Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2.5VM - за/против

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: 2.5VM - за/против

ОООООООООО Димич добре дошъл,нали се закле че няма да влизаш в този форум.
    Какво те накара да се завърнеш.
    Моторетката си е супер,само да не я юркаш.
    878511557

Коментар

Пиша настящия пост, изхождайки от ЛИЧНИЯ си опит в екплоатацията и ремонт на ВМ , датиращи от 15-тина години!!! първия ВМ, който съм ползвал в продължение на 6 години и над 120 000 км беше на Алфа Ромео(АР)155 .По това време бях на неа и 30години и за мен основния критерий за едно возило беше динамиката. Тук е първия интересен момент, щото по тоз критерий съм се спрял кола с ВМ мотор! Другото интересно нещо е, че с въпросната кола ходех и по кушии и щом съм го правил, значи е имало защо... По него време само вентилирани бензинови коли от 1,8 нагоре съдаваха интрига по време на гонката. Неаше добра отсечка или магистрала, която да се минаваше с под 160....Т.е. таз кола и зимах акъла. Колата аз я продадох на около250 000, човека, който я купи я кара и до ден днешен БЕЗ некакви глави, ремонти и отварянки!!!За да не съм голословен преди да напиша настоящия пост му звънях да питам къв и е пробега в момента - 473 000.....Освен това, един от най-добрите ми приятели има АР 164 със същия мотор.Този човек работеше в автосервиз в Белгия в продължение на 10 години. През този си период от живота, този човек по 2-3 пъти годишно пътуваше Белгия-България, като казваше, че по чуждите магистрали е само в лява крайна лента...Неам основание да не вярвам, щото съм пътувал с него и знам.... Тази алфа е на над 500 000км., юнака вече има последния модел на АР 166, но за тази казва, че никога неа да продаде.Апропо, последните и 150 000 на таз алфа турбината и е надута на 1,6 бара, има си и нафта по ламбда показания и аванс -на око и до 3 та скорост не си ще предните гуменетки.... От миналата година аз съм собственик на РР Класик със същия мотор. Джипа взех за без пари с омесени вода и масло, накъсани шпилки по колекторите от "специалисти" дето мноу ги знаят нищата . Бацнах му едни нови ризи, щото беа напукани 3 от четирите, сегменти, лагери, гарнитури, профилактика глави ,клапани, и таз зима не съм слизал от него...Убих се да давам тоци на кого ли не...Келявия му ВМ пали от раз и на -24...За втори път го пиша това нещо в този форум истинския ВМ е ВМ 84/А!Той е с ангренажни колела, не с верига и клапаните му са заводски регулируеми. Заради регулируемите си клапани и лисата на хидр. компенсатори, които изтърват или блокират, истинския ВМ не си плюе повдигачите. ВМ-а по хамриканските возила, са го осрали " нащо братя хамериканци", като са се оплели в собствеността на ВМ и като са решили да го модернизират с анг. верига, хидр. компенсатори т.н. Този поамериканчения ВМ е верно пълен та.ак, но ВМ 84А е съвсем друга бира. За щастие съровете в РР слагат правилния ВМ - ВМ 84А!!!.Там обаче са го дриснали с една тъпа водна помпа, на която са резнали едно умряло виско с една перка тежаща заедно с вискот 10 кила сигурно. Виското по тез охлаждащи атрибути особено на бавнооборотни дизели си е недомилица, ама това е друга тема ...Та таз перка, с това виско претоварват температурно мотора и той си се предава. Това беше и нещото посрало мотра на моя РР. При АР, мотора се охлажда с две яки ел. перки, с бързи и бавни скорости и за това там "ВМ-а си хапе гема" стотици хиляди километри. Сега искам да помоля колегата "Куадра" да бъде така добър и ако е отварял ВМ, да сподели знае ли неква специфика при сглобяването на главите на ВМ? Въпроса ми е и към другите мастори дето са правили ВМ и са разбрали, че технологично не става тоз мотор. Колеги, моля ако знаете неква верно специфика, СПОДЕЛЕТЕ я!Ако сглобявате ВМ, както сглобявате глава на голф 2 - не пипайте ВМ - не е за всеки!!!! Апропо, аз сервиз неам, имам си инструмент,фен съм и с механика отмарям! Така, че не си правя реклама, но смея да твърдя изхождайки от богатия си (над 30 год.) опит на темата механика, че в Бг познавам трима човека способни да сторят качествен ремонт на ВМ
      Пак апропо мноу се изкефих на поста и на колегата "Тарга", за неащия нужда от дифузьор, виско и перка мотор 200 тди ...Колега, при цялото ми уважение, тоз недоклатения маторь, като се постопли, съм готов да си платя горивото и без тез атрибути по охл. с-ма, да ти демонстрирам как за неповече от 20 мин., карайки го, ще му объркам термостата... Поздрави на всички и моля за извинение, ако съм засегнал някой
      Последно редактирано от rastil; 25-01-16, 15:23.

