Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2.5VM - за/против

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как работи мазането на турбината на 2,5дизел?

Вечно...умора...логично...VM - ха-ха...
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
      Вечно...умора...логично...VM - ха-ха...
      В ръцете на "майсторите" всичко се уморява. Дали е VM или MB - няма значение! Важното е клиентът да плати.А това ,че си му изскубал шпилките на мотора поради незнание - не е съществено. VM мотори , братко. Тцъ, "майстори" , братко. Майстори , ама майстори -готвачи , хванали се да ремонтират автомобили.
      Последно редактирано от stilnik; 01-01-16, 02:13.

Коментар

VM, MB- ха-ха, как ти дойде на акъла да ги сравняваш...
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          VM, MB- ха-ха, как ти дойде на акъла да ги сравняваш...
          Не се ли сети, че не сравнявам марките, а говоря за "майстори" и Майсторите. Добър Майстор и от презираният от теб VM може да направи добър ремонт, защото има знания и желание, а "майстор - готвача" и от MB такъв ремонт ще ти направи ,че намразиш марката. Обикновнно посредствениците винаги се оправдават с Марката , с извънзамните сили, пречи им гравитацията , а не оценяват способностите си. Дори ги и надценяват. На такива и злато да им дадеш в ръцете , ръжда ще хване. Та това за марката!
          Последно редактирано от stilnik; 01-01-16, 11:29.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
            Обикновнно посредствениците винаги се оправдават с Марката
            Добре де, кажи на тая "марка", нещо изобщо направено ли е като хората? Нито е единствения двигател с долен вал, нито е единствения с отделни глави, както и останалите му особености. Само дето прави масови и еднакви дефекти. Ако сравняваш с MB, сравнявай с MB, конструиран по същото време - еми имат мотори, които остават последното работещо нещо в даден автомобил, когато отиде в моргата, саморазпадайки се от гнилоч.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Добре де, кажи на тая "марка", нещо изобщо направено ли е като хората? Нито е единствения двигател с долен вал, нито е единствения с отделни глави, както и останалите му особености. Само дето прави масови и еднакви дефекти. Ако сравняваш с MB, сравнявай с MB, конструиран по същото време - еми имат мотори, които остават последното работещо нещо в даден автомобил, когато отиде в моргата, саморазпадайки се от гнилоч.
              Не сравнявам "марката ". Иде реч за "маЙсторите". И отново пиша - на VM може да се направи добър ремонт от добър майстор, и колата да се държи прилично , както всяка друга талига на 15 години и на по 500К км. Да не прехвърляме темата , на тема за "марките". Нищо няма да излезе.

Коментар

Баш за марката е, и по конкретно дадения модел, то вярно че пипат всякакви и обикновено като стигнат до някой от нас вече е на състояние "бърсане на осрани гъзове" ама никой не може да ме убеди че лошото отношение като цяло в народа (не само в България) спрямо Джип се дължи именно на тези двигатели просто ей така от каприз... И странно как нищо лошо не мога да кажа за следващите поколения на VM - 2.5CRD и 2.8CRD... Как пък те въпреки много по-сложната конструкция работят ли работят, и им дават зор много повече и въпреки това отказите са спорадични и не повече от на всеки друг двигател...
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Има няколко човека тук , които са безкрайно прави!
                  Преди двайсетина години , един наш познат ,автомонтьор , се зае с ресторант и готвене.На въпроса : "Как , бе баче , ти от монтьор стана готвач , па и ги догаждаш работоте?." получихме следния отговор : "От мен да запомните! От монтьор готвач става.Обратното е невъзможно , освен в помислите на някои индивиди."
                  Щастлива и успешна 2016 година!
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първо, здрава и успешна Нова година и по-малко да се налага да ремонтираме джипките. VM TD не е за всеки тип шофьор и начин на каране. Ако се обслужва редовно и е с изрядни компоненти по охладителната система; ползва се качествено масло на всеки 7000км, ще върши перфектна работа в града или за туристически офроуд на понижаващи предавки. Карам VM от 11.2011 и съм минал около 135 000км. в София, извънградско и по планински преходи. Проблемите настъпват, когато не се поддържа или се издува яко веднага след палене, преди да е загрял и налягането на маслото да е оптимално. След прекомерно натоварване се гаси след 3-5 мин. и не пука глави Не твърдя, че е перфектен избор, но въпреки, че изброеното по-горе го прави капризен, при спазване на този начин на каране, добра поддръжка и точен майстор, нещата поне за мен, продължават да са приемливи, а и не се занимавам с пишман газаджии. Разходът и зимата не минава 13л.градско. Карам го с 285/75/16. Тази сутрин го запалих без проблем при -13 градуса. Проблеми с пръти и повдигачи не съм имал, но мисля лятото да ги сменям за по-сигурно. Колата е поне на 220 хил.км., а превантивната им смяна за около 400лв. с труда, ще гарантира доста км. Ако днес купувах джип, щеше да е бензинов JK къса база, без газ и не дизел, за да не му бая и да мисля колко сяра или други боклуци има в дизела.

