Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2.5VM - за/против

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как работи мазането на турбината на 2,5дизел?

"... И в крайна сметка - 130-140 и почти постоянно в лява лента. На 10-15 минути я се намери някой да ме изпревари, я не. Пак, без да нарушавам нищо - глоба за превишена скорост за последно имам преди над 10 години..."

И аз съм така , нищо че съм с ВМ мотор.

"...Ако шпилките са му проблема, защо цепи главите и на заводски монтираните глави? Операцията по стягане не е ядрена физика. Че има мърлячи е ясно, ама същите мърлячи пипат и по други двигатели - не се редят на опашка само и само да се докопат до някой VM за да го скапят..."

Наистина операциата по стягането не е част от ядрената физика , ама ние си "знаеме как се стягат ", защо да спазваме заводската нормала. Я виж по-горе ТАРГА какво експерементира , дори и без виско. А после един като я продаде , и при новият собственик колата сдаде багажа, / а това последното неминуемо ще стане, поради факта ,че е променено решението на инженерите от завода/ , дали проблема ще бъде в заводски монтираната глава?
    Ако отидеш на Сточна гара при Сашо , ще си отговориш защо и на другите кенефи заводски монтираните глави се пукат и идват за заваряване. Не само на ВМ моторите се пукат ! Но когато цяла нова глава на Патрол струва 2500лв. , а подмяната на една от главите на ВМ е 300лв. започваш да разбираш къде е разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
      Това за ситуацията защо им се е наложило да бъркат вътре мърлячите и аз го попитах, ама безрезултатно.
      Ако си ме питал мене - вднага ще ти отговоря. Не само за ВМ моторите , а и за всички останали мотори - заради експериментаторите, колкото и многозначно да ти звучи. Експериментарори в цялата палитра на експлоатация на автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
        "
        И аз съм така , нищо че съм с ВМ мотор.
        Я виж по-горе ТАРГА какво експерементира , дори и без виско. А после един като я продаде , и при новият собственик колата сдаде багажа, / а това последното неминуемо ще стане, поради факта ,че е променено решението на инженерите от завода/ , дали проблема ще бъде в заводски монтираната глава?
        Един ден като се скапе, няма да е защото го карам без виско и перка. Ще умре от старост, а не глупави инжинерни решения и калпави материали.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Та си дойдохме на думата,че за" калпавите" дизели 99%от проблемите са от задкормилното устройство.Имал съм Паджеро 2,5тд"от проблемните"купих го на 420000км и го продадох на 750000км.без ремонт,но се скапа шасито и купето,имах и Патрол 2,8тд "пак от проблемните"купих го на 350000км и му навъртях 180000км.пак без ремонти.И като ги сравнявате двигателите по параметри нека да са поне горе-долу еднакви.Сравнявате 4,0л. с 2,5л., 100к.с. с 200к.с.За качеството на изработката все още не мога да кажа нищо(минал съм едва 6000км.от закупуването)но сравнен с други от своя клас си е напълно нормален дизел нито е'' слаб'' нито е'' немощен",а щом го слагат на Чероки 10г.значи явно и като качество е задоволително.Тойота също го слагаха по едно време,а тя си е сериозна марка.На Черокито ми остана да му преборя само охлждането,че и то не ми харесва,но ще бъде напролет като се стопли.Сега се местя в Исузу раздела,турбината му е готова,но се появиха въпросителни и който има желание да помага с съвети да пише.По тая тема,благодаря на отзовалите се, научих полезни неща.

Коментар

Ако го караш като другия собственик, пишещ в темата - в града до 2000 оборота и по магистрала с 90-110, много ясно че няма да има проблеми. Питай обаче някой от присъствалите на акцията покрай пожара на Витоша миналата (или по-миналата) година, да видиш какво ще ти каже за 2.5 паджеротата.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да питам някой които си кара джипа постоянно в червеното,сипва олио от понички и мекици,не си сменя маслото,кара с гуми три пъти над нормалните,не си гледа уредите на таблото,кара с неработещо виско и т.н. и т.н.Благодаря все пак за съвета.Имам си лични наблюдения.Няма кола която да не може да се счупи.