Коментар

Първоначално публикуван от rastil Преглед на мнение
        Пиша настящия пост, изхождайки от ЛИЧНИЯ си опит в екплоатацията и ремонт на ВМ , датиращи от 15-тина години!!! първия ВМ, който съм ползвал в продължение на 6 години и над 120 000 км беше на Алфа Ромео(АР)155 . ...
        Случайно да ти прави впечатление, че в този форум се коментират най-вече модификации на VM-ския дизел, монтирани на автомобили с марка Jeep и темата, в която пишеш, също се намира в раздел Jeep? Т.е. става въпрос преди всичко за "поамериканчения" двигател, за който и ти, в качеството си на самопровъзгласил се виден специалист по VM, пишеш:

... Този поамериканчения ВМ е верно пълен та.ак, ...

С оглед на което те съветвам малко да си мериш приказките и тона.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Не съм се провъзгласявал за никакъв.Писах и в горния постинг неам сервиз!!!!Фен съм и су чекам за кеф по ДВГ-та. В края на горния си пост съм се.извинил, а ко се е почуствал някой засегнат.Осъзнавам в кой подфорум съм, но никой от разбирачите тук, не е уточнил, че е келяв поамериканчения ВМ....Говори (пише) се под общ знаменател.А ВМ-а, даже и поамериканчения си страда най-вече от гъзоръки мастори

Коментар

... Осъзнавам в кой подфорум съм, но никой от разбирачите тук, не е уточнил, че е келяв поамериканчения ВМ....
            Не ти личи! Никой от "разбирачите" няма нужда да уточнява какво има предвид, защото дискусиите се водят в раздел "JEEP" и в тема, посветена на обсъждане на VM-ския 2.5, използван в някои модели на марката JEEP. Поради което твоите неколкократни натъртвания, че "правилният" VM бил еди-кой-си, дето се монтирал на Алфа не знам коя си или в някой Рейндж Ровър, са чиста проба спам в този раздел ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Пардон за спама, ама аз въобще в джипския раздел на форума попаднах през търсачката, на която бях написал ВМ!!!!Икато фен на италианската автомобилна техника се почуствах засегнат....Така, че не знам дали да не си върна назад пардона

Коментар

Тишинаааа....Колеги, зададох там един аджамийски въпрос...що никой не ми обръща внимание? Ако нямате какво да кажете или имате, ама не сте сигурни, ще помоля и в оплюващите ВМ-а изказвания да демонстрирате същата несигурност...А не който напише нещо мажорно за ВМ-а да го захапвате дружно и да използвате полувенчати изречения "прнасяло се картерното налягане в турбото" , "ВМ-а си самоизгарял маслото и се форсирал", " ей тъй, както си вървял си самооткъсвал шпилките на турбото"... Кат питам саа нещо конкретно -тишинааа.... Елям пък тва със шпилките е точно от гъзоръчие и аз за това съм питал знаете ли неква специфика и ползвате ли я докато се ровите по ВМ.... Аве некъв пепрлив ми се получи пак поста...ама не ам предвид да се заяждам честна дума! Писах го със съвсем добри чувства и намерения!

Коментар

rastil ще прегрееш "недоклатения" 200Тди в шестък. А аз твоята алфа ще я погреба без да се напъвам, както се случи на два пъти с моята Жулиетка когато бях млад и дотатъчно глупав да си купувам алфа.
                  И изобщо да хвалиш VM е неуместно тук. Последния JEEP, който имах в VM двигател(200к.с), понавървяваше, но гореше колкото бензинов такъв но 295 коня.. Беше 2014г. Познай какъв беше като ги разбираш.
                  За мен истината за VM е, че двигателя не е лош, до момента в който се наложи ремонт. След това няма как де ремонтира качествено. Друг такъв двигател е въздухаря на Фолкваген. Мое мнение- аз поне с тези два двигателя не съм успял да се оправя.
                  Последно редактирано от rusev; 25-01-16, 20:57.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

... тва със шпилките е точно от гъзоръчие
                    Аз съм последния дето ще похвали цялото монтьорското съсловие.

Ама знам че някои машини страдат от гъзоръки монтьори, а други рядко опират до монтьорите и не си проличава кой колко е гъзорък и дали знае специфики.