Поздрави.

Коментар

"...И странно как нищо лошо не мога да кажа за следващите поколения на VM - 2.5CRD и 2.8CRD... "

Ами тези , когато станат на 15-17 години , като навъртят едни 5-600К км. и в карая на живота си дойдат в България , да сме живи и здрави , ще промениш мнението си. Убеден съм , още повече ,че ресурса на по- съвременните модели е значително по- малък, а резервните части - все по- менте!

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение

Ами тези , когато станат на 15-17 години , като навъртят едни 5-600К км. и в карая на живота си дойдат в България , да сме живи и здрави , ще промениш мнението си. Убеден съм , още повече ,че ресурса на по- съвременните модели е значително по- малък, а резервните части - все по- менте!
                        Ооо имам такива на по над 500 000км и продължават да си ги гонят. И странно ама не хвърлят глави след каране със 180 по магистралата и след всяко спиране лятоска на жегата също не мрът... Не знам какъв им е ресурса ама все пак има едно нещо които се казва "Учене на собствените грешки" и хорицата там добре са го усвоили. Първите от тях са и те на годините и километрите на последните от предния модел. Е както си имат проблеми старите така си нямат новите. И не на последно място опита на другите фирми с това семейство (че е слаган и на Рейнджове и на Опели и на разни други неща) е също толкова тъжен... Суров си е мотора, за катер може и да е супер, ама за джип му е много малък толеранса да издържа на промяна в параметрите на един куп неща, особено на охладителната система. Това е, карайте си ги, харесвайте си ги, аз съм видял, направил съм си изводите - никой не може да ме убеди че е удачен.
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Новия ВМ е всъщност стария ВМ с нова глава и нова горивна система.
                          По блока и КММ сериозни промени няма, с изключение на олекотените бутала. ГРМ е променен в посока не-надеждност, за разлика от стария, който е безгрижен възел.
                          Така, че не виждам с какво новия е по добър от стария в това отношение, даже обратното.
                          Дима, виждал съм новия ВМ със спукана, даже разпукана като майска роза глава. Който не вярва да пробва да потърси глава втора употреба.
                          Виждал съм новия даже и с пробити бутала и надрани цилиндри, в резултат на новата и олекотена конструкция на буталото и високите натоварвания на които е подложен новия ДВГ.
                          Това поне на старите няма как да се случи.
                          Така, че да не избързваме да го хвалим толкова.
                          Аз лично, ако трябва да избирам между 2.5 ТД и 2.5/2.8 crd, бих избрал първия. За мен е по надежден, а ако се счупи е по ремонтнопригоден, масови части и т.н.

Коментар

"...И странно ама не хвърлят глави след каране със 180 по магистралата..."

Добре де , само отместваме темата. За какво говориш - замагистралки- паркетници , или за високопрохдими 4х4. Едните са конструирани по един начин , целите са съвсем ясни /180-250км/ч а може и повече/ , надбягване по магистралите в Германия и т.н. и като излезе от асфалта ,започват проблемите. Е удачно е за такава цел да бъдат екскортирани от трактор, ама ми се струва задължаващо. Другите се гмуркат с малка доза притеснение. И не, не ми се иска да продължавам, завъртяхте темата , там където нищо ново няма да се научи.Просто чесане на пръстите по клавиатурата. Кой "по - по -най" - така ми започна да ми звучи. В заключение пак мога да потвърдя това, с което започнах. А именно , че проблемите на този двигател идват от некомпетентната намеса на самозвани "майстори" и желанието да се мине по "тънко" при ремонта.

Коментар

Това, ако изобщо вдигне 180, ще му е за последно.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                                Новия ВМ е всъщност стария ВМ с нова глава и нова горивна система.
                                Така така, единия от големите пениси с тимбериците е премахнат. И друго - охлаждането е охлаждане а не нещо което трябва да изпълнява ролята на охлаждане. За чупенето - разбира се че може и ще се чупи, то от зор и чепа си можеш да счупиш, камо ли двигател. Тепърва ще се сблъскваме с тия ядове с тях, то е ясно, стават все по-масови. То и аз предпочитам пред 4.7 Пауър Тек някой 5.2 Магнум, ама като направиш няколко 4.7-ци и виждаш че не е толкова страшен дявола колкото го рисуват. И трето за по-по най, хайде да не гледаме кое е по-добро извън пътя В СТОК че ще стане пак смешно. Както казвам и там има инженери които това им е работата.
                                Последно редактирано от quadra; 02-01-16, 12:24.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X