Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ-Клатене, амове....решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ-Клатене, амове....решение

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
    При WJ често има проблем с хлопане отзад, което не е от амортисьора. Като е без амове или пък със стари(сдухани) хлопнето изчезва. За мен все още е непонятна причината, за това. Имаше едно такова, чак и задната седалка му разкачиха и всичко провериха, но не се разбра. Брат ми има такова същото и там проблема е на лице, но не постоянно !
    БАШ! Аз също сменях/подсилвах/експериментирах с втулки на биалетките отзад дето са хванати за стаб. щанга, но в крайна сметка реших, че нещо си въобразявам, защото понякога го има, понякога го няма това хлопкане и ходи го разбери. А може и да има някой миниатюрен луфт в каре/кардан/лагер. Ама сега като се замисля кола над 2 тона, два кардана, цели мостове - силова и ходова част като на камион, АТ гуми по 20 и кусур кг, какво искаме......премиум окачване и шумоизолация като на Бентли?
    WG 2.7 CRD

Коментар

М@мка му! И моят, като му смених хамортисьорите и взе да потропва отзад. Може и амортисьор да е, отзад в дясно се чува, не съм проверявал, че сега ми е студено. Няма и 1000 км. с новите... Паля се нещо, да поръчам де що има "кокалаци" нови и да сменя всичко отдолу. По мои сметки, ще ми излезе към 500-530 евро без доставката от германския ибей. Това - неоригинални части повечето "Moog", не знам до колко ще са надеждни...
      Честита нова година на всички!
      Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
      Toyota RAV4 XA10 3S-FE
      Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Ще вземе да се окаже тенекеджийски проблем,има прекалено много точкови заварки задницата, като се скъсат няколко ей ти щракачка! Друго на което може да обърнете внимание, по неравности на които сте забелязали че тропа, същите да ги преминете на газ и после на спирачка. Ако изчезне тропането, като нищо може да се окаже от шарнира на горните носачи!
        Eвгени Филчев
        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Незнам дали не е нещо от календара, но след смяната на амортисьорите и при мен нещо се засили тропането отзад дясно, дори и при - най малка нервност независимо от скоростта ...
          Подозирам биалетки, че си тропат от година и половина. Предвиждам скоро смяна тампони на предна и задна стабилизираща щанга и ще споделя резултата.
          WG Limited 2.7 CRD 02
          WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Абе тропат си тия курници и това е!
            Ако не е от шарнири, ще е от амортисьори, ако и от тях не е ще е я от биалетка, я от тампон... дърти са вече, това е истината, за мене.
            Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
            Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Стига бе, колко да са ни стари жипките, по-млада е от жената......

Аз понеже изпробвах по неволя доста амове, мога да кажа че като монтирах новите задни Мопар, нямаше никакви шумове, после като монтирах новите Monro Sensatrak, също беше безшумна, само Билщайна като ги качих и веднага си затрака зверски, то не беше тропане, а идиотско чукане от самия амортисьор, и само то единия, другия си беше наред.

Зяпах всичко останало по задния мост, всичко наред, извиках всички си колеги от моя автосервиз за зяпат, всичко наред, извиках колеги от други сервизи и те да зяпат, пак всичко друго е наред, чак не им се вярваше, и наистина нямаше нищо разбито.

А купето ми отдолу е като чисто ново, какви заварки какви пет лева, моята неръждавейка е произведена 2003г. идва от Италия, отдолу оригиналното битумно покритието е непокътнато, хубав черен цвят, без една драскотина или точка от ръжда, всичко е девствено, нямам никакви притеснения че някоя ламарина може да трака, абсурд.
              Последно редактирано от TOYO; 09-01-15, 17:46.
              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Пробвай да смениш местата на ляв и десен амортисьор, и ако е прехвърли тропането от другата страна, ясна работа.
                При двутръбните амортисьори(като тези за които говорите), всичко е кернировки, нитове и заварка. Самото събиране се извършва от машини(поточна линия) и от там в кашона! Има и такива които минават на тест, но те са за първоначално влагане, т.е. за нови коли, техните цени са от 400лв. на горе !
                Eвгени Филчев

Коментар

Моето основно тропане се оказа разхлабен болт на единия заден ам.
                  Днес след подмяната и на тампони на предна и задна стабилизираща щанга всичко е ок, колата е тиха и стабилна (като изключим задните биалетките, които още чакат смяна)
                  WG Limited 2.7 CRD 02
                  WG Overland 2.7 CRD 04/05

Коментар

Мнение за тропането отзад - разбити лагер и втулка на диференциала, където се съединява с колелото. След смяна на почти цялото окачване, продължава да потропва отзад и се оказа точно това. При вдигане на подемника и удряне с длан по гумата - отчетливо се вижда и чува как гумата леко "играе" и тропа.

Колкото до амовете - отпред сложих monroe sensatrac, а отзад sachs... определено ми се ще и отзад да бяха monroe.

След смяната на шарнир и втулки на А рамото отзад, колата няма нищо общо с предишната "лодка". Даже се бях примирил, че просто "така си вози" и толкова ме дразнеше, че бях решил да я продавам.
                    Последно редактирано от jamaika; 13-01-15, 15:27.

Коментар

Както писах по-горе, не издържах емоционално и накупих чарколяк за окачването.
                      Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
                      ...Паля се нещо, да поръчам де що има "кокалаци" нови и да сменя всичко отдолу...!
                      Благодаря на колегата FABARM, за посъветването да взема тампони от български производител! Такааа, днес си взех коНбито от майстора, и О! Чудо! - изодзадзе пак почуква. Майсторът, стар механик около шестдесетте, работеше по соцко в СБА, сега - върл капиталист, чак той се зачуди чиляка. Викам му - Четох у форумите, да не е лагер, бе, човек? Той - Лагер не чука така, пък и ще вие... Както и да е, февруари ще прескоча да сложа старите амортисьори отзад и ще докладвам.

Ето и малко снимки:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IvEkMrwl.jpg
Прегледи:1
Размер:69.7 КБ
ID:5637503Натиснете снимката за да я уголемите

Име:TsB2BBll.jpg
Размер:60.7 КБ
ID:5637504

Име:6e1ZcWGl.jpg
Размер:85.4 КБ
ID:5637505Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9anrw60l.jpg
Размер:59.2 КБ
ID:5637506

Име:MhoGNR9l.jpg
Размер:59.9 КБ
ID:5637507
                      Toyota RAV4 XA10 3S-FE

Коментар

Не мога да едитна предния поуст... Днес сложих старите амортисьори отзад - чукането изчезна.
                        Case closed!
                        Toyota RAV4 XA10 3S-FE

Коментар

Ами фсичкото амортисьор го праят е едно гараж вече

Коментар

Първоначално публикуван от BaiHoi Преглед на мнение
                            Не мога да едитна предния поуст... Днес сложих старите амортисьори отзад - чукането изчезна.
                            Case closed!
                            Ако хич не слагаш амортисьори, пак няма да тропа(то е почти същото) Сменяйте сервиза !!!
                            Eвгени Филчев

Коментар

Здравейте!Не са амове,но е окачване,та да си питам...
                              Jeep Grand Cherokee (WJ) 1998-2004...

Има ли смисъл от това?

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
                                Здравейте!Не са амове,но е окачване,та да си питам...
                                Jeep Grand Cherokee (WJ) 1998-2004...

Има ли смисъл от това?
                                Ако искаш да потраква като каручка - има смисъл.
                                В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X