Коментар

Аз ще си купя един такъв, че от време на време по сайтовете за продажби ги подаряват, почти.
                      Ще му ръгна една ГНП от любимите на колегата Алфи и решавам проблема и с бъгавото ел. управление.
                      Само незнам (знам де, ама много стана работата) как ще се оправям с ламаринените носачи и виещите дифове
                      И не, че важно, ама все пак - ВМ-а на Джип не е с "агренажна верига".

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                        rastil ще прегрееш "недоклатения" 200Тди в шестък. А аз твоята алфа ще я погреба без да се напъвам, както се слуучи на два пъти с моята Жулиетка когато бях млад и дотатъчно глупав да си купувам алфа.
                        И изобщо да хвалиш VM е неуместно тук. Последния JEEP, който имах в VM двигател(200к.с), понавървяваше, но гореше колкото бензинов такъв но 295 коня.. Беше 2014г. Познай какъв беше като ги разбираш.
                        За мен истината за VM е, че двигателя не е лош, до момента в който се наложи ремонт. След това няма как де ремонтира качествено. Друг такъв двигател е въздухаря на Фолкваген. Мое мнение- аз поне с тези два двигателя не съм успял да се оправя.
                        Аз си стоя зад думите!!!! Дайте на лято извадете дифузьора и перката на един такъв недоклатен, аз си плащам горивото и за 20 минути чи му стрича дъвката...Чак толкоз фенщина не е нормална...ае саа...Неало дифузьор, после неало и виско и перка неало, ма имало термостат и неало проблем.... В тез условия тъй че му объркам термостата, че чак теб че та изкефи...
                        Последно редактирано от rastil; 26-01-16, 00:00.

Коментар

Тишинаааа....
                          Аз пък имам една молба към теб, докато си "младши участник" и непознат в този форум, моля пиши грамотно и на правилен български. Споделяй знания и опит. Всички тук понякога допускаме грешки къде от бързане, къде от недоглеждане, къде от незнание, понякога пишем все едно говорим на диалект, но повечето се познаваме и лично и преглъщаме чуждите грешки или лигавене в даден момент ( ако е за момент). Понякога сме и подвластни на заблуди, но да дойде някой непознат и вместо да каже грешиш по т.1 невярно по т.2 и т.н защото (следват факти и данни) . да тръби "ам`чи яз съм гу знам биеь, мени джокер ми ни требва" ............не е за тук
                          П.П. Докато си пия ракията и пиша това, по телевизора ми върви някой от каналите на "Дискавъри" и...........показват как в лондонските таксита се вграждат ВеЕм-ци, явно не са лоши, но към теб за сега, по-горното..........
                          Последно редактирано от дядо владо; 25-01-16, 23:20.
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Добре, ще започна да пиша на чист, книжовен, български език, със все препинателни знаци и пунктоаця! Само, че това няма да направи някои твои познати по-малко смешни! Никой обаче, от хората, установили технологичната нескопосаност на ВМ-а, не ми отговори - (пунктоационно за това тире не съм сигурен, ако е грешка - моля за извинение) знае ли някаква специфика при сглобката на ВМ главите, каква е и ползва ли я докато работи по ВМ? На темата турбини се видяхме кой, колко му е дамара! Е, аз поне - видях!От останалите съфорумци, който видял - видял! На мен лично ми е интересно, от ВМ-и кой, колко "отбира", защото гледам "на едро" се вадят изводи, високо парно се "оплюва" един мотор, който има своите фенове и освен мен....Та ми е интересно, на базата на какви познания и опит се прави това! Дано да не е на на такива и тлкова, каквито и колкото по темата турбини!
                            Колега, дано докато ми одобрят поста модераторите, да не си прекалил с ракията и да можеш да оцениш по достойнство пунктоационно, правописно и стилистично издържания ми пост! Моля! Наслади му се! Вложил съм цялото си старание!
                            Поздрави и лека нощ на всички!

Коментар

Колегата има Класик, значи е от "нашите"! Вижда се , че като иска може и да пише правилно. Айде оставете го намира.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

знае ли някаква специфика при сглобката на ВМ главите, каква е и ползва ли я докато работи по ВМ? На темата турбини се видяхме кой, колко му е дамара! Е, аз поне - видях!От останалите съфорумци, който видял - видял!
                                Не зная за каква специфика говориш, но когато правихме моите глави, се оказа много откачена схема на стягане. Което със сигурност не се ползва, а и според указанията на гарнитурата която купих беше нещо съвсем различно от това, което пише в указанията от производителя.
                                Та има голяма вероятност отремонтирани VM да не работят добре, поради липса на знания и от майсторите. Но факт, е че мотора е много капризен
                                П.С. аз не чета пунктоация и правописни грешки, който не ги е научил си е за него, гледам да се фокусирам върху знанията и това което иска да каже човека
                                Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X