Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WJ-Клатене, амове....решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WJ-Клатене, амове....решение

Не ми бяха "повредени" амортисьорите, но чувствах известна нестабилност в завоите. Малко прекалено накланяне и доста мекота във возията. Реших да инвестирам известно количество пари, попаднах на обява за предни-нови....и се започна. Смених първо предните и след неочаквания ефект, закупих и смених и задните. Амортисьорите-Монро Сензатрак/американски, не европейко-китайски/.
    Резултата- неочакван. Жипката се стабилизира чувствително, вече не пием Аерон преди возене/хапче против повръщане/. Дори бих казал, че е малко твърдо, наподобява возията на Х5. Карам предните от 1,5мес и задните от 2-3 седмици.
    Малко късно видях, че има и Закс, но вече бях се сдобил с тези и не ми се занимаваше отново.
    Препоръчвам на всички колеги, с проблеми с клатенето.
    Ориентировъчна цена на брой за Монро 80-120лв.
    в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
    Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

От: WJ-Клатене, амове....решение

Според мен това е част от чара на града,но повтарям-това е лично мнение.Важното в твоя случай е ,че резултатът те радва
    Grand Cherokee 2.7crd Limited

Коментар

Първоначално публикуван от Toni Gr Преглед на мнение
      Според мен това е част от чара на града,но повтарям-това е лично мнение.Важното в твоя случай е ,че резултатът те радва
      Забрави да напишеш "стария". Сигурен съм, че не ги пускат от завода с умишлено стари амортисьори, за да създават носталгия........
      в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
      Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

малко уточнение: новите амортисьори са просто нови или освен, че са нови и са по-твърди, специално подбирани за целта? Все още се озяпвам за Гранд, та темата ми е изключително интересна.
        Жената понася клатенето без проблем, но мен малко ме стряска на завой. Въпрос на привичка но все пак.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тук има голяма тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=160356
          В нея пише, че били две версии амортисьорите - за Щатите и за Европа (по-твърди). Ама аз предпочитам хамериканската. Откакто се возя на хамерикански джипки забравих какво е това "друсане" и ако се кача на такси или чужда кола им се чудя на тия хора как издържат тази каруцарска работа . Клати-клати, колко да клати ? Това е от височината и ходовете на окачването - всички дупки, легнали полицаи и бабуни по черен път или разкопани улици ги минава с достолепно надлъжно полюшване, все едно лодка цепи срещу вълните.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

''Клати-клати, колко да клати ? Това е от височината и ходовете на окачването - всички дупки, легнали полицаи и бабуни по черен път или разкопани улици ги минава с достолепно надлъжно полюшване, все едно лодка цепи срещу вълните.''
            +1
            Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
              Не ми бяха "повредени" амортисьорите, но чувствах известна нестабилност в завоите. Малко прекалено накланяне и доста мекота във возията. ...
              А пружините как са ти? Ако са тези, с които е излязъл от завода, при смяната им с нови определено ще усетиш по-голяма стабилност в завоите. Също може да се сложи и усилена стабилизираща щанга.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                А пружините как са ти? Ако са тези, с които е излязъл от завода, при смяната им с нови определено ще усетиш по-голяма стабилност в завоите. Също може да се сложи и усилена стабилизираща щанга.
                Пружини ама качествени по възможност оригинални и 4 бр. ! След смяната колата малко може би ще се повдигне
                Еди Рангелов : 0885 088 444
                Няма незаменими има незабравими хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от edirangelov Преглед на мнение
                  Пружини ама качествени по възможност оригинални и 4 бр. ! След смяната колата малко може би ще се повдигне

Точно!Аз мойта каляска кат я взех,пружините и бяха ама мноого уморени!От УСА-то ми излязоха 4 нови 440 лв с доставката.Имаше контейнер миналата година лятото.След смяната има чувствителна разлика.
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                  0888854582
                  Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                  Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Да съживя темата и да се похваля
                    Малко предистория:
                    От както имам джипа има едно клатушкане, като на лодка. На някои им харесва, на мен не особено. Четох за тампоните- след преглед на всички тампони по окачването, които са абсолютно здрави, подозренията отпаднаха. Останаха да са виновни амортисьорите. Уж здрави, ама не съвсем, три от четирите се оказаха омаслени= заминали.
                    Купих си 4бр Monroe Sensatrack номера по Монро:
                    -предни 37161
                    -задни 37162
                    Цени за брой без отстъпки 89лв предните и 80лв задните.
                    Монтирах ги и люлянето изчезна, даже сега, след толкова люлеене ми се струва че много друса с новите амове. НО колата е много по-стегната, вози и стои на пътя много по-добре от преди и цялата тая работа за никакви пари
                    Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                    Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

ПП Забравих да спомена, че смених и тампоните на задната стабилизираща щанга, 20лв оригинални MOOG- USA
                      Номер по Moog K7410

Коментар

Искам да изкажа, голямата си благодарност на колегата АлКБ!
                        Съдейства ми за отстъпка на 4 броя Monroe Sensatrack... Рядкост са вече такива отзивчиви и услужливи хора!
                        Респект, да не се оттърваш от здраве, колега!
                        Volkswagen Touareg NF 4.2 V8 TDI
                        Toyota RAV4 XA10 3S-FE
                        Grand Cherokee WG Limited 4.7 V8 Quadra Drive - продаден

Коментар

Да, и аз им се радвах на моите Sensatrack, само че евтино и хубаво няма, докато се радвах че съм купил комплект от четири броя за под 200 лева, и единия заден се омасли, за по-малко от 3000 км., имат гаранция от две години, нооо трябва да се ходи в сервиза на вносителя, те да "решат" дали рекламацията е основателна, и аз естественно си купих един нов за да си спестя време.

Истината за този джип е че си иска качествени амортесьори, особено отзад ги натоварва много сериозно, всеки който е подценил това ще ги сменя постоянно.
                          TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Хммм спомням си, че ти поръчвa и от щaтите aмове и от тях беше недоволен.
                            A и винaги имa риск дa уцелиш дефектнa бройкa. Отделно ценaтa, която си цитирaл е съмнително нискa.
                            От остaнaлите монро-тa доволен ли си?
                            Aз лично зaложих нa Монро, зaщото прочетох добрите отзиви нa хорa, които сa ги ползвaли и нa aвторa нa тaзи темa в т.ч.

Рaдвaм се че колегaтa BaiHoi е остaнaл доволен от покупкaтa, дaно дa му служaт дълго време новите aмортисьори.

Коментар

При мен е сходна ситуацията - амове Каяба + прОжини Мопар + Жанта 20" и гуми 255/45 и ... мммммми вече друса хехехе
                              O888 749-O86
                              C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                              NC 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X