Коментар

Първоначално публикуван от titko Преглед на мнение
                Да питам някой които си кара джипа постоянно в червеното,сипва олио от понички и мекици,не си сменя маслото,кара с гуми три пъти над нормалните,не си гледа уредите на таблото,кара с неработещо виско и т.н. и т.н.Благодаря все пак за съвета.Имам си лични наблюдения.Няма кола която да не може да се счупи.
                Ако смяташ че всики, каращи машините си по предназначение, ги поддържат така, твърде си се заблудил. Макар че има мотори дето и при такава експлоатация изкарват по милион.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Искам да те видя колега stilnik с VM да поддържаш 130-140,може и да се обзаложим за колко време ще изгърми.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнение
                    Искам да те видя колега stilnik с VM да поддържаш 130-140,може и да се обзаложим за колко време ще изгърми.
                    Аз пък се учудвам на въпроса! Никога ли не си се возил на Гранд с ВМ мотор? И ако отговорът е позитивен , колко пъти изгърмя моторът. А пък аз ще ти отговоря. Най- малко един, два пъти на месец до Бургас , откакто пуснаха магистралата, като средно вземам трасето за около три часа и 20, 30 минути. Това задоволявали твоят интерес? Освен това ,ако си платиш горивото , следващият път ще те возя ,за да се увериш. Надявам се да правиш разлика между скорост на придвижване, максимална скорост и средна скорост за определен път. Ако това не ти е ясно - не ме питай повече.
                    Последно редактирано от stilnik; 05-01-16, 21:11.

Коментар

• От: Как работи мазането на турбината на 2,5дизел?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Макар че има мотори дето и при такава експлоатация изкарват по милион.
                      Има. Които в повечето случаи нямат сила да се строшат Примерно ОМ616
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не мисля че можеш да ме научиш на нещо колега,а за баса когато решиш,даже няма да има смисъл да ходим до Бургас. Качваме се във вървящия ти VM,заваряваме му газта на 140 и наблюдаваме изминати км

Коментар

Ако случайно стигнете до Карнобат ,и аз ще се включа с някой лев за гориво до Бургас
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Не разбирам защо не оставите човека на мира да си кара камиончето, нищо че е VM... Какво да ви каже.."ОК, VM е и го пренасям в жертвоприношение в името на вечните и неубиваеми V8 и R6 ли??? " Съвсем естествено е при умения, подръжка и мисъл едни мотори да живеят, а други да умират, въпреки славата им на "вечни"...примери много..Глупаво е да се генерализират нещата..хубаво, има статистика ..някаква, но всеки си има глава на раменете !
                            0899 шест5313нула
                            За всекиго по нещо

Коментар

Абе пичове, защо се конфронтирате бе. Все едно чета писания от малки лапета. Верно е, че VM TD е капризен и не е препоръчителен, особено за хора, които са решили да не го поддържат редовно. Бензиновите двг. са си направо финансово по-разумни, ако приемем за налична по-голямата вероятност от дефекти при дизела. Добре. Така е. Обаче доста от нас го притежаваме и за изненада след прочетеното още преди години тук във форума за VM, при поддръжка и спокойно каране проблемите не се случват. И ходим редовно на офроуд и то не за риба, до язовира, а малко по-високо. Иначе, основната причина да карам с до 110 км/ч по магистрала е, че дори и при тази скорост, разходът на повдигнатия ми гардероб с 285 гуми, отива високо. Много от вас с гуми над 32, 33 инча и бензинови коли, също в редки случаи карат с над 120 и то е или заради разхода или заради влошената стабилност от повдигната джипка с големи гуми. Ама, пичове, който е спортист и се изнервя от бабешка скорост се качва на SRT и подобия.

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kom Преглед на мнение
                                Не мисля че можеш да ме научиш на нещо колега,а за баса когато решиш,даже няма да има смисъл да ходим до Бургас. Качваме се във вървящия ти VM,заваряваме му газта на 140 и наблюдаваме изминати км
                                Ти май наистина минаваш в графата експриментатори, след които и трева не никне. Наистина нямам на какво да те науча - ти всичко си знаеш. Най вече в радела тест на ДВГ-та. Успех в експериментите разрущителю.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X