Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ-Клатене, амове....решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: WJ-Клатене, амове....решение

Видях го аз оригиналното пътно поведение в стил "пиян казак". Интересното е че 3.1 не клати колкото 4.7, явно са им различни пружините.
    Хич, ама изобщо не се кефя да се клатушкам в даден автомобил, било то и джип. С "универсалните пръчки"- а именно газовите Монро Сензатрак, колата вози много стегнато и всеки опит за олюляване бива спрян преди да ти се размъти мозъка.
    Да онзи ден дадох на един познат да покара Гранда, че си търсел нещо по-проходимо слезе от калифорнийски Кадилак Ескалейд- само със задно , та на същия му се стори малко твърда возията, но на мен именно това ми харесва.
    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Къде го видя оригиналното пътно поведение
      Нов WJ карал ли си.

Коментар

На подобен тип амортисьори им дават 100 000км., за в България, не повече от 50-60хил. Проблема е, че смятаме амортисьора, за 'заминал', кога му текнат мазгите,но не е точно така ! Пружините също омекват(ако ще и да са червени ) .
        Това, че се клати тялото към пръта, не е проблем, а си е нормално.
        ....как очаквате лъскав, нов амортисьор, за 50лв. , да е читав, при положение че в 'моргите' ги продават на толкова

Кинекса да ви каже колко е оригинален амортисьор, но и там гаранция за возия е до към 150 000км.
        Eвгени Филчев
        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Оригиналния е от 80 до 150лв. По номер на рама от Мопар. Държи между 50 и 70 000км.

Коментар

Ми Закса които взех беше 80 лв. с всичките отстъпки които ползвах иначе беше към 110 лв.

Коментар

Мопар имат оторизиран представител в България. Що не питате. Безплатно е.

Коментар

Трябва ми усилена задна стабилизираща щанга за jeep grand cherokee wj 2.7 crd 2002г . От къде може да се поръча освен от сайт в USA. Гледам да избегна плащането на мито.

Коментар

Първоначално публикуван от niggaz_nature Преглед на мнение
                  Трябва ми усилена задна стабилизираща щанга за jeep grand cherokee wj 2.7 crd 2002г . От къде може да се поръча освен от сайт в USA. Гледам да избегна плащането на мито.
                  По-големият проблем от митото са ДДС и пътни Пробвай с неръждавейка Ф20, в Зарата има.
                  Eвгени Филчев

Коментар

Aбе не могa дa ви рaзберa грaнд изкaзвaниятa.
                    Много бaровски джип ще излезе WJ
                    В Aмерикa чaстите му се купувaт с джобни пaри, именно товa се цени тaм, слaгaт глупaвите aмерикaнци aмове по 30-40долaрa и се кефят, aмa ние чорбaджиите, нa aмортисьор от под 200лв се мръщим че не е читaв. Който е нaясно с ценообрaзувaнето при aвточaстите се сещa колко реaлно струвa aмортисьор, който официaлния предaтaвител продaвa зa 100лв
                    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Тези амортисьори не са като хляба, да се произвеждат всеки ден. Наблъскват една голяма серия и после продават, кото колкото повече стареят, толкова поевтиняват(и те си имат срок на годност). След 5 год. могат и по $ за брой, да станат! Маслото в амортисьора има годност 2-3год., след това започва да става агресивно спрямо уплътнителите, те от своя страна също си стареят. Така че не се чудете, ако му текнат мазгите бързо, и евтиното ви излезе скъпо!
                      Eвгени Филчев

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение
                        Това, че се клати тялото към пръта, не е проблем, а си е нормално.
                        Е как ще е нормално тва' недеи така , тропа все едно някое циганче троши орехи нон стоп.

Коментар

Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнение
                          Е как ще е нормално тва' недеи така , тропа все едно някое циганче троши орехи нон стоп.
                          Тези луфтове не тропат, явно е от другаде. По принцип, самият амортисьор не хлопа, но износени тампони на амортисьора, разни хлабави връзки, биалетки(особено ако са със шарнирна връзка), тампони на стабилизираща щанга(ако са 'модерни'), и др.
                          Eвгени Филчев

Коментар

А защо тогава като махнах амортисиора за проба и карах само на прожина и тропането спря, и направо го смених. А и тампоните са си здрави, ми те са си нови на 2000км. И защо новите амортисиори нямат такъв луфт.

Коментар

Дааа, и аз така, монтирам два нови немски Билщайн отзад, и започна едно тропане, на лека дупка че чува "трак", викам нещо по биалетките ще да е, гледах, зяпах, всичко друго в задния мост е здраво, направо да полудееш.

Свалих ги веднага, слагам старите оригинални амове, единия леко омаслен но не тропаха, правя кръгче и тропането изчезна, айде ресто в магазина на Билщайна, бяха си дефектни от нови.

Започвам да си мисля че WJ-я мори яко задни амове, предните не мърдат, а задните умират страшно бързо, заклел съм се че следващите задни които ще монтирам, ще са произведени от Евгени Филчев, питах го дали има за WJ, и каза че има, цените започват от 200 лева за брой, даже искам ако може да имат реглаж на твърдостта, вероятно ще са малко по-скъпи, но вече съм полудял от постоянни покупки на задни амове, така че ми е все тая колко ще струват, искам нещо качествено, боклуците ги изпробвах всичките.
                              Последно редактирано от TOYO; 02-01-15, 21:54.
                              TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

При WJ често има проблем с хлопане отзад, което не е от амортисьора. Като е без амове или пък със стари(сдухани) хлопнето изчезва. За мен все още е непонятна причината, за това. Имаше едно такова, чак и задната седалка му разкачиха и всичко провериха, но не се разбра. Брат ми има такова същото и там проблема е на лице, но не постоянно !
                                Eвгени Филчев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X