа не виеше .След това се захванах със смяна на антефриза след като го източих започнах за наливам новия и когато решиш че съм налял достатачно отново запалих джипа и нещешли продлем тои веднага вдигна много висока температура около 100 градуса а парното не работеше загасиш го и проверих тръбите към радиатора и ужас бяха студени с което реших че е от термостата свалих го и го сложих на котлона във вода но тои си работеше още по голям ужас значи имам някоя запушена тъба и започнах да ги проверявам и се указа че целия проблем е то една мъничка тръбичка която се намира най отгоре на двигателя и служи за обезвъздъшаването на двигателя прилагам снимки на гадната тръбичка когато я отпуших нещата се оправиха и парнот си заработи а джипа се кротна 90 градуса.След което се захванах със премахването на една аларма" пираня" от джипа ми е това си бехе много трудна работа защото бяха прекъснати много вериги в джипа и се управляваха от алармата докато ги въстановя направо брадясах голям зор беше но ги въстанових.И след това се захванах със ръчната спирачкяа защото я бях искормил то докато стигнеш до нея си е направо чудо оказасе че захващането на лоста на ръчната спирачка не е изъдържал на напана но го поуправиш и си обещах да не влизам повече в завои със ръчна
                          Да бе да та това направих по джита си тази събота но ми предстои да сменямм семеринг на пинйон на заден диф и семерингите на предния диф ми са за смяна на полуоските ама друг път
                          Прикачени файлове

Коментар

В бокса е моя.Лифт.Сиромашки.С допълнителни пружини към пакета ресьори. Не можах да разбера за мнението ви за "моята" идея : един казва да, друг казва "върховна глупост" , трети казва аз съм много доволен... ами белким остана и аз доволен Как да се направи че да стане това дет съм го наумил..и така
                            Моята идея - (а какво ще бъде в деиствителност няъм си понятие) : отзад +15 сантиметра , отпред + 10 сатиметра ...да описвам ли процеса или направо след това снимков материал , когато бъде готова ?
                            понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                            JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                            Honda Shadow VLX 600 - 1999
                            FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                            Влади

Коментар

опиши го подробно и със снимки, че 15 см. са интересни

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                                В бокса е моя.Лифт.Сиромашки.С допълнителни пружини към пакета ресьори. Не можах да разбера за мнението ви за "моята" идея : един казва да, друг казва "върховна глупост" , трети казва аз съм много доволен... ами белким остана и аз доволен Как да се направи че да стане това дет съм го наумил..и така
                                Моята идея - (а какво ще бъде в деиствителност няъм си понятие) : отзад +15 сантиметра , отпред + 10 сатиметра ...да описвам ли процеса или направо след това снимков материал , когато бъде готова ?
                                Колега от сега ти казвам 15 см не можеш да го вдигнеш от заводската височина сиромашката,поне скоро го правих и знам за какво иде реч.Ако говориш за 15 см от сегашното ти състояние което е равностойно на ВАН без да се обиждаш ще стане.А иначе просто ти е бедна фантазията какво следва.Набързо:По-дълги биелети,4 нови ама по-далги,нови носачи,подложки на раздатката,клинови подложки на дифа отзад.И като удариш кипенцата по добре си купи цял кит.Защото ти говориш за 6" отзад и 4" отпред.Другото което ще стане спирачките ще ти отслабнат много,защото отзад на дифа има един "кантар"
                                който разпределя налягането към колелата според колко е натоварена колата.А вслучая ти ще имаш задник кът на Московец,което на "кантара" ще клони везната напред все едно,че е напълно празна.Успех с мъките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X